anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna

Am 17 ani si as vrea sa-mi incep viata sexuala cu iubitul meu.Il iubesc enorm de mult si el ma iubeste, ne cunoastem de mici si parintii nostri la fel si ma stiu de fata cuminte si asa sunt.Eu nu cred in chestii de genul"Cand esti pregatita", daca sunt pregatita de la 12 ani inseamna ca trebuie s`o fac? Parerea mea este ca NU! Nu vreau sa`mi distrug copilaria.Insa nu stiu ce sa fac cand ma tine in brate si incepe sa ma sarute sa ma mangaie se uita in ochii mei si ar vrea ceva mai mult insa nu indrazneste sa-mi zica, ii e teama ca o sa zic ca asta a urmarit de fapt insa nu e chiar asa, se opreste si ma strange in brate.Il iubesc si ne iubim enorm, are grija de mine ma cearta cand racesc e grijuliu.Nu vreau sa-mi distrug copilaria, mi-e rusine de parintii mei chiar daca nu o sa afle asta.Intr-un fel m-as simtii pregatita insa as putea sa mai astept ceva timpsad.Voi la ce varsta v-ati pierdut virginitatea(fetelor).Am nevoie de un sfat cat se poate de sincer si fara rautate.Mi-e frica cum o sa fie la inceput.Imi doresc sa fac parte din el cu adevarat.Multumesc frumos >big grin

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Presupun că acum vrei să te "pregăteşti"/informezi pentru momentul în care vei face dragoste pentru prima dată!

NU are de ce să-ţi fie frică de cum va fi la început, cu toate că tu NU prea ai cum să „eviţi" durerile din timpul dezvirginării, dar partenerul tău poate „încerca" asta STRĂDUINDU-SE să te excite cât mai tare ÎNAINTE de a te penetra!

Este FRUMOS că eşti virgină, mai ales la vârsta asta - dar, după cum vezi, acest aspect, poate fi un dezavantaj! În primul rând, e vorba despre lipsa ( ta sau a voastră ) de experienţă privind viaţa sexuală ( începerea ei )!

Ca să "scapi" de acea „frică" ( cred că, în sinea ta, ţi-e frică de durere, de aceea poţi avea şi o stare de „încordare" ), TREBUIE să fi RELAXATĂ şi să ai încredere în partener!

Apoi, mai ales dacă veţi faceţi dragoste pentru „PRIMA dată", TREBUIE să aveţi la dispoziţie MULT timp ( 3-6 ore, deci să NU o faceţi pe "fugă" ) - pentru o reuşită de peste 80 % trebuie multă RĂBDARE!

De asemenea, este foarte important PRELUDIUL - adică perioada "dinaintea" actului sexual ( în sine ) - care TREBUIE să fie cât mai ÎNDELUNGAT, în care vă "pregătiţi" ( unul pe celălalt ) pentru actul sexual propriu-zis.

Acest PRELUDIU constă în mângâieri îndelungate în zonele erogene ( acolo unde vă excitaţi/vă place ), săruturi pasionale ( eventual sărut "francez" ), treptat vă dezbrăcaţi ( până rămâneţi goi ); după care treceţi la un alt stadiu şi vă "ocupaţi" fiecare de organul sexual al partenerului, puteţi încerca o combinaţie de sex oral + cunilingulus ( se linge cu limba organul sexual ) + anilingulus ( se linge cu limba zona anală ), se ling uşor ( sau se pot suge uşor ) sânii/sfârcurile/gâtul partenerului ( partenerei ), EL poate suge uşor clitorisul partenerei, etc.

TOATE acestea trebuie făcute în SPECIAL de către el, pentru plăcerea şi excitaţia TA - deoarece dacă nu eşti destul de excitată, atunci vaginul tău nu va fi suficient de lubrefiat ( deci nu vei fi destul de "udă" la "piersicuţă" ) şi atunci penetrarea va fi MULT mai grea!

Apoi, EL trebuie să fie cât mai delicat cu tine şi să continue preludiul până când VEDE efectiv că te-ai "udat" foarte tare şi ABIA după aceea să te pătrundă cu "fineţe" ( dar în acelaşi timp FERM, dintr-o singură încercare şi NU prea adânc, acum la început, ca să nu lovească "fundul" vaginului )!

De asemenea, dacă observă că nu te "uzi" suficient de mult pentru a te penetra cu uşurinţă ( după URMAREA paşilor enumeraţi mai sus ), se poate folosi o cremă/ulei lubrifiant/ă – se găseşte în supermarket ( sau la farmacie ) şi costă de la 10 lei în sus ( în funcţie de tip şi magazin )!

Mai mult, după penetrare, la primele 10-15 mişcări TREBUIE să fie foarte delicat şi să NU te pătrundă adânc ( deoarece mai durează "puţin" până când vaginul se lubrefiază COMPLET )!

Iar durerea de care e posibil să-ţi fie frică - DEPINDE foarte mult de "nivelul" tău de excitaţie ( şi de lubrefiere ), precum şi de "modul" în care te penetrează!

DACĂ urmaţi "paşii" descrişi mai sus, NU vei avea NICI o problemă şi NU vei simţi durere - poţi fi LINIŞTITĂ!

Oricum, durerea şi/sau acea mică sângerare ( la deflorare ) VARIAZĂ de la fată la fată, sunt fete care nici NU au aceste simptome...

Şi, NEAPĂRAT să folosiţi PREZERVATIVUL – atât în momentul dezvirginării, cât şi după!

În PRIMUL rând, NU se face sex FĂRĂ prezervativ, INDIFERENT câtă încredere ai în partener, sau câte „asigurări" ţi-a dat!

În cazul în care nu folosiţi prezervativul, CHIAR dacă nu ejaculează în tine, EXISTĂ un "risc" ( de sarcină ) mai MIC - datorat lichidului preseminal, care CONŢINE spermatozoizi!

Lichidul preseminal este un lichid care iese cu "ceva" timp înainte de ejaculare şi CONŢINE spermatozoizi - numărul lor DIFERĂ în funcţie de mai mulţi factori : nivelul de excitaţie ( înainte de a ejacula ), un eventual sex oral practicat înainte de penetrarea vaginală, sau ejaculări anterioare RECENTE ( la „partide" repetate ), etc. - şi POATE produce sarcină ( mai ales dacă te afli în perioada fertilă )!

Acum depinde şi de parteneri, de motilitatea spermatozoizilor, etc! Deci, RISCUL de sarcină ar fi ( aşa cum spuneam mai sus ) de 10-15 % ( în perioada nefertilă, şi se DUBLEAZĂ în perioada cu fertilitate RIDICATĂ ) - şi se datorează acelui lichid preseminal!

Totuşi, RISCUL este destul de mare : într-un mililitru de spermă sunt cam 30 milioane de spermatozoizi, iar la o ejaculare "normală" se ejaculează cam 2-6 mililitrii - deci, la o ejaculare normală, sunt ejaculaţi cam 60 milioane-180 milioane de spermatozoizi - din care 1 singur este SUFICIENT ca să fecundeze ovulul şi GATA, eşti MĂMICĂ!

Chiar dacă NU a ejaculat în tine, apare acel lichid preseminal, care CONŢINE spermatozoizi - chiar dacă nu conţine 180 milioane, unul SINGUR este SUFICIENT ca să rămâi însărcinată!

N-o spun eu, o spun "medicii specialişti", eu DOAR vă explic vouă!

Pentru detalii, ca să te convingi că am dreptate, VEZI linkul : http://www.contraboli.ro/......traceptie/

Lichidul preseminal poate apărea şi după un minut, NU sunt necesare 15 minute...

Pentru a preveni LUNAR o posibilă sarcină se RECOMANDĂ următoarele metode : prezervativ, tablete anticoncepţionale ( prescrise de MEDIC ), ovule sau creme spermicide/contraceptive, metoda "calendarului" ( când ai ciclu regulat ), etc.

Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile )!

Bine-nţeles, dacă ai menstruaţie NEREGULATĂ, atunci RISCUL de sarcină există permanent ( deoarece nu şti când ai ovulaţia )! Iar dacă ai ciclu REGULAT ( ceea ce NU prea cred ), atunci RISCUL este mai crescut în perioada cu fertilitate mai mare ( DAR asta NU înseamnă că în rest ar fi inexistent, ci doar că ar fi mai scăzut )!

În primul rând, e foarte IMPORTANT ca din momentul ÎNCEPERII vieţii sexuale, să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru ) – eventual cu verde zilele în care ai făcut dragoste!

Nu se ştie când ai nevoie de el...

Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.

Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.

Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.

Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variatia maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tău este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tău menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp

Sursa: http://www.mamicamea.ro/......eptie.html

Apoi, dacă faceţi sex NEPROTEJAT folosind metoda "coitului înrerupt" ( Coitus interruptus ) - mai ales în perioada cu fertilitate RIDICATĂ - atunci RISCUL de sarcină ESTE FOARTE MARE, mai ales dacă ai ciclu neregulat ( şi NU şti exact când ai ovulaţia )!

Metoda aceasta, "coitul înrerupt" ( adică scoaterea penisului din vagin, în momentul ejaculării ), se utilizează COMBINATĂ cu "metoda calendarului" şi, OBLIGATORIU cu folosirea prezervativului în perioada cu fertilitate ridicată!

Apoi NU EXISTĂ perioadă fertilă şi perioadă nefertilă - EXISTĂ DOAR perioade cu fertilitate RIDICATĂ ( crescută/sporită ) şi perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ!

Nefertilitate/infertilitate ( perioade nefertile ) EXISTĂ doar atunci când eşti „sterilă" ( ca urmare a unor afecţiuni MEDICALE )!

Dacă ai menstruaţie REGULATĂ ( doar ATUNCI cunoşti când are loc ovulaţia ), atunci putem discuta despre perioadă cu fertilitate ridicată/scăzută, ASTFEL :
„Perioada fertila" este strans legata de momentul ovulatiei, si se stie ca ovulatia are loc cu aproximativ 14 zile inainte de menstruatie ( dacă vorbim de un ciclu REGULAT de 28 zile ), si NU la 14 zile dupa menstruatie cum se scrie in mod gresit in unele articole de pe internet.
„Perioada fertila" ( adică cu fertilitate RIDICATĂ ) incepe cu 4-5 zile inainte de ovulatie ( atat poate supravietui spermatozoidul in uter ) si se termina la 1-2 zile dupa ovulatie ( perioada in care ovulul este viabil ).

TOATE celelalte zile se CONSIDERĂ perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ - dar, NU INEXISTENTĂ!

Cea mai SIGURĂ metodă contraceptivă este folosirea prezervativului, deoarece are DUBLU rol : previne o eventuală sarcină, DAR previne şi infectarea cu diverse boli cu transmitere sexuală ( BTS ) – la o utilizare CORECTĂ!

De aceea, recomand NEAPĂRAT folosirea PREZERVATIVULUI ( alunecarea va fi mai uşoară, eviţi riscul de sarcină şi diverse boli cu transmitere sexuală ) – mai ales în cazul unei noi relaţii, sau o relaţie „pasageră" ( ori una sub semnul întrebării )!

Dar e foarte important să fiţi ATENŢI la modul de "manevrare" a prezervativului ( deschiderea lui şi "montarea", apoi e importantă mărimea, şi nu în ultimul rând "demontarea" acestuia ) - de asemenea, recomand VERIFICAREA prezervativului după FIECARE "partidă" ( să nu se fi rupt/tăiat; se poate verifica atât vizual, cât şi prin „umflare" uşoară, ca la un balon ) - pentru mai multă siguranţă!

Dacă folosiţi prezervativ de fiecare dată şi la fiecare "număr/partidă" ( ATENŢIE la modul de manevrare/desfacere şi "montare/demontare" ) NU există risc de sarcină ( siguranţă de 99-100 % ), DAR ( repet ) preferabil să-l verifici după partidă!

Să folosiţi prezervativ cu spermicid - chiar dacă se rupe, NU trebuie să disperi, deoarece este lubrefiat/tratat cu o substanţă spermicidă ( cu rol de distrugere a spermatozoizilor ) care va distruge eventualii spermatozoizi care ajung în vagin!

Sau să foloseşti un prezervativ simplu marca DUREX Extra Strength-strong sau Durex Extra Safe ( sunt puţin mai groase ) + un lubrifiant spermicid - acţiunea contraceptivă este aceeaşi ( deci ai DUBLĂ "protecţie" )!

Poziţiile pe care le puteţi folosi trebuie să le stabiliţi „împreună", de obicei o anumită poziţie vine de la „sine"... Aprecierea „necesităţii" unei poziţii ( sau a alteia ) depinde de experienţa partenerului ( şi de imaginaţie, aici e o chestie subiectivă ), de „atitudinea" partenerei/partenerului, etc.

Cam asta ar fi...

11 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Fiecare isi incepe viata sexuala atunci cand crede ca este pregatit, multi si-o incep inainte de 15 ani, fie prostiti fie din curiozitate, parerea mea e ca tu din cate am inteles nu prea vrei inca sti incepi viata sexuala si sincer, bine faci

| onasis1961 a răspuns:

Nu exista o varsta ideala unica pentru inceperea vietii sexuale.Din mai multe puncte de vedere.In primul rand ca nu toate persoanele se maturizeaza la fel.Cunosc fete care aveau sani in clasa VI-a si primul ciclu la 10 ani.Sa nu-mi spuneti mie ca maturizarea sexuala la acele fete intervine tot la 20 de ani.Eu nu zic sa-si inceapa viata sexuala la primul ciclu dar e clar ca acele persoane o pot face mult mai devreme de 20 de ani asa cum altele trebuie sa astepte intr-adevar definitivarea procesului de maturizare a organelor sexuale.Nu mai speriati lumea cu cancerul. Poate e un lucru dovedit stiintific dar mumai daca se exagereaza (13-15 ani). Altfel daca viata sexuala este inceputa dupa 16 ani nu cred ca s-a dovedit legatura varstei cu cancerul.Sa nu uitam ca in urma cu cateva decenii fetele de 23-24 de ani ramase nemaritate erau deja considerate batrane.Se casatoreau la 16 ani, aduceau pe lume copii si nu auzisera inca de cancer.Am venit noi, cei de azi, societatea civilizata, sa spunem ca varsta optima este 20 de ani desi cazurile de cancer sunt incomparabil mai multe cum decat atunci.
E adevatrat ca viata sexuala trebuie inceputa atunci cand te simti pregatit fizic si emotional, ca excesele nu sunt bune in nici o directie, dar un lucru e sigur: NU EXISTA O VARSTA UNICA ideala pentru inceperea vietii sexuale.

| Ea12345 a răspuns:

La 17 si ceva. Daca va iubiti si va cunoasteti de mult timp eu zic sa te gandesti bine daca merita sa fie primul. Doar tu esti in masura sa spui DA sau NU.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Dupa casatorie.
Fiindcă plata păcatului este moartea,
Romani 6:23

http://www.gotquestions.org/sex-before-marriage.html

| DaRkMist69 a răspuns:

Awww ce sweet:o3:*...draga mea nu conteaza varsta atata timp cat amandoi sunteti pregatiti si vreti sa incepeti un act sexual;) deci go on:)

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Cu plăcere!

| Pitzipoanca a răspuns:

Copil nu mai esti de cativa ani. Din niciun punct de vedere. Si adolescenta ta e cam gata. Daca vrei s-o faci, fa-o. Dar, pe de alta parte, daca mai poti astepta, asteapta. Vorbeste si cu el. Oricum, virginitatea ti-e inutila.

| fancullo a răspuns:

Daca simti ca te iubeste, nu vad nici un motiv de nu o face, numai esti un copil, ai 17 ani, si sa-ti incepi viata sexuala la 17 ani e un lucru normal,un lucru firesc, dar pe care tu singura trebuie sa il decizi, daca zici ca el te iubeste si tine cu adevarat la tine, atunci fa'o si gata, nu te gandi la parinti, asta e...in dragoste nu decizi tu ci inima, o sa fie bine, nu te incurajezi sa o faci-dar nici nu pot sa-ti spun sa nu o faci...iti spun doar punctul meu de vedere, eu daca azh avea 17 ani, si un iubit care sa ma iubeasca.eu as accepta si nu as mai sta mult sa il las sa astepte. :*Ai grija de tine.

| Roxanicaaaaa123 a răspuns:

Sincer mai asteapta un am. Eu m-am gandit sa o fac chiar in noaptea majoratului, pe bune. Dar acum raspunsurile noastre nu prea conteaza. kiss

| Manuellllaa a răspuns (pentru Roxanicaaaaa123):

La asta m-am gandit si eu, o sa mai astept :*

| Annie3 a răspuns:

O sa fii in curand majora si lucrurile astea sunt firesti. Daca il iubesti si ai incredere in el ar trebui sa discutati poate si sa ajungeti la un numitor comun. Trebuie sa te gandesti totusi daca esti pregatita sa faci acest lucru.