| AdioTPU a întrebat:

De ce oamenii atunci când au momente de siguranță de sine maxima, când se simt 100% siguri pe ei au tonul vocii schimbat fata de cum îl au atunci când sunt anxioși sau timizi?

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

Pentru ca de cele mai multe ori, tonul vocii si volumul ei reflecta starea psihica a individului.

4 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Cînd tremuri de frica, crezi că nu îți tremura și vocea? happy

| Mosotti a răspuns:

Pai e normal, si in voce se vede siguranta, cand sunt timizi sunt timorati, nici sa vb ca lumea nu mai pot, e ca si cum le e frica sa si vorbeaasca tot pe fond anxios.

| Celcestietot a răspuns:

Cred ca tine de starea de relaxare din corp.

| dullcat5678 a răspuns:

Cred ca este o explicatie la nivel psihologic? Nu stiu exact care e. :)) Tind sa cred ca vocea reflecta senzatiile prin care trece corpul, ca o oglinda. Se stie ca o voce patrunzatoare cu tonul mai profund indica incredere de sine, siguranta, pe cand invers semnalizeaza neincredere in propria persoana, poate chiar frica.

As spune ca atunci cand esti anxios sau timid nu simti nevoia de a te afirma, nu vrei sa te faci de ras. Deci atunci vorbesti mai incet, poate chiar tremurat, fiindca nu are niciun sens sa auda toti. Dar in momente de siguranta maxima vrei cu tot dinadinsul sa te faci auzit si remarcat, sa faci o impresie buna, deci vorbesti mai tare si poate mai apasat, cu o dictie corecta.Cand stii ca ai dreptate, aceasta voce poate chiar sa iti intareasca argumentul si sa-ti aduca mai multa credibilitate, dominanta.

Aici niste articole interesante :

https://www.newscientist.com/......liseconds/

https://spsp.org/......ng-knowing