| GodDamnItSon a întrebat:

cum argumentezi cu o persoana care este de parere ca literatura, matematica si alte stiinte din scoli sunt nefolositoare. Tot aud ``nu te ajuta in viata``, si pana la urma, au dreptate?

3 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Din pacate, foarte multe lucruri invatate in scoala sunt inutile mai tarziu.
Dar asta, numai pentru ca, in viata de adult, iti alegi un anumit domeniu de activitate si utilizezi numai cunostintele din acel domeniu. Din fericire, "balastul" se uita.
Sa stii ca si eu m-am intrebat la ce naiba mi-a folosit blestemata aia de chimie organica (din care n-am inteles nimic), in conditiile in care am urmat Litere cu specializare franceza-romana.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Scoala antreneaza muschiul numit creier. Fa comparatie cu un magazin pe care il vizitezi, studiezi toate produsele si in final alegi ce sa cumperi. In afara de cazul in care vrei sa ramai la nivelul asta -
https://www.youtube.com/watch?v=f6KwMJkH8rw
Desi nu e mai putin adevarat ca scopul statelor de a prelua educatia copiilor este de ai pregati ca sclavi pentru a servi intereselor lor, pentru a putea sa-si mentina si mareasca privilegiile -
https://www.youtube.com/watch?v=O-ZkgHtzmLk

| 393Dan a răspuns:

Cum nu te ajuta? Stii sa numeri banii, sa citesti si daca ai sa te uiti direct la soare si-ti vei pierde vederea vei putea explica asta stiintific.