| DonEduardo a întrebat:

Salut, ce parere aveti despre materia educatie sociala? E utila? E inutila? Credeti ca ar trebui scoasa? Lasati-ma sa stiu parerea voastra si apoi v-o voi spune si pe a mea.

16 răspunsuri:
| Ofiintă a răspuns:

Majoritatea sunt inutile.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să ne spui părerea ta.
Eucația socială ar trebui să cuprindă educația patriotică. Ca să înțeleagă tot copilul ce este țara lui, și ce obligații arre față de ea ca cetățean.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Sa o scoata si sa o inlocuiasca cu altceva? Sau sa fie o ora libera pentru elevi?

Atat timp cat nu este chiar asa de luata in serios, atat de elevi cat si de profesori, si ar fi de "umplutura", acolo unde se mai pot afla informatii utile, sau macar de cultura generala (in mica parte), nu vad de ce nu ar trebui sa ramana.

Pana la urma cei care am avut-o, sa zicem ca nu ne-a ajutat, dar nici nu ne-a impiedicat sa facem altceva in timpul ala (pe langa timpul liber).

| DonEduardo explică (pentru DoarBogdan):

Nu este luata in serios pana cand se da un test de genul" spuneti in 200 de cuvinte ce face parlamentul".

| DoarBogdan a răspuns (pentru DonEduardo):

Acum unii profesori mai au si ideea ca "materia lor este cea mai de baza", ce sa le faci...

Dupa copiii primesc o nota mica sau o nota mare, pe nedrept, incep frustrarile si isi dau seama ca totul nu este asa de roz. Sau nu isi dau seama.

| Mosotti a răspuns:

Normal ca trebuie sa existe, sa stie despre cum sa se comporte in societate, cum e viata, ce intampina in viata, sa fie pregatit din timp de ex si pe axa relatii, nu sa zica la 30 ani "daca aveam mintea de acum la 17 ani nu mai faceam tampenia aia", sa stie de dinainte ca sa fie pregatit acel copil asa cum se pregateste din timp pentru admiterea in facultate.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Acest lucru - educatia sociala - se face in multe tari sub diferite forme. Ea trebuie sa cuprinda norme sociale care stau la baza unei societati democratice, indiferent de organizare. Dar sa nu fie axata pe indoctrinare asa cum este religia in prezent in scoli. Si educarea religioasa ar trebui sa aiba norme care sa fie valabile pentru orice elev, indiferent de religia caruia ii apartine sau nu apartine.

| Nirvanaaa a răspuns:

După titlu și dacă chiar se face bine la clasa ar trebui. Elevul trebuie sa cunoască criteriile societății la câteva va participa activ după ce iese de pe bancile școlii.

| DonEduardo explică (pentru Nirvanaaa):

NU se face bine, asta e problema.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din start după nume îmi dau seama că materia asta nu e luată în serios. Toate care încep cu "educație" au tentă de opțional. Educație muzicală, educație civică, educație plastică, educație civică, educație antreprenorială și lista continuă. O listă de materii aș zice vocaționale, în sine frumoase, dar niciodată tratate cu seriozitate. Deoarece nu prea sunt genul de lucuri pe care le poți învăța la școală, iar profesorii de multe ori fie nu sunt bine pregătiți fie au exces de zel și se cred prea importanți având în vedere că materia asta se face doar o oră pe săptămână. Și mai e argumentul ăla "un profesor de educație plastică e cineva care a invatat arta dar nu are destul talent, așa că predă teoria". Ceva de genul se poate spune și la restul...

| mihaela000ela a răspuns:

Va ajuta in dezvoltarea personalitatii, la formarea competenţelor, sa deveniti cetăţeni responsabili etc. Sunt multi,,mucosi,, pe aici, care nu stiu ce e statul de drept, functionarea acestuia, nu stiu sa spuna cum se regasesc intr-o societate interculturale etc...DAR! sunt dornici sa afle ce pot face la 11-12-13 ani, din pct de vedere sexual.

| DenqOO a răspuns:

Eu parca nu am facut materia aceasta.
Dar la cum suna denumirea ei si daca materia ce trebuie predata e ok si profesorul o preda bine mi se pare utila
Adica mi se pare foarte util sa stii sa comunici cu cei din jurul tau, sa tii o prezentare

Am citit acest articol si explica mai bine de ce e utila
http://www.corvin.ro/ed_educatie_sociala.html

| DonEduardo explică (pentru DenqOO):

Asta e, daca e predata e bine este geniala si invata copiii despre drepturile lor, cum sa se apere etc. Insa majoritatea profesorilor sunt ceva de genul: "Descrie-ti intr-un text de aproximativ o pagina ce face parlamentul". Nu vad cum te ajuta asta sa comunici.

| raMLesS a răspuns (pentru DenqOO):

Înveti sa comunici cu cei din jurul tau comunicand, nu invatand asta teoretic laughing

| Nimeni20192018 a răspuns:

Parerea mea, este că Istoria și Geografia, nu trebuie înlocuită cu Educația Socială. Să scoată alte obiecte, total inutile, și să le înlocuiască cu asta. Dar nu să scoată Istoria și Geografia.

| DonEduardo explică (pentru Nimeni20192018):

Pai, se fac toate 3 in scoli. Si istoria, si geografia si educatia sociala.