| Nilsson a întrebat:

Am câteva întrebări referitoare la eficacitatea vaccinului anticovid și v-aș ruga să mă lămuriți, fiindcă acesta este scopul site-ului.

Vă asigur mai întâi că ce vă prezint în link-uri sunt date oficiale sau cel puțin sunt surse de încredere, nu niște site-uri conspiraționiste.

Pe site-ul următor avem o statistică a țărilor în funcție de gradul de vaccinare anticovid, și putem observa că 3 state conduc în clasament: Israel, Emiratele Arabe Unite și Marea Britanie, care și-au rezervat dinainte un numar mai mare de doze pentru a vaccina din timp populația:
https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

Pe de altă parte, pe site-ul Worldometer, unde sunt contorizate numărul de cazuri Covid la fiecare țară în parte, putem observa la toate cele 3 state o creștere abruptă a numărului zilnic de cazuri începând cu luna decembrie de când au început vaccinarea, conturându-se astfel cel mai puternic val de îmbolnăviri de la începutul pandemiei.
Vedeți secțiunea Daily new cases, sper că știți să urmăriți un grafic:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/israel /
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/united -arab-emirates/

În situația asta, de ce a crescut numărul de cazuri atât de mult?

De ce și-a pierdut Israelul încrederea în vaccin?
https://www.digi24.ro/......al-1437203

De ce Pfizer reduce livrările de vaccin în Europa?
https://www.mediafax.ro/......a-19868168

O companie atât de mare cu atâta experiență nu a fost în stare să organizeze producția de vaccin de la început și să ofere niște promisiuni realiste cu privire la livrări?

Nu își știau ei propria capacitate de producție de au redus numărul de doze furnizate față de cât s-au angajat să furnizeze conform unui plan stabilit?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| NoName75 a răspuns:

Cel mai de kkț vaccin
Trebuie sa treacă 10 zile dupa rapel ca sa te protejeze auzi...
Pai bătrânii daca se infectează mai repede atunci ei mor de vaccin mai mult decât de gripa asta din China
Daca cineva primește rapelul si trec 5 zile si se infectează atunci poate fi fatal vaccinul

13 răspunsuri:
| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Ce mai conteaza ca il ei sau nu tot mort esti.

| goguPatent a răspuns:

Atat timp cat nu ai niste date care sa confirme ca cei care au facut si rapelul sunt printre cei infectati in cadrul acestei cresteri abrupte premiza intrebarii tale este irelevanta.

Cat despre Pfizer, cred ca de 1 saptamana se scrie peste tot de ce au scazut productia. Nu era greu sa afli motivul real. Probabil il si stii, dar e mai misto sa insinuezi.

| Nilsson explică (pentru goguPatent):

"se scrie peste tot..."
Cu astfel de argumente poți să te lași de meseria asta de a comenta.
Doar nu te așteptai să nu vină cu nicio gogoașă când și-au încălcat angajamentul de a livra cât au promis când au văzut că vaccinarea nu dă rezultate?

| goguPatent a răspuns (pentru Nilsson):

Cred ca este a3a intrebare in care pornesti de la niste premize fara acoperire.

Ca sa vezi in Israel care e de altfel si singura tara unde vaccinare este la un nivel la care se pot trage niste concluzii datele sunt chiar optimiste.

https://www.nytimes.com/......-data.html

Dar mna, unii se asteapta ca prin minune sa primeasca 2 miliarde de oameni vaccinul intr-o zi ca sa fie ei convinsi ca nu e o conspiratie.

| Nilsson explică (pentru goguPatent):

Nici în biserică nu este genul acesta de credința orbească cum o ai tu față de companiile farmaceutice.

| goguPatent a răspuns (pentru Nilsson):

De ce nu as avea?
Sunt boli eradicate de vaccin.
Sunt boli grave prevenite de vaccin.
Sunt vieti salvate, cu milioanele de vaccin.
De ce nu as avea?

| Nilsson explică (pentru goguPatent):

Aș putea să scriu pagini întregi de motive, dar sunt sigur că o să te pierd pe drum, așa că mă leg de unul singur: nu am încredere în companiile farmaceutice pentru că zeci de ani au băgat mercur in vaccinuri și mai au și tupeul să zică că nu a fost dăunător, după ce l-au scos.
https://www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/thimerosal/index.html

| goguPatent a răspuns (pentru Nilsson):

Si ai dovezi asupra cui si cum a daunat mercurul ala sau sunt supozitii personale?

| mont a răspuns:

E prea devreme sa putem vedea eficacitatea vaccinului in societate deoarece și in țările unde e multă lume vaccinată a fost relativ recent vaccinată, încă nu a trecut măcar o săptămâna de la a doua doza. Faptul ca au început vaccinările da poate in mod indirect sa duca la creșterea cazurilor lumea nemairespectand măsurile anticovid zicând ca lasă ca a început vaccinarea/am fost vaccinat - fără a tine însă cont ca vaccinul încă nu si-a făcut efectul (la multe persoane) sau ca mulți încă nu au apucat sa se vaccineze.

| Nilsson explică (pentru mont):

După statistici, se pare că vaccinarea nu atenuează cu absolut nimic pandemia, când ne-am aștepta cât de cât să vedem o ușoară îmbunătățire.

Nici măcar Pfizer nu își mai susține poziția din moment ce a redus dozele furnizate, ei trag de timp să treacă pandemia de la sine și să coincidă campania de vaccinare cu scăderea naturală a numărului de cazuri.

Culmea ironiei, tocmai lăcomia i-a dat de gol, normal vaccinarea în masă a populației era programată în primăvară, dar unele state au plătit mai mult să aibă întâietate, și uite ce bine o duc, pregătesc acum noi restricții.

| mont a răspuns (pentru Nilsson):

E prea devreme sa tragem concluzii gen vaccinarea nu atenuează deloc pandemia, mai vedem peste cam o luna jumate sau doua care o sa fie situația din Israel.

Nu de-aia a redus dozele și doar temporar, au zis ca vor livra și mai multe peste câteva săptămâni, dacă vaccinul nu era bun livrau acum multe înainte sa se prindă lumea ca nu e bun.

| InOrOut a răspuns:

Nu exista vaccin adevarat pentru covid.
Asta ce zic ei ca e vaccin nu e vaccin, e o modalitate de a fenta productia de anticorpi prin injectarea unui virus care sa produca anticorpi. Totusi daca te lupti cu covidu de ce sa injectezi in tine inca un virus. Nu ajunge unul?
Cum scapi de noul virusul introdus in tine prin "vaccin"? moare singur? il omoara si pe el anticorpii?

| goguPatent a răspuns (pentru InOrOut):

Nea Grigore taximetrist care isi da cu parerea despre vaccin? Lool.