Care sunt gândurile care te neliniștesc în timp de coronavirus?

Care sunt gândurile care te neliniștesc în timp de coronavirus?

Se poate întâmpla să nu știi ce să crezi, pe cine să asculți și cum să te comporți cu prietenii, părinții și cu tine însuți, mai ales acum, când nu mai mergi la școală și multe dintre activitățile tale s-au mutat pe internet.

Viața s-a schimbat de când Organizația Mondială a Sănătății a anunțat epidemia de COVID-19, care a luat curând proporțiile unei pandemii.

Acum, din solidaritate cu cei în vârstă, cu bunici, părinți și oameni bolnavi trebuie să urmăm cu toții reguli noi, de la spălatul des pe mâini cel puțin 20 de secunde până la a sta cât mai mult în casă, ca să nu răspândim infecția fără să ne dăm seama.

Tu cum te-ai adaptat la noile reguli?

Am deschis pentru tine o nouă categorie, Coronavirus, unde poți pune întrebări legate de temerile tale din această perioadă sau alte întrebări pe subiect, pentru că orice ai simți în momentele astea, trebuie să știi că e firesc și uman. Împreună cu Brigada de comunicare nonprofit și Fundația Estuar îți punem la dispoziție cunoștințele unor psihologi voluntari care vor răspunde la întrebările legate de starea ta emoțională din această perioadă. Răspunsurile lor vor fi evidențiate în cadrul întrebărilor pentru a fi mai ușor de urmărit.

Nu uita că pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus e bine să folosești doar surse oficiale, cum sunt https://stirioficiale.ro sau alte site-uri ale autorităților statului.

 

Lasă o întrebare!

 

L.E Colaborarea noastră cu fetele psiholoage s-a încheiat, el fiind doar pe perioada stării de urgență. Le mulțumim din suflet că au fost alături de noi, cât și pentru ajutorul și implicarea din comunitate.

Fetelor, mulțumim pentru răspunsurile utile oferite celor care au întâmpinat greutăți în această perioadă!

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
| Camelia Elena a răspuns:

Exista, intr-adevar, foarte multe variabile - necunoscute, dar, pe de alta parte, multe dintre necunoscutele cu care ne confruntam acum erau la fel de valabile si fara existenta acestui virus in vietile noastre: o criza financiara, de exemplu, poate sa apara (cam) oricand. Cred ca, cel mai pragmatic si util, in acest moment, este sa profitam de timpul pe care il avem si sa facem tot ce nu am putea face, din lipsa de timp, in conditii de activitate (munca si/sau scoala) normale; in mod evident, in limitele permise de starea de urgenta.

Camelia ElenaCamelia Elena
228 răspunsuri:
| NathalieKawaii a răspuns:

Ca dupa ce se va intampla toata nebunia asta, nu vom mai socializa cum trebuie sau nu ne vom mai intelege cu prietenii

| Milkpower a răspuns:

Faptul ca in toamna va fi un val de 5 ori mai mare ca asta din primavara

| bNkNz1 a răspuns:

Mineaza bitcoin acum cel mai usor posibil!
Tot ce trebuie sa faci este sa descarci acest browser: https://get.cryptobrowser.site/12738006
Dupa ce il instalezi si iti faci un cont, acesta v-a incepe sa mineze pentru tine datorita vitezei internetului.
NU FOLOSESTE PUTEREA CALCULATORULUI, DOAR VITEZA DE INTERNET.
Acest browser a fost creat pe bazele chromului. Simplu si usor nu trebuie sa faci nimic decat "sa pierzi vremea pe net", accesand acest browser.

| 2mgv2 a răspuns:

Ma neliniștiteste faptul ca as putea repeta anul si sunt a 8 a si nu vreau ca tocmai acum sa o iau de la capăt

| Alexander2799 a răspuns:

Dacă fac exerciții fizice, ma poate afecta?

| adiadi121415 a răspuns:

Ma simt... Singura ca nu stau cu prietenii mei la o cafea.

| BranzilaIonut a răspuns:

Salut!
Am o mare nelămurire legata de declarația pe propria răspundere.
Dețin o mini fermă cu animale si in municipiul din care provin nu găsesc hrana necesara si sunt obligat sa merg la un furnizor care se afla la 20 de km in afara municipiului.
Ce trebuie sa bifez pe declarație ca sa nu am vreo problema?
Mulțumesc anticipat.

| moon333 a răspuns:

Faptul ca trebuie sa supravietuiesc cu un mamifer in delir numit si "mama" ma nelinisteste teribil

| filipache a răspuns:

Nu inteleg ce este atat de periculos cu virusul asta? Bunicul meu care are peste 65 de ani iese in fiecare zii si sta in Constanta un oras cu port unde intra vase care sunt posibil infectate de corona si nu are nimic!

| andreizzz13 a răspuns:

Ca nu voi mai putea sa ies din casa si sa ma duc cu prietenii la "plimbare"

| Crissss2423 a răspuns:

Faptul că totul a degenerat atât de rapid și într-o manieră atât de bizară mă neliniștește teribil

| andreimihaiiftene a răspuns:

Nu va mai fie frica prieteni dragi, ca tocmai asta se doreste... sa ne dezbine si sa bage frica in noi, doar asa ne pot infrange