| coronita a întrebat:


Cred ca toata lumea asteapta ziua de 15 mai sa fie mai libera. Dar doar eu ma simt aiurea? Doar eu simt ca o iau razna si ca trebuie sa ma inchid si mai mult in casa? Nu stiu de ce am aceasta senzatie de a ma proteja si mai mult. De cum a trecut 1 mai, tot simt sa fac asta. Si pana acum am respectat ceea ce ni s-a zis...dar parca acum duc totul la extrem.sad

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
| SimonaPSI a răspuns:

Coronita happy, ramai ancorata in realitate, data de 15 Mai este doar o data administrativa in contextul restrictiilor pandemice. Situatia nu este catastrofala, lucrurile sunt monitorizate de catre specialisti, deci nu trebuie sa intri in panica. Ramai vigilenta, protejeaza-te, bucura-te de soare, de viata si reia usor usor rutinele de dinainte de Martie. Daca simti sa-ti clarifici prioritatile, sa discuti nelinistea pe care o traiesti, iti recomand sa gasesti un psihoterapeut cu care sa discuti.
Asa se intampla cand ne sunt luate drepturi, sau dimpotriva ne sunt alocate unele suplimentare. Procesul de adaptare cere putina rabdare si intelegere. Fii blanda cu tine. Suntem toti in povestea aceasta si impreuna vom reusi sa o rezolvam. Curaj, se poate!

Simona CarstoiuSimona Carstoiu
5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Doar eu simt ca o iau razna"

nu categoric, toată țara!

| FreddieM a răspuns:

Sarmanii romanshi neghiobi, au impresia ca virusul dispare prin lege.
Felicitarile mele, esti inteleapta daca vei continua sa te protejezi, virusul va ataca iar, vei vedea.
Pace si vremuri mai bune

| HackerulAnonim2212 a răspuns (pentru FreddieM):

Daca va contina sa se protejese o sa ia razna! Deja ce zice el/ea sunt simptomele depresiei!

| HackerulAnonim2212 a răspuns:

Pai toata tara simte ca o ia razna! Ce simti tu ca trebuie sa te inchizi si mai mult in casa e un semn al depresie! Si eu is tot asa doar ca invers! Adica simt ca trebuie sa ies afara cu prietenii pentru ca ce trim noi acum numai viata nu este!