| traian_valeriu a întrebat:


Sufar de germofobie, diagnostic pus de un medic specialist nu din capul meu. Nu e ceva foarte grav, insa de cand cu aceasta epidemie lucrurile s-au cam precipitat, sa spun.
Ok, am respectat multe din ce mi-a zis medicul, am stat in casa, m-am spalat obsesiv pe maini. Marea problema e ca din 16 ma intorc la munca si va trebui sa ma deplasez mai mult prin oras.
Cred ca o voi lua razna, serios. Cum sa imi controlez frica? Cum sa nu innebunesc? Oameni multi, autobuze/metrou. Ce voi face?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
| Camelia Elena a răspuns:

Bună Traian_Valeriu,

dat fiind faptul că este o fobie, recomand câteva discuții cu un psihoterapeut, care te vor ajuta să depășești confortabil perioada de revenire la activitățile de zi cu zi și să tratezi această tulburare.
Mi-e puțin neclar de cât timp ai această fobie, precum și care sunt acțiunile și mecanismele de a-i face față, pe care le-ai întreprins până acum pentru a o stăpâni (spălatul pe mâini este o consecință/manifestare a fobiei, nu este "un tratament"). Din această cauză, cred că este necesară discuția cu un psihoterapeut și implementarea unui plan concret de tratare a fobiei.
Numai bine.

Camelia ElenaCamelia Elena
2 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat