| RAY a întrebat:

La sărăcie și popoarele civilizate se comporta inuman? Avem exemplu Germania care a ales un dictator care era rasist, xenofob, homofob și încă cate, era un popor civilizat

7 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Când țara arde, nu mai contează civilizația.Cand esti stresat că nu ai casa, nu ai ce manca, nu îți mai arde de discursuri filosofice.Asa și cu civilizația, că na, oricât de civilizat ai fi, tot ai nevoi fiziologice care trebuie îndeplinite, iar dacă aceste nevoi nu pot fi atinse, oamenii devin ariviști daca e necesar.

| RAY explică (pentru Hyperion7):

Ai observat că tăriile sărace investesc sume în arme? Gen Iran, koreea de nord, Pakistan, India și încă multe altele, iar oamenii mor de foame

| Hyperion7 a răspuns (pentru RAY):

Gen și Romania...și ea investește multi bani in arme...iar dacă faci armata, folosești arme din perioada comunistă.
Un lucru e cert, când turma poate fi manipulată, de ce sa nu furi pe față?
Dar vina in toată povestea asta nu e a celor care ne conduc, ci a celor care îi votează.I don't want to see

| mODIN a răspuns (pentru RAY):

Nici cu corelatia asta nu prea pot fi de acord. Nu investesc, pana la urma, toate tarile in armata? Iar cele numite de tine sunt toate implicate intr-un conflict activ, evident ca ar investi in propria securitate.

| mODIN a răspuns:

Nu sunt de acord cu afirmatia ta. Nu bogatia, ci fondul cultural conteaza cel mai mult. Tarile in care oamenii au ceva care sa-i uneasca (o istorie comuna, o cultura comuna, o religie comuna etc.) sunt mereu mai civilizate decat cele bogate care traiesc dezbinat.

Motivul pentru care Hitler a ajuns la putere este mult mai complex decat 'saracie'. Germania nici macar nu era chiar asa de saraca in perioada cand el a urcat la putere.

| EestiSodalane a răspuns:

Mai e si optiunea ca fix de aia au ales un dictator rasist xenofob si homofob TOCMAI pentru ca erau civilizati, nu ÎN CIUDA faptului ca erau civilizati.

| Catennacio87 a răspuns:

Hitler a fost votat pentru promisiuni, si-a aratat coltii dupa ce a castigat alegerile. Germanii erau un popor ranit dupa ce au pierdut razboiul iar setea de razbunare sau revansa a cantarit mai mult, cautau exact pe unul care sa le alimenteze aceasta sete si au gasit.
Nu cred ca are legatura saracia e de vina, omul este un animal periculos indiferent cu ce haina e imbracat iar setea de putere il impinge sa calce pe cadavre si sa faca altele big grin.