Care sunt gândurile care te neliniștesc în timp de coronavirus?

Care sunt gândurile care te neliniștesc în timp de coronavirus?

Se poate întâmpla să nu știi ce să crezi, pe cine să asculți și cum să te comporți cu prietenii, părinții și cu tine însuți, mai ales acum, când nu mai mergi la școală și multe dintre activitățile tale s-au mutat pe internet.

Viața s-a schimbat de când Organizația Mondială a Sănătății a anunțat epidemia de COVID-19, care a luat curând proporțiile unei pandemii.

Acum, din solidaritate cu cei în vârstă, cu bunici, părinți și oameni bolnavi trebuie să urmăm cu toții reguli noi, de la spălatul des pe mâini cel puțin 20 de secunde până la a sta cât mai mult în casă, ca să nu răspândim infecția fără să ne dăm seama.

Tu cum te-ai adaptat la noile reguli?

Am deschis pentru tine o nouă categorie, Coronavirus, unde poți pune întrebări legate de temerile tale din această perioadă sau alte întrebări pe subiect, pentru că orice ai simți în momentele astea, trebuie să știi că e firesc și uman. Împreună cu Brigada de comunicare nonprofit și Fundația Estuar îți punem la dispoziție cunoștințele unor psihologi voluntari care vor răspunde la întrebările legate de starea ta emoțională din această perioadă. Răspunsurile lor vor fi evidențiate în cadrul întrebărilor pentru a fi mai ușor de urmărit.

Nu uita că pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus e bine să folosești doar surse oficiale, cum sunt https://stirioficiale.ro sau alte site-uri ale autorităților statului.

 

Lasă o întrebare!

 

L.E Colaborarea noastră cu fetele psiholoage s-a încheiat, el fiind doar pe perioada stării de urgență. Le mulțumim din suflet că au fost alături de noi, cât și pentru ajutorul și implicarea din comunitate.

Fetelor, mulțumim pentru răspunsurile utile oferite celor care au întâmpinat greutăți în această perioadă!

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
| Camelia Elena a răspuns:

Exista, intr-adevar, foarte multe variabile - necunoscute, dar, pe de alta parte, multe dintre necunoscutele cu care ne confruntam acum erau la fel de valabile si fara existenta acestui virus in vietile noastre: o criza financiara, de exemplu, poate sa apara (cam) oricand. Cred ca, cel mai pragmatic si util, in acest moment, este sa profitam de timpul pe care il avem si sa facem tot ce nu am putea face, din lipsa de timp, in conditii de activitate (munca si/sau scoala) normale; in mod evident, in limitele permise de starea de urgenta.

Camelia ElenaCamelia Elena
228 răspunsuri:
| RowseRj a răspuns:

Tocmai am născut și mie frică pentru copilul meu. E micuț și vulnerabil. Nici nu știu dacă spitalul e sigur. Teama mea e să se infecteze și să moară. Mă îngrozește acest gând.

| AnonimMareMareMare a răspuns:

Care sunt sansele ca o persoana de 16 ani, sanatoasa, fara boli preexistente sau actuale, care consuma vitamine, sa moara cand il contacteaza? sincer, mi-e frica ca isi va schimba rata de mortalitate si va fi mai naspa sad

| răspundtot a răspuns:

Mă neliniștește faptul că nu vom mai fi oameni sau așa liberi după covid. Barurile vor deveni o raritate. Dependenții de ţigari nu vor mai găsi, vor fuma mai periculoase. Guvernul actual își va menține puterea abuzivă fără opoziție. Lichidarea completă a banilor fizici ci bani virtuali accesați prin cip, vaccinări obligatorie care mie mi-au făcut rău ireparabil. Nu vom fi despagubiţi pentru lipsa Peștelui în Biserică și când veneau turcii tot ne-am dus la Biserică

| Diana Cosma a răspuns (pentru răspundtot):

Bună, răspundtot!

Grijile pe care le descrii sună ca un "cel mai rău scenariu" sau aproape. Deja avem de-a face cu o situaţie la care nu ne-am fi aşteptat, care ne îngrădeşte libertăţile şi ne face să ne gândim la sănătatea noastră şi a celor dragi. De acolo, putem să ne gândim la ce ar putea fi mai rău în viitor. Însă acestea sunt doar atât - nişte gânduri pe care le avem uneori în încercarea de a ne asigura că următoarea criză nu ne găseşte nepregătiţi. Cu cât rămânem mai prezenţi cu situaţia reală actuală, cu atât mai mult putem participa la depăşirea ei şi putem învăţa să fim mai bine pregătiţi în viitor. Totuşi, neliniştea aceasta e parte din viaţă, ea poate exista şi încearcă să împlinească o funcţie bună. Îţi propun doar să faci loc şi pentru alte gânduri şi posibilităţi.

Diana Cosma
| pufipo a răspuns:

E deprimant sa stai in casa intre 4 pereti, e deprimant si sa iesi in gradina intre 2 scanduri, in singuratate e greu

| inflicted a răspuns:

E posibbil să ne infectăm toți?

| Camelia Elena a răspuns (pentru inflicted):

In ce unitate de timp?

Camelia Elena
| tPuManagement a răspuns (pentru inflicted):

Salut,virusul este pe plan global. Nu se stie ce va fi, dar chestia urmarita de ei este imbunatatirea sistemului sanitar, a spitalelor prin echipamente, vaccinuri etc. Nu e de speriat oricum, stay safehappy

| Mosotti a răspuns (pentru tPuManagement):

Ii doare in fund de oameni, cel putin la noi, nu e nici o organizare, ce sa imbunatateasca sistemul sanitar?!

| Inutarh a răspuns:

Ca nu știu cum sa fac sa ma văd cu iubitul... și nu sunt singura in aceasta situație.

| Cristina788 a răspuns:

Că nu vom scapa de carantină e păcat sa stau închisă in casă când sunt in floarea vârstei

| Marbella188 a răspuns:

Coronavirus se transmite prin contact sexual?

| Hutzy95 a răspuns:

6 luni de acum inainte vom sta numai in casa, in arest la domiciliu. Dupa ce trece o luna de stare de urgenta se mai prelungește cu o luna sa fie 2 luni, dupa care vom intra in stare de asediu pe 2 luni, care vor fi prelungite la inca 2. Pana in toamna suntem sechestrati

| BilaRomânească a răspuns:

Nu mai vreau carantină, vreau ceafă de porc sad

| Mayaaaaaaa14 a răspuns:

Oare ne va ajunge mâncarea dacă se va agrava situația?

| NuDauNiciunNume a răspuns:

Buna, TPU! Sunt student Erasmus in Spania si ma simt atat de nelinistita..Cand credeti ca se va termina aceasta pandemie? Sau cand credeti ca va incepe sa dispara? Oare sunt sanse pana iunie? Sper sa se termine pandemia si sa pot termina semestrul cu bine si sa ma intorc in tara. Aici se termina mai repede semestrul ca in Romania deoarece s-a inceput mai devreme anul scolar. Credeti ca exista sansa se se inghete anul scolar si la facultate in Ro sau Spania? Daca s-ar ingheta doar in Ro, dar in Spania nu, s-ar lua in considerare ca am terninat anul? Nu vreau ca sa stiu ca am studiat 2 luni in regula aici prin programul Erasmus si am mai stat si in carantina ca dupa sa aflu ca a fost degeaba si nu s-a luat in considerare. Desigur, asta este doar ce imi doresc eu. In afara de asta, simt ca innebunesc inauntru, dar macar mai am o colega tot din Ro de la mine de la facultate. Voi ce faceti in casa ca sa nu va plictisiti? Si cum treceti peste? De fiecare data cand deschid telefonul sau TV vad ca se moare si iar se moare? mi se pare atat de trist asta, si mi se face atat de frica, deoarece tatal meu e in Franta, eu in Spania, mama in Franta...anul asta trebuia sa fie diferit, trebuia sa am o experienta minunata Erasmus si dupa sa ma intorc in tara si sa ma angajez pe vara....imi doresc doar sa se termine si sa nu mai pateasca nimeni nimic?

| Camelia Elena a răspuns (pentru NuDauNiciunNume):

Buna NuDauNiciunNume,

Tot efortul pe care l-ai depus isi pastreaza greutatea, cand lucrurile vor reveni la normal. Inca sunt incerte lucrurile in privinta anului scolar, dar sunt sigura ca se vor face eforturi mari in toate statele membre UE, pentru a fi evitata inghetarea anului.
Cele mai multe activitati din perioada asta, despre care am citit sau auzit, sunt activitati "prin casa" si sunt legate de lucruri pe care nu apucam sa le facem in mod normal atunci cand mergem la serviciu si/sau scoala, din lipsa de timp in mare parte, lectura este de departe activitatea predominanta.
In rest, incertitudinile sunt aceleasi si aici si impactul lor este considerabil, de asemenea. Incercam, atat cat putem sa ne pastram optimismul si sa ne pregatim cat putem de bine pentru perioada de dupa izolare/stare de urgenta. Multe dintre lucrurile invatate acum vor fi foarte utile atunci.
Nu ezita sa ne mai scrii si stai sanatoasa.

Camelia Elena
| NuDauNiciunNume a răspuns:

Buna! Daca am stat in carantina institutionalizata 14 zile, dupa trebuie sa stau si in autoizolare 14 zile? Intreb pentru ca trebuie sa merg in curand la market si nu are cine sa mearga.

| MariaMonica2009627 a răspuns:

Nu stiu de voi dar mie mi-e al naibi de frică, mi-e frică să nu putem ieși din casă(la mine încă se poate), mi-e frică să nu trebuiască să abandonez realizările pe care le-am făcut și să pierd oportunitățile.Am crezut ca anul acesta o sa fie cel mai bun an dar nu este, au murit o grămadă de persoane importante din viața mea și gândul la virusul îsta mă sperie groaznic.Si plus ca nu am ce face in casă, nu am cu cine comunica.

| Diana Cosma a răspuns (pentru MariaMonica2009627):

Bună, MariaMonica2009627!

Îmi pare rău să aud că ceea ce se întâmplă este atât de greu pentru tine, într-o perioadă care deja era cu pierderi multe.

Frica şi gândurile pe care le ai sunt împărtăşite, într-un fel sau altul, de foarte multe persoane în această perioadă. Nu ştim cât va dura şi de aceea este incert şi cât impact vor avea aceste schimbări temporare în fiecare aspect al vieţii.

Dacă vrei, ai putea face o listă cu realizările şi oportunităţile pe care ţi-e teamă că le-ai putea pierde. Gândeşte-te apoi, cum crezi că ai putea pierde realizările pe care deja le ai? Este ceva din ce se întâmplă acum care ar putea nega ceea ce ai făcut deja? Este doar o posibilă temă de reflecţie. Cât despre oportunităţi, îţi propun să iei în considerare două aspecte: 1. Crezi că ceilalţi din jur care ar putea aspira la aceleaşi oportunităţi ca tine, le vor avea în această perioadă? Sau este posibil ca măcar unele dintre oportunităţi ar putea fi amânate şi să profiţi de ele când ieşim din criză? 2. Oare ce oportunităţi ţi-ar putea oferi fix această situaţie? Este cumva vreun lucru pentru care ai timp acum sau pe care dacă îl faci te-ar ajuta în viitor să accesezi noi oportunităţi? Sigur, spun asta fără să ştiu la ce anume te referi, deci este foarte general, dar sper ca ceva din această atitudine de întrebare şi căutare a posibilităţilor să ţi se potrivească.

În legătură cu persoanele importante pentru tine care au murit anul acesta, în primul rând, condoleanţe! Este o perioadă dificilă, poate chiar copleşitoare. S-au adunat deja multe. Dacă te confrunţi cu emoţii diferite sau intense în această perioadă, aş vrea să ştii că este normal.

Îţi propun să fii atentă la cum se schimbă starea ta de la zi la zi sau de la o săptămână la alta. Poţi constata cum se schimbă emoţiile şi gândurile pe care le ai în legătură cu oamenii dragi care au murit şi în legătură cu pandemia. Acestea sunt şi indicii despre nevoile tale, ca să poţi avea grijă cât mai bine de tine în fiecare moment. Poate uneori ai nevoie să fii ascultată, poate alteori ai nevoie să te gândeşti la anumite persoane sau dimpotrivă, să iei o pauză. În unele momente poate nu îţi va veni să crezi, în altele poate vei simţi descurajare sau chiar furie. Totul este o reacţie firească la pierderi. Când simţim durere şi frică, poate fi greu să ne gândim că acestea vor trece, că stările noastre se schimbă permanent, însă aşa se întâmplă.

Totuşi, dacă stările acestea devin copleşitoare şi sunt prea mult, îţi propun să mai pui întrebări aici şi îţi vom fi alături. De asemenea, în această perioadă sunt multe servicii de suport emoţional online gratis, în cazul în care vei simţi nevoia.

Ai grijă de tine!

Diana Cosma
| badriel a răspuns:

Avand in vedere ca, cel putin la mine in oras, nu am voie sa ies din casa, doar la cumparaturi la cel mai apropiat magazin, acest gand ma cam nelinisteste pentru ca ma gandesc ca daca noi am iesi din casa la o plimbare de exemplu am putea primi amenda sau ceva de genul, si ar fi destul de naspa zic eu

| Diana Cosma a răspuns (pentru badriel):

Bună, badriel!

Citind mesajul tău de aici, observ că eşti informat cu privire la ce trebuie făcut şi la consecinţe. Acest lucru îţi dă ţie puterea de decizie cum să acţionezi, în cunoştinţă de cauză. Ştiu, e greu să rămâi în casă doar cu ieşiri scurte, verificate de autorităţi. Oare cum ai putea să fii cel mai bine posibil în situaţia asta, cât timp avem aceste restrângeri? Ele sunt oricum doar temporare.

Multă sănătate!

Diana Cosma
| BrokenAngels a răspuns:

Simt că mă sufoc, mă simt ca într-o bulă înconjurată de informații, de panică, de agitație. Aș vrea să scap, să nu mai aud de subiectul acesta. De fapt, cred că toată lumea s-a săturat. Oriunde ai merge, oriunde ai fi, ești bombardat cu mesaje din toate direcțiile pe această temă. Cu toții cred că ne-am dori un moment de respiro.

| Simona Carstoiu a răspuns (pentru BrokenAngels):

Salut Broken Angels, evita subiectele zilei, ramai conectat la interesele si pasiunile tale. E important sa pastrezi contactul cu realitatea, sa fii informat, dar ia-ti din exterior doar ce-ti este de folos. Exploreaza planeta virtual, plimba-te pe strazile oraselor pe care vrei candva sa le vizitezi, cu ajutorul google earth. Urmareste concerte pe Youtube, ia-ti timp pentru tine in aceste zile. Succes!

Simona Carstoiu
| lalaura94 a răspuns:

Ma nelinisteste ca nu am ce manca.

| YoULoVeAnGeL a răspuns:

Nimic! Doar libertatea care ni se interzice. Nu putem face nimic! Cum nici pana acum nu am putut. Doar am avut impresia ca avem libera opinie laughing. Rahat! TZEAPA! :p

| stancuprint a răspuns:

Gandul este ca esti limitat decat in sectorul tau. Daca puteam merge si in alte parti era perfect, sper sa nu mai tina foarte mult aceasta carantina sau distantiere sociala. Ca deja devine super enervant. Cu toate ca trebuie respectate ordonantele militare.

| xunshu a răspuns:

Ma simt foarte singur, pe timpul carantinei m-am despartit si de prietena mea. Spunea ca este in depresie si nu are chef de vorbit si 1 luna ne-am ignorat pana n-am mai suportat si am pus punct. La fel si prietenii mei, toti au relatii si nu au timp sa se joace jocuri sau nu stiu, sa vorbeasca cu mine. Cursurile online sunt singurul loc unde pot sa vorbesc cu cineva. Chiar daca mai mult e prin raspuns la intrebarile profesorilor. Am atacuri de panica si anxietate non-stop. E foarte greu sa ma controlez. Si nu pot nici sa recunosc oamenilor din jurul meu cum ma simt. Mai ales ca sunt cel care se ocupa de casa si tot. N-am cum sa discut nici cu parintii. Cel mai rau este ca nu pot sa ies afara si sa am parte de socializare.

| Diana Cosma a răspuns (pentru xunshu):

Bună, Xunshu!

Este dificilă izolarea tocmai pentru că ne lipsesc relațiile și socializarea de care avem atâta nevoie. Sună din mesajul tău că lipsa socializării este cea mai dureroasă problemă cu care te confrunți acum. Știu că cei din jurul tău au relații și nu par să împărtășească problema, dar să știi că de fapt la nivel de populație foarte multe persoane se confruntă cu aceste sentimente de singurătate. Deci mai ales acum, cred că ceea ce trebuie este pur și simplu să vă găsiți pentru a socializa. Este o nevoie umană fundamentală, extrem de provocată în această perioadă. Sunt convinsă că vei găsi oameni la fel de dornici de discuție dacă vei căuta și în afara cercului de prieteni pe care deja îl ai.

În legătură cu atacurile de panică, aș vrea în primul rând să știi că ele chiar dacă sunt neplăcute, intense, înfricoșătoare sau alte astfel de caracteristici, nu sunt periculoase și de fiecare dată îți vei reveni. Spun asta pentru că mulți oameni ajung să se panicheze în legătură cu atacul de panică în sine sau posibilitatea lui și dacă se întâmplă, e important să știi că trece și vei fi ok. Chiar dacă vin în minte gânduri care spun altceva. Îți propun să fii atent la momentele în care se declanșează atacurile de panică: sunt anumite aspecte - situații externe, gânduri, senzații- care declanșează atacul? Dacă da, e util să știi care sunt. Un lucru care ajută în caz de atac de panică este ceea ce numim centrarea în prezent- concentrează-te pe ceva ce vezi, ceva ce auzi, un miros pe care îl simți, o textură pe care o atingi. Acest lucru te ajută să te separi de gândurile care alimentează starea, așa cum în percepția senzațiilor specifice (poate durere în piept sau transpirație sau ce simți tu în acele momente) este util să îți amintești că vei trece ok prin asta.

Dacă simți nevoia, poți de asemenea să ne scrii oricând aici pe TPU.

Sănătate și bine!

Diana Cosma
| NiculaiMarianTraian a răspuns:

Nu stiu cand se va termina, asta este cel mai mare gand

| Raluca591 a răspuns:

Sa se terminr cat mai repede.

| eusebiu27 a răspuns:

Cand se vor redeschide soclile? pentru nu vreau sa imi pierd iubita din cauza unui virus

| Am3ricanH3adCharg3 a răspuns (pentru eusebiu27):

Adica stai putin tu numa la scoala te vezi cu ea? Ce fel de dragoste ii asta? rolling on the floor)

| eusebiu27 a răspuns (pentru Am3ricanH3adCharg3):

E complicat nu stau sa îți explic ție

| laviniaaaaaaaaa a răspuns:

Mai bine pierd un an din viata decat sa ma imbolnavesc, îi îmbolnavesc pe alții, acei alții pe alții și tot așa. Mie cel mai frică că cei dragi mie pot patii ceva. Nu eu, cei dragi mie. Nu pot trai fara familia mea, mai bine mor eu decat un membru din familie❤

| angelica02 a răspuns:

Eu ma gandesc la faptul ca imi doresc ca totul sa fie frumos ca inainte sa putem iesii sa ne plimbam in aer liber si curat, mereu imi spunea mama ia si profita de timpul asta frumos ca nu se stie ce va fii...si uite ca lumea s-a schimbat si Dumnezeu s-a suparat si ne-a dat acest virus in schimb sa ne potolim,daca numai avem credinta, si suntem rautaciosi, primim dupa suflet fiecare, dar totusi tot imi doresc si sper sa revin la timpul dinainte, si toata lumea vrea asta!

| Diana Cosma a răspuns (pentru angelica02):

Bună, Angelica02!

Ce sfat frumos de la mama ta! Ai putea să ţii cont de el, dacă vrei, chiar şi în izolare. Oare de ce lucruri bune ai putea profita chiar acum? Recunoştinţa are efecte pozitive asupra stării de bine şi poate fi o schimbare binevenită să ne întrebăm... ce avem acum de care ne putem bucura şi căruia i-am putea duce dorul dacă s-ar pierde?

Multă sănătate!

Diana Cosma
| 33226633 a răspuns:

Mie frica sa nu ma imbolnavesc de coloana virus?

| lilskies a răspuns:

Când se vor anula restricțiile, toate restricțiile?

| skr1ptu a răspuns:

Faptul ca nu pot pleca din tara acum, ca-mi irosesc timp pretios din viata la varsta in care eu imi creez viitorul(19), ca muncesc intr-o firma de constructii, cu salariu ce nu merita pe munca(aici imi spun oful happy
Cam asta ar fi.
Si doamna/domnule psiholog, cum as putea sa-mi arunc emotiile fata de parinti? Adica sa ma doara fix in p... daca traiesc sau nu? Am afectiune fata de fratele meu de 16 ani, vreau ce-i mai bun pentru el dar vreau sa plec de langa ai mei. Stiu ca m-au crescut, ca au trecut prin chinuri, bla bla bla... dar nu sunt modele dupa care vreau sa ma iau caci n-au reusit in viata. Vreau sa stau in jurul oamenilor care au ajuns unde vreau eu sa ajung si sa ma rup de toti amicii useless de acasa, care n-or sa faca nimic in viata. Jumatate din emotii le-am reprimat sau aruncat, nu-mi dau seama. Cert e ca nu mai am sentimentele din trecut care ma influentau si ma impiedicau din a-mi atinge scopul. Un sfat?
Merci!

| Simona Carstoiu a răspuns (pentru skr1ptu):

Skr1ptu, emotiile nu le putem arunca... ele ne definesc, faptul ca suntem in contact cu ele inseamna ca avem sansa sa gandim si sa ne comportam corect in viata si in lume. Emotiile sunt cele mai pretioase daruri pe care le putem avea... datorita lor suntem fericiti, optimisti, drepti, ambitiosi, perseverenti. Din cauza lor suntem si tristi si indurerati si dezamagiti uneori. Dar ele ne fac unici. Ca ai scopuri mari in viata si ca esti dispusa sa le atingi, e remarcabil. Modul in care o faci insa, acum la varsta de 19 ani, te va urmari in anii maturitatii. Ia cu tine dragul, dorul si respectul de parinti, iubirea pentru frate si amintirile frumoase.
Sa reusesti in viata (orice ar insemna asta pentru fiecare) e o calatorie, nu un scop. Ne este mai usor sa pornim la drum fiind impacati cu toate si multumind... multumind tuturor celor care ne-au trecut prin viata. Asta inseamna sa-ti cladesti caracterul, sa-ti educi rabdarea si sa inveti valoarea lucrurilor care nu au pret.
Timpul este unul dintre ele, e pretios cand nu il avem si nepretios cand ne plictisim in el. Poate merita sa-l folosim in momentele acestea facand planuri si desenandu-ne viitorul si succesul pe care ni le dorim. Astfel incat, atunci cand vom porni la drum sa stim exact ce avem de facut si sa nu devenim si noi useless ca altii...
Succes in tot ce va propuneti!

Simona Carstoiu
| Diana Cosma a răspuns (pentru skr1ptu):

Bună, skr1ptu!

În legătură cu întrebarea ta despre emoţiile faţă de părinţi, emoţiile există pur şi simplu. Ele se schimbă în timp dar nu pot fi aruncate, ci sunt doar transformate în altceva sau îşi împlinesc menirea în viaţa noastră - pentru că emoţiile apar ca exprimări ale unei nevoi şi motivaţii. Există oameni care consideră că au putut "arunca" emoţiile faţă de părinţi, doar că, de fapt, cum părinţii au un rol esenţial în naşterea şi creşterea nopastră ca oameni, în general aceste emoţii sunt mai degrabă refulate, ascunse sau au evoluat în alte emoţii.

Tu spui aşa: "vreau sa plec de langa ai mei. Stiu ca m-au crescut, ca au trecut prin chinuri, bla bla bla... dar nu sunt modele dupa care vreau sa ma iau caci n-au reusit in viata." Mie mesajul tău îmi pare mai degrabă să spună că vrei să mergi pe calea ta, să îţi construieşti viaţa şi anturajul cu ce ştii tu acum şi nu cum au făcut-o ei sau nu cum ar vrea ei pentru tine. Poate greşesc, tu ştii cel mai bine dacă asta ai vrut să spui. În final spui că deja ai reuşit să ajungi într-un punct în care simţi că îţi poţi atinge scopul şi să îţi arunci emoţiile faţă de părinţi. Mă întreb dacă ai vrea să înţelegi cum ai făcut asta sau să recuperezi emoţiile (sau altceva).

Recomandarea care îmi vine în mine citind mesajul este să îţi păstrezi atenţia pentru drumul tău propriu, pentru ce vrei şi ce simţi. Sunt indicii importante care te pot ajuta să reuşeşti dacă le asculţi. Este o deosebire între a vrea să nu te laşi influenţat în moduri nedorite şi a nu simţi nimic faţă de familie. Iar dacă simţi că nu te mai opresc emoţiile care te opreau înainte, ce fel de sfat te-ar ajuta în acest punct?

Diana Cosma
| skr1ptu a răspuns (pentru dianacosma):

Multumesc frumos pentru raspuns!
Ok, ultima intrebare a pus punctul pe i happy.In principal, aveam nevoie doar de o lamurire cu privire la gandurile impartasite mai sus pentru a mai face curatenie prin valurile de ganduri care-mi trec prin cap mereu iar cand am cerut un sfat- m-am exprimat gresit.
Mi-ati fost de mare ajutor!

| Diana Cosma a răspuns (pentru skr1ptu):

Cu drag, mă bucur că a fost de ajutor răspunsul. Dacă mai ai nevoie de clarificări, poţi oricând să ne mai întrebi. O zi liniştită îţi doresc!

Diana Cosma
| EduardEdu1994 a răspuns:

Ce vor face bolnavii de tiroida autoimuna care nu au euthyrox si care nu se gaseste decat la negru?