|

Salut. As vrea sa imi cumpar un vape si as vrea niste opinii in legatura cu efectele asupra sanatatii, de la cei care folosesc. Sunt nefumator, fumez ocazional din narghilea sau vape.

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Componenta de bază din lichidul de vapat e de două feluri. Glicerină vegetală (VG) sau propilen glicol (PG) sau un amestec din cele două. Teoretic nici una dintre ele nu e toxică. Astea două se găsesc în componența multor medicamente, produse alimentare, dulciuri, etc.
La asta se mai adaugă apă și arome alimentare plus nicotină lichidă.
Cele de cumpărat, produse în China, Belgia, Ungaria sau în alte părți, probabil mai au adăugat în ele și ceva conservanți sau alcool care are rol de împiedicare a înmulțirii bacteriilor pe termen lung.
E de preferat să-ți pregătești singur lichidul de vapat. E mai curat.
Glicerină vegetală de la farmacie și arome alimentare de la Coselli sau Ertrag.
Sau la firmele de țigări electronice poți găsi baza glicerină vegetală cu un anumit procent de nicotină pe care îl vrei tu. Sau fără nicotină.
Oricum e mai puțin nociv decât fumatul clasic și de cât narghileaua, care au reziduri din ardere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fiind incepator iti recomand Ego aio(ieftin si bunicel zic eu, l-am avut mai bine de 2 luni si zic ca si-a facut treaba ok) sau ceva si mai ieftin decat asta, aramax vaping pen
Apoi daca vrei sa treci mai departe ia-ti un arramax power 5000, din nou un produs extraordinar(l-am avut si pe asta) si dupa poti sa iti iei unul mai scump(daca chiar vrei sa investesti) pe undeva la 250-300 lei.

Efecte asupra sanatatii(care sa afecteze ma refer) nu prea sunt, decat daca vapezi nicotina. Un lichid simplu (fara concentratie de nicotina) nu are ce sa iti faca. Eu am vapat doar fara nicotina pentru trick-uri si cam atat. Nu simt nevoia de a fuma, deci sunt ok zic eu.

Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu sunt fumator, si am incercat vape, dar nu e de mine. Alcoolul din solutiile de vapat imi irita naspa gatul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am avut mai multe modele si cel care mi-a placut cel mai mult (durata bateriei lunga, rezistenta buna, aroma care se simte) este de la Vaporesso, Cascade One Plus. https://vaping.com/vaporesso-cascade-one-plus
Este pentru incepatori. Daca nu ai mofturi, ramai pe vape tip stilou si nu te baga pe moduri. Sunt mai ieftine si foarte usor de utilizat.
Daca esti nefumator, nu merita sa iei nicotina. Daca vrei sa faci economii la bani, cumpara baza de vapat si arome separate.

Efecte asupra sanatatii: umezeala, se acumuleaza si o sa tusesti mai des decat ai crede, mai ales ca nefumator. Eu m-am lasat de fumat prin vape si tot am tusit, deci...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nicotina e o substanta psihoactiva si vei dezvolta o oarecare dependenta.
Vaporii nu sunt mult mai nocivi decat ce inspiri langa o autostrada.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează