| GeorgeAlbu444 a întrebat:

Buna!
Am o intrebare. Ieri (13 iun) eu si prietenul meu am incercat sa avem contact sexual (a introdus penisul doar de 3 ori si sigur nu a ejaculat). Sunt sanse sa fi fost la ovulatie dar nu sunt sigura (pana pe 12 iunie ar fi trebuit sa fiu la ovulatie). Ne gandim la preejaculare sau la alte eventuale urme de sperma ramase in uretra sau pe penis. As vrea sa iau pilula de a doua zi, dar nu sunt sigura daca e cazul si nu as vrea sa ma afecteze.
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Fara a precizate informatiile strict necesare de a fi cunoscute si anume :
-- caracteristica principala a ciclului menstrual de a fi REGULATA sau NEREGULATA
-- data la care a inceput ultima menstruatie
-- data la care ar urma sa porneasca viitoarea menstruatie
-- data la care a avut loc actul sexual
Un raspuns care sa fie catusi de cat corect si mai ales obiectiv, poate fi formulat numai pe baza informatiilor solicitate. Lichidul preejaculator poate sa contina spermatozoizi doar in cazul in care cu putin timp inainte de intretinerea actul sexual, partenerul de sex a ejaculat si pe urma NU a urinat inainte de a introduce penisul in vagin. Pastila contraceptiva (de a 2-a zi) se foloseste doar in situatia in care esti sigura si convinsa de faptul ca sperma a ajuns in vagin in oricare din cele 4-5 zile ale PERIOADEI FERTILE a ciclului menstrual aflat in curs de desfasurare. Multa sanatate!

| GeorgeAlbu444 explică (pentru corbulalbrosu):

30 mai-data la care a început ultima menstruație
23 Iunie-următorul ciclu
Perioada e neregulată, cam 22-24 de zile
13iunie- contact
Mulțumesc

| corbulalbrosu a răspuns (pentru GeorgeAlbu444):

Daca de obicei ciclul menstrual are lungimea de 22-24 de zile, in acel caz eliberarea ovulului din foliculul ovarian se produce in cea de a 8-a, 9-a sau a 10-a zi a ciclului (numarat fata de prima zi de menstruatie). Concret in cazul precizat reiese ca OVULATIA a putut sa aiba loc in data de 6, 7 sau 8 Iunie si drept urmare PERIOADA FERTILA s-a suprapus peste intervalul situat intre 2 -9 Iunie. Astfel se constata ca actul sexual din data de 13 Iunie a fost intretinut la circa 4-5 zile dupa terminarea perioadei in care formarea sarcinii ar fi fost posibila. Reiese ca atat posibilitatea cat si probabilitatea de a se putea forma o sarcina atat teoretic cat si practic este 0 (zero) fiindca sexul a fost intretinut in una din zilele care apartin de perioada infertilitatii absolute a actualului ciclul menstrual. Iar ca si o concluzie finala, se poate afirma ca folosirea pastilei de a 2-a zi ar reprezenta o crasa iresponsabilitate. Multa sanatate!

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Vad ca intrebarea este pusa de un baiat, deci esti fată? Sau baiat că scrie George. Ce varsta ai georgele georgică.

| Annastassia a răspuns:

Mai Georgel, tu si prietenul tau (asa cum ai mentionat chiar tu
mai sus "...Ieri (13 iun) eu si prietenul meu..." nu puteti ramane gravizi, ca nu aveti vagin si nici ovulatie.

| GouDidodino a răspuns:

Ti-a rupt curu Gigele

| YinYang98 a răspuns:

Eu zic să nu te grăbești cu pilula de a doua zi, din ce e descris mai sus, nu prea sunt șanse ca fata să fi rămas din atât, asta ignorând faptul că întrebarea este pusă de pe un cont de băiat