| Idkwannadie a întrebat:

Mi se pare mie sau oamenii isi pierd empatia? Adica sensibilitatea aia specific umana.

Si aici nu ma refer la faptul ca in trecut era mai bine. E clar ca societatea s-a modernizat si a evoluat.

Dar eu ma refer la literatura, muzica contemporana. Ce postam pe internet.
Am devenit insensibili, am devenit mai putin empatici si mai putin umani. Vrem sa ne ascundem sentimentele si ii tratam pe restul cu mult mai putin respect (in special online) pentru ca nu mai trebuie sa suportam consecintele actiunilor noastre pentru ca suntem in anonimat.

Mi se pare numai mie sau eu am avut eu in preajma persoane toxice care mi-au dat aceasta idee?

2 răspunsuri:
| OldSoul a răspuns:

Cam asa este in general in ziua de astazi.
Cumva lumea e prea axata pe propriile interese, pe propriile nevoi astfel incat nu mai pot fi atenti la celelalte persoane si la problemele acestora.

| Fantaspirit a răspuns:

Cred că ai întâlnit numai jerpeliți și de aia,așa și eu și acum urăsc multa lume,parca mi scârbă de oameni,dar avem noi o problema la nivel vibrational,energetic de cred că atragem exact persoanele antipatice,nesuferite. Dar da,lumea a devenit nepăsătoare,rece,vicleană,sunt și oameni ok dar nu pe toate drumurile.
La nivel spiritual trecem printr-o regresie cum nu a mai fost in istoria omenirii,ne comportam ca animalele,suntem ipocriți,ne dam prieteni in fata când ne vedem și când suntem cu alții ne bârfim prietenii și denigram când nu sunt prezenți,și când te revezi cu ei te prefaci că totul e în ordine laughing nu mai sunteți dușmani! Majoritatea o ard așa,se bârfesc între ei,pretind că sunt onorabili,se dau sfinți și când in colo trădează la prima ocazie,toți se dau judecatori,judeca dar nu se uita in oglinda,au un mare deficit de oglinda în viața lor,oamenii au devenit mai perverși ca niciodată,toți trag pentru ei,pentru bani calc și peste cadavre,te vând pe nimic. Ne abatem de la valorile noastre și de la natura umană,am devenit ca niste roboti lipsiti de orice empatie, e un lucru mirific sa dai peste un om ok in zilele noastre, toți zici că sunt copy paste, au același caracter și nu sunt deloc naturali. Asta e lumea contemporană, va fi mult mai rău decât atât, asta e începutul lucrurilor rele ce vor urma să vina.