| Hyacinth a întrebat:

Un card de 6-7 baieti foarte tineri maxim 18 ani au toti intra la pacanele la 6 dimineata in fiecare zi de cateva luni. De ce ai alege constient sa investesti bani timp intr-o chestie care e EVIDENT daunatoare, EVIDENT consumatoare de timp si bani si riscanta? Atat de prost sa fii?

4 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Din aia 6-7, joaca cel mult 3. Restul stau gura-casca, cersesc tigari si vrajesc cu angajatele de acolo. Unde e bar, mai ling si cate o bere.
Unele sali de jocuri au bar cu circuit inchis, adica servesc gratuit clientii care baga bani la aparate. Deci bagi 50 de lei si primesti o cafea si un suc, macar.

| Mosotti a răspuns:

Dependenta de jocuri de noroc este o boala, nu e vorba de prostie, la inceput da, e o prostie sau amuzament ca nu stii ce si cum va fi, dar dupa aia poate deveni boala si nu te mai poti lasa oricat ai vrea, e nevoie de psihoterapie serioasa, dar si asa f greu se scapa.

Si ca dovada ca e boala, pe prospectul medicamentului Pramipexol scrie ca, ca efect secundar poate declansa dependenta de jocuri de noroc, deci e f clar ca nu e prostie neaparat.

Treaba e asa:
1 - Boala deja exista in fundal nedeclansata deci ai predispozitie catre jocuri de noroc dar nu sti.
2 - Dai de ele si zici sa incerci ca na asa de amuzament odata. Daca nu aveai predispozitie nici nu incercat ca din start stiai ca nu te atrage (asa cum sunt eu de exemplu).
3 - Jucand deja boala isi face prezenta si devii dependent rapid, si nu te mai poti opri, vinzi casa, masa tot.

Cam asta e, e mult mai complicat decat pare. Se numeste de fapt compulsiune nu dependenta, adica dependenta de o activitate, nu de o substanta.

| Hammurabi a răspuns:

Se numește dependență.
Iar dependența nu îi face proști (mai mult decât sunt).
Dependența îi face doar dependenți.
La fel ca și dependența de tutun.
Crezi că cei care fumează nu știu că tutunul nu le face bine? Și mai și cheltuie bani pe el?
E cam acelaș lucru.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Întrebarea "de ce joacă niște băieți la păcănele" este pe cât de interesantă, pe atât de stupidă, deoarece nu are niciun răspuns foarte clar. Pentru a putea oferi un răspuns la o situație complet ruptă din orice context (ca cea de mai sus) trebuie întâi să presupunem că există un motiv universal valabil pentru care oamenii joacă la păcănele, ceea ce e ca și cum ai întreba de ce unii fumează, se uită la televizor, se droghează ș.a.m.d. Problema aici e că acest motiv universal valabil pur și simplu nu există. Nu putem oferi o cauză pentru care toți oamenii joacă la păcănele; motivul pentru care respectivii se joacă jocuri de noroc ține de mai multe variabile (valori, anturaj, situație financiară etc) pe care noi nu le putem afla din bucățica insignifiantă de informație pe care ne-ai dat-o tu. Nu e ca la matematică: fiecare om e diferit. Găsirea și validarea unui "motiv" universal valabil pentru problema "de ce joacă oamenii la păcănele" ar însemna o aplatizare și uniformizare a personalităților oamenilor respectivi, pe model bolșevic. Așa cum nu există niciun motiv valabil pentru toată umanitatea pentru care unii aleg să picteze, să scrie sau să redacteze răspunsuri pe TPU, nu poate exista un motiv valabil pentru toți oamenii la această întrebare. Încercarea găsirii lui presupune o negare a unicității ființelor umane, lucru oribil. Noi suntem oameni, nu roboți!