| alexandra7199271 a întrebat:

Bună, am keratoza pilara, o cremă cu uree credeți ca mă va ajuta? cat de cat?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ajuta dieta FARA carbohidrati si fara zahar!

| Simpatic a răspuns:

De pe net

Optiuni de tratament pentru keratoza pilara

Tratament medicamentos

Daca dermatologul considera ca trebuie acordat un tratament cu pastile, unguente sau lotiuni pentru a trata keratoza pilara, asociata altor probleme ale pielii, poate recomanda produse antifungice pentru a tine sub control infectia locala.

Specialistii considera ca in keratoza pilara ar putea exista o legatura cu deficienta de vitamina A, motiv pentru care medicul poate prescrie suplimente alimentare sau chiar creme cu vitamina A (1), in timp ce altii pot indica administrarea unor produse de tip suplimente alimentare cu mai multe vitamine. Acestea insa nu suplinesc o dieta alimentara echilibrata, cu produse de calitate, din toate grupele alimentare si un stil de viata sanatos.
Tratament dermatocosmetic

Cremele si unguentele speciale pot inmuia si indeparta cu grija pielea aspra, conferind stratului extern un aspect neted. Exista o gama variata de produse pentru frumusete si ingrijire a pielii din care dermatologul va recomanda cateva articole de curatare, igienizare si ingrijire potrivite.
Tratament laser

Tratamentele cu laser, realizate de medicul dermatolog, pot imbunatati aspectul general al pielii, prin estomparea decolorarii ce poate sa apara in keratoza pilara (1).
Sfaturi de urmat acasa

Baile caldute sunt recomandate pentru a oferi pielii ingrijire, alaturi de utilizarea unor produse de spalare si hidratare corespunzatoare. Pielea cu keratoza pilara nu trebuie frecata, exfolierea este necesara, insa numai cu creme speciale, indicate de medicul dermatolog.

Folosirea unui umidificator de aer poate sa ajute si pielea afectata de keratoza pilara (3), pentru ca se mentine astfel umiditatea ideala in casa.

In plus, o recomandare generala pentru persoanele cu keratoza pilara este sa nu poarte haine mulate (2), (3). Articolele vestimentare trebuie sa fie doar din bumbac.

Nu incerca alte remedii despre care auzi la rude si prieteni, pielea are nevoie de ingrijire speciala si de protectie adecvata, dermatologul fiind singurul in masura sa ofere atentia necesara fiecarei persoane. In plus, pentru rezultate optime, tratamentul este de durata si se poate realiza si preventiv, in sezonul rece.

Keratoza pilara este o afectiune dermatologica care poate avea implicatii majore asupra stimei de sine si increderii in fortele proprii, motiv pentru care tratamentul dermatologic este indicat fiindca poate imbunatati aspectul pielii, oferind astfel o stare de bine. De aceea, daca suferi de aceasta afectiune, adreseaza-te unui cadru medical pentru a primi tratamentul corepsunzator!

| ioana748 a răspuns:

Poti intreba la farmacie. O sa ti recomande farmacista o crema cu uree si poate cu vitamina A sau ce are mai bun.
Nu este scumpă si poti incerca pe pielea ta, sa spun asa.
Rau nu are ce sa ti faca.