| Parakeets a întrebat:

Nu vi se pare o societate și o eră ciudată asta?
Nu vi se pare ciudat că în prezent (nu generalizez și nu zic că mereu) online-ul sau un necunoscut pare că te înțelege mai bine decât propria familie?

Nu ar fi fost asta de datoria familiei unui om, mai ales adolescent sau tânăr?

E reală oare treaba asta? Și dacă da, nu ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru societate și mai ales pentru oamenii "numiți părinți"?

Nu vreau să intru și în alte polemici, dar când a fost cazul cu puștii ăia care au ucis profesorii în Serbia sau nu mai știu exact țara, un psiholog susținea la radio, că la el în cabinet îi cam calcă pragul numai tineri din aceștia, care au primit multe material și nu le lipsea nimic, dar emoțional le lipsea totul.

Deci până la urmă e oare real că un copil oricât de puternic ar fi și oricâte ar primi material, nu va putea să se dezvolte armonios și uman și fără latura asta emoțională?

Și știu că asta sună mai mult a conspirație, dar uneori mă întreb dacă nu cumva la Nivel Mondial nu e urmărită cumva treaba asta? În sensul să se urmărească ca părinții să fie împovărați de partea asta financiară și chiar să-i formeze societatea să aibă material, încât să îndepărteze copiii de părinți și părinții de copii lor, pentru a creea monștri la nivel de tineret mondial? Gen o nouă eră sociopată sau fără iubire? Oare cineva să fie conștient de treaba asta și să o exploateze din umbră?

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

Asteptari complet nerealiste de la viata. Un bullshit feminist infect ca filmul asta mai rar...

21 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Consider ca e putin exagerat spus despre un strain ca te intelege mai bine.Pe internet ai pur si simplu ocazia sa dai mult mai repede peste cineva care gandeste la fel ca tine, pe cand cei din familie nu prea ii mai schimbi in mentalitate. Apoi, eu nu cred in conspiratii.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nuuuu, nimeni nu forteaza nimic. Depinde de la caz la caz ce face fiecare. Sint care au timp cu 5-6 copii, si altii cu unul se dau de ceasul mortii ca nu pot sa nu-stiu-ce. Ciudata era, da. Din multe puncte de vedere. Vezi de exemplu ultimul film Barbie. Ce damage o sa faca asta la nivelul fetitelor care il vor vedea...

| anonim_4396 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Care ar fi acel damage?

| anonim_4396 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Care ar fi acele asteptari?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Ca femeile sunt miezul universului si barbatii sunt de decor, niste nemernici misogini care trebuie detestati, in principiu. Iar cuvintul "patriarhie" apare de vreo 10 ori...

| anonim_4396 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu toti barbatii trebuie detestati. Dar, in general, cei care nu trebuie detestati sunt cei care nu se simt ofensati de acest film.
Ideea nu e ca femeile sunt miezul universului. Ideea e ca in realitate barbatii sunt the main characters, iar lumea lui Barbie satirizeaza chestia asta si schimba rolurile.
Poate nu m-am uitat eu cu atentie, dar cuvantul "patriarhie" nu apare deloc. Nu e tocmai un film axat pe religie. In schimb, apare "patriarhat".

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Ofensat? Intrigat poate, si nu pentru ca m-ar durea asa de tare daca de miine toate femeile de pe planeta m-ar considera un uragutan fara creier, ci fiindca fiica-mea o sa se uite la el si o sa se creada si mai printesa decat e si ca i se cuvine totul pentru ca s-a nascut cu o fanta in loc de ceva care atirna. Patriarhat, my bad. Lost in translation...

| anonim_4396 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu cred ca o sa creada asta, pentru ca nu asta e mesajul filmului.
Depinde de varsta ei, probabil pana la 14-15 nu nu va intelege nimic mai profund din film.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Eh, ramane de vazut. Chiar sunt curios ce o sa inteleaga.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Asteptari complet nerealiste de la viata. Un bullshit feminist infect ca filmul asta mai rar...

Răspuns utilizator avertizat
| sammie a răspuns:

Bine ai venit în societate! Ce să facem? Trebuie să ne obișnuim cu ea.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Într-adevăr, tinerii nu se pot dezvolta în mod armonios dacă nu se ocupă părinții de ei, dacă nu vorbesc cu ei și nu întrețin o relație cu ei. În cele mai multe cazuri nu poate ieși un adult funcțional dintr-o familie defectă.
Mulți copiii fac și ce zici tu, adică încearcă să găsească iubirea și înțelegerea pe care nu le-au dat părinții pe internet sau în filme (cărți nu prea mai citește nimeni).
De asemenea, copiii au nevoie de un model. Ei au nevoie de o persoană pe care s-o admire, să se uite la el sau la ea și să-și zică: "Așa vreau să fiu și eu". Practic îți setezi un obiectiv, spre ce țintești, ce fel de persoană vrei tu să devii când ești mare. Iar când copiii nu-și pot găsi aceste modele în părinții lor, ei caută în altă parte. Eu, care citeam încă de mic, mi-am ales obiectivele din literatură: voiam să fiu Phileas Fogg, voiam să fiu Edmond Dantès, voiam să fiu Old Shatterhand. Majoritatea copiiilor caută pe internet sau în filme. De ce crezi că a ajuns așa de popular Andrew Tate în rândul tinerilor? Fanii lui sunt adolescenți cărora le lipsește un model masculin sănătos și atunci recurg la idiotul ăla.

| bookofknowledge a răspuns:

Nu si in perioada romana au fost colectori de taxa scopul nu e sa ii traga pe oameni in jos, scopul e ca ei sa faca o tona de bani, problema este cum fac ei bani, distrugi ecostistemul economia are de suferit, o tara este afectata, iar e problema, asta este si in trecut de ce crezi ca Anglia a fost asa de bogata, a avut conectare cu multe tari, tot de aceea ne afecteaza cand am taiat din conexiunile cu Rusia si faptul ca Ukraina e afectatasad, daca un distribuitor e afectat celelalte tari vor fi afectate, cu economiile lor, ca apoi si la celelalte tari sa fie o diferenta, daca economia unei tari e afectata, sa zicem ca se vede in pretul alim dar nu numai, vinde la alte tari, care adauga si aia pe langa, deci economia proasta e foarte...sad
Pana si in trecut daca te uiti in istorie, razboiul nu a adus niciodata ani de bogatie, economia era de rapa, pana ce nu se termina, ca sa adune castigurile invinsului si sa ia sclavi, castigatorul primea ceva dar si pierdea in lupta, pierzatorul pierdea totsad La fel mai e si pandemia care nu ne a lasat sa ne dezvoltat economia, si nu numai a noastrasad

| Parakeets explică (pentru bookofknowledge):

Deci și tu ești de părere că economia noastră a început să scârțâie o dată ce a venit războiul, ținând cont că noi și suntem vecini cu acele țări?
Ceva de genul a susținut mama, după ce am sesizat ambele că acum două venituri, de fapt trei dacă adaug și pensia bunică-mii, și nu ne-au ajuns banii de la o lună la alta, iar în trecut cât eu nu am avut job, ne ajungeam mai bine. Și da, am observat și eu că după război au mărit prețurile, dar nu am crezut că un război la o țară, poate afecta și țara vecină. Trist. Nici nu vreau să îmi închipui ce va fi dacă ar veni și la noi războiul sau chiar Al 3 lea Război Mondial.

| bookofknowledge a răspuns (pentru Parakeets):

Da e trist, dar saracia e cea mai mica problema, aia au bombe ca sa omoare cel mai probabil 3/4 din populatie, daca incepe razboiul, cu bombe cu radiatii, cine castiga ramane pe o planeta nelocuibila:(, deja sunt probleme, dioxidul de carbon creste nivelul de glucoza din plante
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6104417/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7571186/
sunt si alte schimbari, asupra lor, dar sa ne concentram asupra mediului, vremea e mai proasta (uitate doar cum recem de la frig la cald in 1 zi doua, schimbare de 10 15 grade, nu ai fi crezut asa ceva), creste desertul, nu poti sa cresti plante daca totul se desertifica, nu va fi bine, din ce in ce mai rau, un razboi de astfel de proportii e dezastru pe scurt:(
Acuma depinde si cum se arunca astia la razboi dar daca nu au limita si se pun cu tot arsenalul:(, ceea ce sincer sa fiu sper sa nu faca.

| bookofknowledge a răspuns:

Chestia este ca pama si fara economia proasta, ei tot cresteau putin preturile, ei se gandeau numai cum sa mareasca profitul,. Acum deoarece au venit si asta, trebuie sa mareasca si mai multe pentru acelasi profitcrying, am spus profit nu pentru a ajunge la 0, deci ei castiga, si la buzunare economia stricata ne afecteaza, oamenii cu bani intotdeauna o sa incerce sa faca mai multi bani, de unde? cel mai probabil de la cei mai saraci ca ei, cumpara case si cer chirie daca cresc preturile, ca sa stea in acelasi lux ei cresc preturile, iar cei cu mai putini bani pentru ca nu si permit, dau din buzunare, asa merge societateacrying, platim luxul celor care au.

| Parakeets explică (pentru bookofknowledge):

Și când mă gândesc că la Biblie s-a spus "Săracul s-a dat ca să se mântuiască bogatul." Abia acum am înțeles adevăratul sens al frazei. laughing) Săracul nu s-a dat ca bogatului să i se facă milă de el și să-i dea, apoi să trăiască ambii decent laughing) ci ca bogatul să aibă cum să devină bogat, pe spinarea sclavului. laughing)

| bookofknowledge a răspuns (pentru Parakeets):

Bogatii nu vreau sa renunte la bogatii, uitate la acela care a spus ce trebuie sa fac pentru a mostenii imparatia cerului, si cand a fost vorba despre a renunta la tot, gata, banii spun multe, cu un motiv banul e ochiul diavoluluihappy, lumea cam se invarte dupa banisad
Poate ar fi unul doi sa nu spun chiar toti care nu ar intra in acesta categorie, mereu sa ma gandesc ca cineva iese din regula(nu stiu asta sigur, dar... e bine sa nu ne gandim ca toti toti), dar in general cam asa mergesad

| bookofknowledge a răspuns (pentru Parakeets):

Scria undeva ca Nestle parca a vandut apa oamenilor din Africa care apa a lor, a imbuteliat si le avandut o si cam toate companiile fac asta, deci na cand e vorba de bani, chestia este ca cu un motiv sunt mai multe companii: daca pun ei pret prea mare, nu cumpara nimeni de la ei, daca au pret mic, dar sunt oamenii mai aproape de celelalt poate cumpara de la celelalt, de aceea magazinele stau unele langa altele, sa nu fure unul clientii, e un punct strategic, mai multe companii inseamna mai multe oferte si deoarece trebuie sa alegi, nu pot pune ce pret vor, desigur ca depinde si de pretul celorlalti, dar iti dai seama, ca daca cineva nu are concurenta arunca cu ce pret vreasad, pui pret gigant, ramai cu multa marfa, nu o cumpara nimeni, si te ai dus, pui pret prea mic, nu faci profit, uneori incearca sa pacaleasca clientii prin trucuri, pun painea langa alte produse cu care le asociezi, vand abonamente sa te faca sa vii lunar, zici cumperi mai ieftin, si desi e adevarat, gandeste te ca ei incearca de fapt sa te faca sa frecventezi magazinul, si daca nu cumperi ei tot fac bani din abonament.sad
Asa e peste tot, daca poti sa faci angajatul sa lucreze maxim fara marire, de exemplu angajatul lunii, lor le place acea intrecere ca da un randament marehappy. Deci na ele pe scurt ar face orice sa castige, daca economia e mai proasta, se vede in toata tara, si toti sunt nevoiti sa si mareasca preturile, desi uitate doar cat de greu cumperi un suc, unora le convine, ca cumperi numai de la ei, dar gandeste te ca pe masura ce cresc preturile oamenii nu si mai permit, si magazinele incep sa dea faliment, ele ar scadea pretul, dar nu pot.Acuma inca nu suntem chiar asa de rau, dar cam asa pot ajunge, un lant de magazine care are preturi mici, va fi frecventat de aproape toti, si cei care nu mai gasesc produse acolo, se duc la urmatorul cel mai ieftin, nimeni nu se mai gandeste la distantasad
Mai si traim in o tara..., cu coruptia aceasta, nu o vom duce bine, ar fi trebuit ca oamenii sa aiba salarii calumea, nu sa traiasca de pe o zi pe altasad, daca poti sa mergi oriunde altundeva, cu inflatie cu tot, ei desi se plang de cresterea de preturi, diferenta de salariu e mare, la noi e bataie de joc, pe scurt, se asteapta sa traim cu aersad

| bookofknowledge a răspuns (pentru Parakeets):

Nu prea am eu incredere in politica dar acum un exemplu de ce economia depinde de economia altorabig grin