| Omis a întrebat:

În urma cu cativa ani, mi s-a întamplat ceva destul de ciudat, zic eu, si nu mi-am putut scoate din minte întamplarea asta.
Eram acasa la prietenul meu, statem în pat, iar la un moment dat, m-am ridicat foarte nelinistita si am zis cu voce tare " simt ca o sa se întample ceva rau! ", iar peste cateva secunde - cel mult 1 minut - am auzit-o pe-o vecina urlad - sotul ei murise.
A fost doar o coincidenta sentimentu' asta pe care l-am avut exact în acel moment sau nu?

P.S. Va rog, cei care aveti chef de glume proaste, sa va abtineti.

Multumeeeesc!

Răspuns Câştigător
| Celcestietot a răspuns:

Nimic nu este întâmplător, totul are o cauză și un efect. Eu așa cred, poate mă înșel.

4 răspunsuri:
| Amneiss a răspuns:

Coincidenta. Daca aveai puteri paranormale ai mai fi avut si alte presimtiri. Eu simt ca se va intampla ceva rau in fiecare ora asta nu ma face prezicatoare.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Orice întâmplare în viața care se produce simultan cu alta este o coincidență. Întrebarea era dacă această coincidență a fost doar aleatoare, sau era semnificativă, dacă chiar ai simțit ceva.
Creierul uman al unui animal sau om care moare, emite mai intens biocâmp, pe care îl simte uneori câinele stăpânului ce moare, de exemplu.
La fel unii au raportat presentimentul comiterii unei crime în imediata lor apropiere, cu câteva minute înainte să se producă. Astfel acest biocâmp trece și prin perete și l-ai simțit dta.

Răspuns utilizator avertizat
| AlexCristi97 a răspuns:

Vine cam cu intarziere acest raspuns dar voiam sa imi expun si eu parerea fiind interesat de subiect, putem sa mai discutam daca doresti.

Recomand in primul rand filmul a dangerous method, e despre carl jung si sigmund freud. Si in film se arata faptul ca Jung mergea putin intr-o directie legata de misticism, motiv care a dus la racire a relatie dintre cei doi. O secventa din film il arata pe Jung spunandu-i lui Freud ca un raft din biblioteca urma sa trosneasca, fapt care s-a adeverit in cateva secunde.

Carl Jung a venit cu ideea sincronicitatilor, definind acest fenomen ca fiind coincidente aparente (adica evenimente care nu au o legatura cauza-efect) dar care se "impletesc" pentru a creea sinelui o semnificatie aparte.

Desi nu am simtit niciodata ce ai descris tu, adica o neliniste inainte de ceva rau, am patit sa am deja-vu-uri care se intindeau pe mai multe secunde (10-15) timp in care presimteam actiunile din jurul meu si se adevereau. De asemenea am experimentat multe sincronicitati pe care nu le pot explica logic, desi eu de fel sunt o persoana sceptica, axata pe ratiune si lucruri palpabile.

Nu as putea spune ca nu este o coincidenta fiind un fenomen unic, dar pe baza trairilor mele as spune ca exista lucruri extrasenzoriale pe care oamenirea nu le studiaza deoarece nu pot fi experimentate in laborator sau aduc aceasta ideea de ocultism si misticism.