| Dismally a întrebat:

Oare de ce tot mai multi oameni, in special tineri se plang ca nu au nici un prieten? Poate fi un efect nedorit al evolutiei tehnologice si a metodelor de comunicare moderne ori sunt alte cauze? Astept parerile voastre.

27 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

" tineri se plang ca nu au nici un prieten? Poate fi un efect nedorit al evolutiei tehnologice"

să nu dăm vina pe capra vecinului. E vorba de inadaptați ce-și "scot capul" in lume tot online să miorlăie jalnic. Așa erau și dac-ar fi trăit acu una sută ani

| Dismally explică (pentru sierra1):

Nu cred, sunt prea multi, trebuie sa existe o cauza generala.

| sierra1 a răspuns (pentru Dismally):

Crezi tu ce vrei doar par mulți că se exprimă, procentual sunt aceiași inadaptați ca in orice perioadă

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

1. Toti ratatii vor atentie
2. Cei care chiar nu au prieteni, au impresia ca prietenii trebuie sa fie un fel de "mami 2", adica sa fie 100% pentru ei, si sa-i scoata mereu din toate cacaturile.

| Dismally explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu cred ca ai dreptate, unii chiar au probleme, au nevoie de ajutor...

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Dismally):

Problemele nu se rezolva cu prietenii.
Poti ruga un prieten sa-ti monteze chiuveta, dar nu te poti astepta sa te imprietenesti cu o persoana cand ai depresie si nevoie de bani, iar el sa te puna pe picioare.
Fiecare trebuie sa fie pe cont propriu, sa fie capabil sa lupte singur. Nimeni nu vrea un prieten "balast", care mereu are greutati si probabil nu are cu ce sa te ajute in schimb.

| OldSoul a răspuns:

Da, tehnologia ar putea fi o parte din problema, sau cel putin, retelele de socializare.
Teoretic, suntem mai "aproape" ca niciodata de celelalte persoane, suntem la un click distanta.
Practic, ne indepartam din ce in ce mai mult.

Si nu e vorba doar de prietenie, ci si de relatii, si cam tot ce are legatura cu alte persoane.

Acum 10-20 de ani, si mai mult, te plictiseai, ieseai pe strada, si gaseai pe cineva cu care sa socializezi, altceva nu prea aveai ce face.
Acum, te plictisesti, joci un joc pe telefon/laptop, asculti o melodie, mai vezi un clip, mai verifici Facebook-ul, trece timpul.

Acum ceva timp, gaseai o persoana interesanta, te bagai sa socializezi cu ea direct, acum, o cauti pe Facebook, dar nu mai socializezi, pentru ca-ti vin intrebari de genu "Dar ce sa-i spun?" "Daca-i zic ca am vazut-o in locul ala, s-ar putea sa ma considere un ciudat?" Si uite asa, nu-i mai dai mesaj laughing

La fel si cu relatiile.
Pe atunci, era vazut, placut, luat numarul/adresa cat mai repede, ca nu se stia daca vei mai da de persoana respectiva laughing
La fel si cu casatoria, totul era mai restrans.
Acum e, vezi o persoana, te atrage, mergi acasa, o cauti pe Facebook, parca nu e cum te astepti, parca e loc de mai bine, si atat laughing

| Mayhem666 a răspuns:

Raspunsul pe care il cauti tu, al acestei cauze comune se numeste anxietate sociala. De asemenea a fi introvertit ajuta la amplificarea aceste cauze. Tehnologia nu e de vina, pur si simplu oamenii din ziua de azi au mai multa anxietate sociala si sunt mult mai introvertiti decat generatiile vechi.
Spre exemplu bunica mea mi-a spus o data sa mai ies si eu pe afara, sa mai intalnesc oameni, sa stau de vorba cu ei, iar eu i-am spus ca nu imi place sa socializez si ca prefer sa stau in casa si sa imi vad de treaba mea. Ea nu parea sa inteleaga de ce am ales sa traiesc acest stil de viata. Pur si simplu in zilele noastre exista mult prea multe prejudecati decat existau in trecut unde totata lumea voia sa vorbeasca cu toata lumea, dar acum, toti preferam sa fim lasati in pace, si nu vrem sa fim judecati de alti oameni, si din cauza acestei distantari, incepem sa suferin de anxietate si asta ne previne in a reusi sa ne facem noi prieteni. Plus ca in ziua de azi, interesele fiecaruia difera imens, fata de cum era inainte. Inainte nu prea aveai multe optiuni, si oarecum erai nevoit sa ai interese comune cu altii, dar acum exista o gama variata de lucruri pe care le poti face si care iti starnesc interestul si din cauza asta, e greu sa intalnesti pe cineva cu interese similare ca ale tale si preferi sa nu petreci timpul cu cineva caruia ii plac lucruri pe care tu nu le suferi, si viceversa.
Tehnologia de fapt ajuta anumiti oameni in a-si face prieteni online din moment ce in realitate asta nu e posibil. Din cauza ca online, distanta nu e o problerma, si poti sa stai toata ziua sa vorbesti despre interese comune cu cineva care e pe partea cealalta a planetei, in timp ce in viata reala, aceasta optiune ar fi limitata sau chiar imposibila.
Internetul iti ofera o "a doua sansa" desi multi ignora aceasta sansa, de aia multi sustin ca nu au prieteni.

| Dismally explică (pentru Mayhem666):

Anxietatea sociala este efectul dar care sa fie cauza? Nu cred ca sunt chiar atat de multe domenii de interes pentru generatiile mai noi, adica jocuri / muzica / anime si inca vreo doua, sunt destul de comune toate, ar trebui sa poti gasi usor pe cineva cu aceleasi interese/pasiuni.

| Emma30555 a răspuns:

Ca sa îți faci prieteni trebuie sa înveți sa lași de la tine, sa fi tolerant, sa ii accepti pe cei din jurul tău cu ușurință și sa fii cât de cât sociabil. Mulți care se plâng nu sunt sociabili, nu comunica, se închid în ei, cumva ar trebui sa încerce sa comunice mai mult. Prietenii sunt oameni cu care te apropii de la sine, în timp, ei nu o sa fie din prima prieteni de aceea trebuie sa încerci sa legi prietenii în mediul în care ai activitate. Este de asemenea important sa ai o activitate.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Este și folositoare tehnologia. Însă mintea oamenilor nu evoluează ci dă înapoi.Prea mulți doresc să afle cum să intre în contact cu alți oameni,însă nu în real ci vor sfaturi pentru cum să abordeze persoanele în virtual. Tehnologia ne-a făcut să nu ne mai dorim interacțiunea față în față și să o preferăm pe cea online. Uităm cum să ne comportăm în realitate datorită dependenței de lumea virtuală. Dacă chiar și atunci când ești la o întâlnire,fie că este doar el cu ea, sau un grup de prieteni, deși sunt unul lângă altul, în loc să se bucure de prezența ta, suntem mai mult atenți și cu ochii în telefon.Prieteni cu adevărat sunt doar aceia cu care te și vezi fizic, cu care poți să împărtășești și să simți emoția și poți vedea reacția lor, nu prin emoji și gif-uri, doar față în față poți "citi" omul.Prietenii din online sunt precum personajele din filmele s.f., fiindcă nu ai de unde să ști că în spatele ecranului se află sau nu un om. Evoluția tehnologiei le dă ocazia celor care nu sunt mulțumiți de viața lor reală să devină cine vor ei, să își "deseneze" viața după bunul plac în lumea virtuală.Am ajuns să privim viața cu tot ce ne înconjoară printr-un ecran, în loc să privim direct cu ochii noștri și să ne bucurăm de locuri, de oameni fiind prezenți acolo fizic unii lângă alții.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt de acord cu tine. Evoluția tehnologică are un impact imens asupra relațiilor cu cei din viața "reală". Dacă nu suntem atenți, ajungem depărtați de cei din jurul nostru, schimbând-i cu prietenii pe care îi cunoaștem online. Oamenii minunați pe care îi cunoaștem cu ajutorul tehnologiei sunt o mare binecuvântare, însă apariția lor nu trebuie să determine destrămarea prieteniilor pe care le aveam înainte și nici împiedicarea formării unor noi prietenii, ce nu presupun folosirea tehnologiei.
Ar mai fi o problemă... Mediul online, prin expunerea părții frumoase a vieții, cea care pare perfectă, în care zâmbim, călătorim, ne simțim bine, poate duce pentru mulți la sentimente de inferioritate, la o impresie de viață "insuficientă" sau a faptului că ai fi singur, prin orice ai trece. Asta în timp ce toți ceilalți au o viață ca a ta - imperfectă.
Singurii care au o viață imperfectă, dar frumoasă în același timp (nu am zis scutită de necazuriwinking ), sunt cei împliniți de Dumnezeu.
Nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de realitatea virtuală, ci să ne trăim viețile frumos, să ieșim, să întâlnim oameni care ne sunt potențiali prieteni și să investim în relații de durată. happy

| Dismally explică (pentru anonim_4396):

Este paradoxal totusi, usurinata comunicarii la mare distanta ar trebui sa apropie oamenii si noile generatii sa aiba mult mai multi prieteni decat era posibil in trecut...

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dismally):

Eh. Trăim într-o lume paradoxală. straight face

| Cheo0S a răspuns:

De plang ca nu au prieteni, pentru ca nu au prieteni... Nu inteleg ce ar fi ineregula cu asta.
Nu cred ca din cauza tehnologiei, erau tot asa numai ca acum se vede mai pronuntat "din cauza tehnologiei". De obicei cineva apropiat tie/nu se plange in realitate din diferite motive asa ca Persoana aia foloseste internetul ca metoda de scapare. Adica se plange numai pe net.

De aia zic, oamenii se plang pentru a primi atentie ce e si normal, numai ca unii tind sa-si maximizeze problemele fata de altii ca motive ca ala se plange ca I slab laughing eu am avut tata betiv mi-a murit mama cand am fost mica, tu nu prea ai de ce te plange ca nu ai prieteni.
Am observat chestia asta mai ales pe net, dar si in viata reala laughing

| Dismally explică (pentru Cheo0S):

Vrei sa spui ca cei care se plang ca nu au prieteni exagereaza si vor doar atentie? La asta nu m-am gandit pana acum. Pe net se intampla, in viata reala nu ii cunosc, nu vorbesc cu ei nu stiu cum se comporta.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Editocroci a răspuns:

Pentru că oamenii sunt foarte diferiți și foarte mulți. Diferențele aduc conflicte și e greu să găsești pe cineva care să te înțeleagă și cu care să te înțelegi.

| Patriotul2689 a răspuns:

Tehnologia este o lucrare a celui rău. Este o realitate alternativă, imperfectă, care creează dependență și care ne distrage de la realitatea reală, cea creată de Dumnezeu, cea frumoasă, sinceră, onestă.

| Dismally explică (pentru Patriotul2689):

Nu este nimic rau in tehnologie, din contra, ea ne poate ajuta foarte mult, ne poate face viata mult mai usoara.