|

Societatea s-a degradat sau mi se pare mie?

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

S-a degradat in comparatie cu ce?
Cu cea de acum 50 de ani? Si in functie de ce zici asta? De oamenii care spunem ca erau mai altfel (in sensul bun) si ca acum sunt altfel (in sensul rau), ca doar noi care punem intrebarea astea, cunoastem pe toti aia 8 miliarde de oameni de pe pamant nu?
Ca inainte nu existau asa de multi prosti si ca acum exista? Ca nu au avansat oamenii atat de mult astfel incat acum sa poata sa creeze aproape orice cu un singur click si inainte trebuiau sa moara oameni in razboi pentru noi? Ca inainte nu exista aceasta libertate de cunoastere iar acum fiecare om poate sa invete si sa faca tot ce vrea?

Da, distrugem lumea, dar nu poti spune ca societatea s-a degradat. Mereu a fost un haos si mereu o sa fie. Mereu au fost si parti frumoase in asta si mereu o sa fie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

S-a mai trezit doar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca te referi la consumul de droguri, copii needucati, invatamant praf, societatea s-a degradat, deci nu ti se pare, daca te referi la libertinajul sexual, am evoluat iesind din conceptiile inguste comuniste.

S-a degradat societatea pentru ca interesul e sa fie haos, saracia urca pe tot globul, si unde e influenta americana se doreste debandada ca sa se zica ca de acolo e lumea nemultumita, nu de la bani. Mai e interes sa se creeze tensiuni sociale, religioase, interetnice, sexuale, ca sa ne batem intre noi sa fie mai haos, sau eventual daca s-ar putea sa se faca si un razboi pentru a se castiga bani stiindu-se ca e cea mai tare afacere. Ca nu mai au ce sa dea oamenilor sa manance, capitalismul nu mai merge ca nu mai exista piete de desfacere (de aia mai peste tot in lume traiul pica constant) si deci cand nu mai ce sa dai, extermini.
Deci totul e controlat foarte atent.
Fiind haos o tara nu se poate dezvolta, deci o ai sub papuc, vezi decaderea invatamantului la noi, educatiei, respectului, totul e controlat din afara. Ca doar nu au nevoie de concurenta economica si sa fim noi independenti. Din acest motiv SUA vrea sa faca UE praf, si in primul rand pe nemti.

Ce, tu ai impresia ca nu putea ramane societatea ca in anii 30? Putea ramane fara probleme, ca oamenii tot aia erau, se pastrau toate valorile, dar nu a existat interesul. Daca era interes ar fi fost chiar invers, era mai dura si mai ordonata acum.

Moda de ce crezi ca se schimba? Ca sa vanda niste smecheri haine, e doar un exemplu de manipulare de care multi nu se prind. Cand oamenii nu prea mai au bani, s-ar observa ca moda se schimba mai rar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Mosotti):

Cum sa fie tot oamenii din 1930? Aia-s prin spitale si azile acum, care mai traiesc.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru loZio):

Nu, am zis conceptiile de atunci, regulile societatii de atunci, pudismul si tot ce era atunci, seriozitatea, invatamantul.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, din cauza tehnologiei

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează