| Ionut3399 a întrebat:

Am cum "capata" virusul daca merg cu taxiul? Daca stau in spatele soferului baricadat cu masca si manusi sunt ok?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
8 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Te pui in portbagaj, ca să păstrați o oarecare distanță intre voi. ))

Dacă nu e chiar așa necesară deplasarea, eu zic să eviți, eventual să amâni, măcar până găsești un transport sigur.
In taxi, e un risc si pentru tine, fiindcă nu știi ce persoane a mai transportat, e un risc major și pentru el că își continuă acest job in perioada asta. Faci ce vrei! happy

| Lioana a răspuns:

E periculos cu taxiul. Mergi pe jos!

| JicaContra a răspuns:

Https://www.emag.ro/......DBK2CBMBM/

ce sunt 1500lei ca sa fii in siguranta?!? :D

| Alverto a răspuns:

Da, de preferat și vestă antiglonț și un magnum laughing E ok frate

| Swae a răspuns:

Daca dai sau da taximetristul cu un spray dezinfectant unde au stat multe alte persoane... poate nu patesti nimic.

| anamaria82726 a răspuns:

Da normal. Il poti capata oriunde. Este invizibil din pacatelaughingnu stii cine a urcat in acel taxi.,, microbii,, pot fi asezati si ei pe acolo, pot ramane pe haine etc. Depinde de cat esti de atent si daca ai noroclaughing

| JulyDreams a răspuns:

E dupa cum ti-o fi norocul. Daca soferul are virusul sau daca a avut recent un pasager cu virus... atunci suprafetele din taxi sunt contaminate. Il iei pe haine, il bagi in casa. Dureaza cateva zile pana se inactiveaza pe suprafete, timp in care te poti contamina.
N-ai cum sa te protejezi 100% in taxi. Ti-ar trebui combinezon, ochelari, masca, instruire pentru dezechipare si o camera speciala pentru dezechipare.

| lalaura94 a răspuns:

Daca ai masca cu protectie fpp3 n-are ce sa ti se intample, daca ai masca chirurgicala la 5 lei, poti lua virusul daca soferul e purtator de virus si nu poarta si el la randul lui masca.