| Mădă0611 a întrebat:

Vegetarienii au animale de companie carnivore? Daca da, cu ce le hranesc?

38 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Depinde de vegetarieni, depinde de animale...
http://www.youtube.com/......ttp?/watch
(deşi câinele este considerat un animal omnivor, nu carnivor; oricum, se pare că şi lui un regim alimentar bazat pe plante îi prieşte mai bine)

| Mădă0611 explică (pentru NOname):

Sa nu zici ca te atac: http://i.imgur.com/FRt7y17.png si pana ieri n-am mai intrat pe TPU de multicele zile.

Catelusa mea nu mananca fara carne, de aici curiozitatea. Daca oamenii n-ar consuma carne, dar ar cumpara pentru animalele lor, tot ar exista ferme de animale unde cresc cu cresc.

| NOname a răspuns (pentru Mădă0611):

"Daca oamenii n-ar consuma carne, dar ar cumpara pentru animalele lor, tot ar exista ferme de animale unde cresc cu cresc."

Din seria: "Dacă nu putem elimina tot răul din lume, hai să nu-l eliminăm deloc!" laughing

Nu ştiu, mie una, mi s-a întâmplat ca toţi câinii de care am avut grijă să prefere legumele şi fructele în detrimentul cărnii. Numai veganii trag la mine.hee hee

| Mădă0611 explică (pentru NOname):

Rau e doar ca se mananca de pofta, nu de foame, altfel consumul de carne nu e rau, materia trebuie reciclata. Mie mi-e mila si de plante, si ele au simturi si constiinta.

NOname
| NOname a răspuns:

Uite ce drăgălăşenie am găsit!
http://www.facebook.com/......642692842/
Aşa face şi al meu. Poate mânca pepene roşu (şi nu numai) cu kilogramele, până se face cât balonul. :))

| Mădă0611 explică (pentru NOname):

Closed Group, dar stiu filmuletul, daca e ala.

A mea nu mananca, e jumate lup, jumate de soareci, si daca merg cu ea la plimbare, se apuca de cautat soricei, pe care ii mananca daca ii prinde.

| NOname a răspuns (pentru Mădă0611):

A, nu, era mutriţa asta simpatică:
http://i.imgur.com/HNs9XL7.png :))

| Mădă0611 explică (pentru NOname):

Am vazut un filmulet cu un caine de genul intr-un pepene rosu, si manca din jurul lui, adica din interiorul pepenelui.

| NOname a răspuns (pentru Mădă0611):

Ioi, ce dulce! La fel e şi Jacque, era printre comentarii.
http://i.imgur.com/qBh4nyM.png :x

| NOname a răspuns (pentru Mădă0611):

Păi, trebuia să-i asigure o alimentaţie vegetală echilibrată, bogată în diverşi nutrienţi, nu una super săracă. Că şi pe om dacă îl hrăneşti doar cu paste, cartofi şi orez, pe termen lung nu se va simţi foarte bine. Cei care au hrănit-o au probleme, nu alimentaţia vegetală.

| Mădă0611 explică (pentru NOname):

Cica mâţele nu pot produce taurina si o iau din carne. Iar daca vorbim de evolutie, cainii sunt omnivori pentru ca au fost domesticiti pentru paza, iar omul il hranea cu ce putea, daca nu se hranea singur, nu din gospodaria stapanului, dar mâţele pentru a prinde soareci, de asta sunt asa mici, iar soarecii sunt carne.

| NOname a răspuns (pentru Mădă0611):

Egal. Şi omul cică e omnivor, dar poate perfect trăi (chiar mult mai bine), mâncând exclusiv alimente vegetale.

Nu ştiu cum e la noi, dar în ţări ceva mai civilizate există un asortiment foarte bogat de mâncare vegetală pentru câini şi pisici, special adaptată pentru nevoile lor.

| Mădă0611 explică (pentru NOname):

Omnivor, si am explicat de ce cainii sunt, dar pisicile nu sunt, am explicat de ce. Logic ca se pot adapta, dar dupa multe generatii si dupa multa suferinta si modificari ale organismului.

| UnBroken2016 a răspuns (pentru NOname):

De aia doctorul recomanda sa nu renuntam la carne pentru ca Noname spune ca e "chiar mult mai bine" sa manacam doar iarba? Mai dar doctorii astia saracii chiar toti sunt prosti si absolut toti in afara de ei stiu mai bine sad.

| NOname a răspuns (pentru Mădă0611):

Într-adevăr, cu pisicile vegane poate fi ceva mai complicat decât cu câinii, dar nu imposibil.

"...this does not mean they cannot obtain all the nutrients they need from synthetically supplemented vegan cat food. The most commonly circulated objection to vegan cats has been disproven, which is the argument that cats cannot obtain the crucial nutrient taurine from a vegan diet. Vegan cat foods are formulated with synthetic taurine. But so, it turns out, are nearly all meat-based cat foods."

"The nutritional needs of dogs and cats are easily met with a balanced vegan diet and certain supplements. James Peden, author of Vegetarian Cats & Dogs, developed Vegepet™ supplements to add to vegetarian and vegan recipes. They are nutritionally balanced and also come in special formulas for kittens, puppies, and lactating cats and dogs."

http://freefromharm.org/......-and-cats/ (merită citit întregul articol)

Norocul meu că nu am o pisică şi nu am de gând să adopt, aşa că nu sunt nevoită să-mi bat capul cu aceste dileme.

| Narcis2007 a răspuns:

Am auzit de unii care le hranesc numai cu vegetale...

| Inferno a răspuns:

''Despite their descent from wolves and classification as Carnivora, dogs are variously described in scholarly and other writings as carnivores or omnivores. Unlike obligate carnivores, dogs can adapt to a wide-ranging diet, and are not dependent on meat-specific protein nor a very high level of protein in order to fulfill their basic dietary requirements. Dogs will healthily digest a variety of foods, including vegetables and grains, and can consume a large proportion of these in their diet, however all-meat diets are not recommended for dogs due to their lack of calcium and iron.Comparing dogs and wolves, dogs have adaptations in genes involved in starch digestion that contribute to an increased ability to thrive on a starch-rich diet."

https://en.wikipedia.org/wiki/Dog_food

| RAY a răspuns:

Normal ca le hraneste cu carne //mancare pentru caini, pisici etc

omul e omnivor, chiar am discutat cu o cercetatoare in biologie carnea e foarte benefica organismului uman, suntem proteine, a nu manca carne nu te scuteste de nici o boala

| CortinaDeLut a răspuns:

Cu carne? Ce legătură este între animalele carnivore și oamenii vegetarieni? Sau pe la tine e obiceiul ca omul să mănânce ce mănâncă animalul? Poate o împărțiți, dar cine sunt eu să judec.

| Mădă0611 explică (pentru CortinaDeLut):

Pai vegetarienii nu mananca din mila, putini din nechef, iar daca tu nu mananci, dar ai 10 dulai si le dai cate 10 gaini fiecaruia, pe zi, tot ar fi necesare fermele de gaini crescute fara lumina naturala, fara pic de odihna, fara pui...

| CortinaDeLut a răspuns (pentru Mădă0611):

Dar oare vegetarienii sunt suficient de proști să nu observe că tone de carne sunt aruncate zilnic? Trăim în societatea consumatorului, dăă...

| CortinaDeLut a răspuns (pentru CortinaDeLut):

Ai uitat să spui de mutații aplicate animalelor pentru acea carne. Da, pentru consum multe animale trăiesc un chin, dar fie că o parte din societate mănâncă sau nu carne aceste obiceiuri vor continua, căci surpriză, oamenii sunt omnivori iar în zilele astea se încearcă pe cât posibil satisfacerea consumatorului și creșterea profitului. Nu poți schimba asta chinuindu-ți propriul animal de care poate te-ai atașat prin dietă laughing

| Mădă0611 explică (pentru CortinaDeLut):

Eram curioasa doar daca stiti pe cineva care nu consuma carne, din mila, dar cumpara diferite produse cu carne, sau chiar carne, pentru altcineva. Daca exista cerere, exista si oferta, deci ipocrizie la superlatiiiiiv.

| CortinaDeLut a răspuns (pentru Mădă0611):

Mereu va exista cerere, nu te îmbăta cu idealuri nerealizabile.

| Mădă0611 explică (pentru CortinaDeLut):

Nici nu e ideal sa nu mancam carne, noi, sau alte animale, totul e de felul in care capturam prada si o preparam. Circula acum cativa ani un filmulet facut de cei de la Peta cu chinezi prajind caini vii, ca cica ar fi mai crocanti asa, dar am vazut hiene atacand o zebra gestanta si au prins-o de spate, au rupt cat au putut si a cazut puiul, care se misca, au sarit si pe el, mama fiind inca vie, spre deosebire de felinele mari care strang cu dintii in jurul gatului si omoara victima destul de repede.

| DoarBogdan a răspuns:

Se hranesc singure big grin

| Mădă0611 explică (pentru DoarBogdan):

Inseamna ca tu daca ai un caine si o pisica si trebuie sa pleci de acasa cel putin o luna, le lasi sa se hraneasca singure, eventual le lasi bani de buzunar. Era un banc cu unu care voia sa vanda un porc, la piata, si a venit un posibil client "cu ce il hranesti de e asa frumos?", "cu paine, ciorba, tocana, ce ne ramane noua", "amenda, noi suntem de la nu stiu ce asociatie si nu stiu ce". dupa un timp duce alt porc la vanzare. Iar vine unu "cu ce il hraniti", "il las sa mearga prin gradina", "amenda, prin gradina sunt substante chimice, puneti viata porcului in pericol". Dupa inca un timp a mers cu alt porc, a venit iar unu "cu ce il hraniti?", "domnule draga, ii pun 10 lei in troaca sa isi cumpere ce vrea". laughing)

| DoarBogdan a răspuns (pentru Mădă0611):

Frumos bancul laughing

Si totusi cred ca le hranesc cu... mancare speciala de la magazin.
Cu toate ca daca as fi vegetarian si as avea caa animal de companie ceva... rau si carnivor, i-as da drumul pe afara si gaseste el pe la vecini laughing

| Mădă0611 explică (pentru DoarBogdan):

Mancarea de la magazin e cu carne. Cainii mananca si altceva (din bucata mea de paine am hranit un om si-un caine), am zis carnivore sa se inteleaga incotro bat, dar daca nu-l cresti de mic cu verdeturi, ar cam manca si carne.

| DoarBogdan a răspuns (pentru Mădă0611):

Eu am avut un caine care manca si boabe. Si cand am incercat sa ii dau o boaba (dormea) (a si eu eram mic deci nu ma judeca), a venit si m-a muscat. De ureche. A trebuit sa merg la spital laughing

| WaterDrop a răspuns:

Nu exista animale de companie ierbivore, asta daca nu plimbi hamsterul cu lesa.

| Mădă0611 explică (pentru WaterDrop):

Unii tin gaini, miei, iezi... confused Iulia Albu se plimba cu o gaina pe la toate televiziunile.

| WaterDrop a răspuns (pentru Mădă0611):

O face pentru showbiz, cu siguranta gaina aia ajunge ciorba in momentul cand nu o mai poate exploata pe la tv.

| syd a răspuns:

Cu marar

| Krixxus a răspuns:

Frunze laughing

Întrebări similare