anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

as avea o intrebare...in urma cu o luna am avut un contact sexual protejat...ciclul meu menstrual nu este mereu regulat...am intarzieri intre 1-2 saptamani...alteori intarzie doar cateva zile... cert e ca acum mi-a intarziat cam 3 sapt...nu am simptome de sarcina...doar crampe abdominale si dureri exact ca la ciclu....sunt putin stresata pentru ca nu stiu ce sa cred...repet ne-am protejat...heeelllpp va rooogggg spuneti-mi niste pareri.....multumesc

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună!
Este posibil orice, de la o posibilă sarcină până la dereglări hormonale.
Poţi începe să consumi ceai de creţişoară, îţi reglează menstra, pe mine m-a ajutat.
Şi n-ar strica şi un test de sarcină.
Te pup!

19 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Du-te la ginecolog urgent. Orice femeie stie ca o intarziere de 10 zile a menstrei impune consult ginecologic urgent. Nu mai esti o fetita de 14 ani care isi permite sa aiba menstre neregulate, ci o femeie in toata firea, activa sexual, la acre menstra trebuie sa vina ceas.

greece12
| greece12 a răspuns:

Orice intarziere a menstruatiei,care depaseste doua saptamani,impune consultul unui medic ginecolog.
Noi aici putem face doar presupuneri,asa ca,initial ar trebui sa faci un test de sarcina ca sa elimini o prima neliniste.
Pe urma,trebuie sa stii ca intarzierea menstruatiei se poate datora unei anexite,de exemplu,sau unei dereglari hormonale.
Daca ai stat in curent,daca ti-a fost frig la picioare sau la spate,atunci posibil sa ai o inflamatie la ovare.
Daca ai trecut printr-o oboseala fizica sau intelectuala,printr-un stres ridicat,daca ai facut vreo dieta sau vreun tratament cu antibiotice,daca ti-ai schimbat obiceiurile alimentare,etc.,posibil sa fie o dereglare hormonala, care oricum exista din moment ce ciclul tau era neregulat de felul lui...
Dar ce este cu adevarat, ti-o poate spune numai medicul ginecolog.
Asa ca, te rog sa-i faci o vizita.
De tine ai grija, nu de altcineva!

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Un test de sarcină.
Dacă ai viață activă sexual, nu se impune că se reglează și menstra ceas numai dacă nu este bombardat organismul cu hormoni artificiali care mai atacă și ficatul!
Foarte sănătos...
Pa, pa.

| onasis1961 a răspuns:

Poate va veni un BEBE, dar fa-ti un test de sarcina sa fi sigura.

| VadTot a răspuns:

De Ginecolog ai auzit L ai vizitat vreodata?

| nesuferit a răspuns:

Da tinand cont ca danemarca e in africa si are un fus orar diferit de al romaniei cu 10 ore cred si eu

| 2122009 a răspuns:

Sunt teste de sarcina si la 5 lei!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut prima menstruaţie/menarha, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări/întârzieri, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, etc.

Uneori, PRIMA menstruaţie după deflorare poate întârzia : câteva zile sau chiar o lună ( mai RAR )...

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...

O întârziere acceptabilă, din diverse cauze : răceală abdominală ( NU răceala "comună" ) sau răceală la ovare ( anexită ), infecţie, medicamente, etc., este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă medicală"!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - dacă au mai fost astfel de întârzieri şi în trecut - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).

Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.

Totuşi, simptomele pe care le ai acum ( "crampe abdominale si dureri exact ca la ciclu" ) pot reprezenta simptome premenstruale, care apar cu 3-7 zile ( sau mai RAR, chiar cu 10 zile ) ÎNAINTE de a veni menstra - deci, e posibil ca în următoarele zile să-ţi vină menstruaţia!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Apoi, bănuiesc că aţi VERIFICAT prezervativul după actul sexual ( să nu fie rupt ), deci, NU ai cum să rămâi însărcinată.

Cea mai SIGURĂ metodă contraceptivă este folosirea prezervativului, deoarece are DUBLU rol : previne o eventuală sarcină, DAR previne şi infectarea cu diverse boli cu transmitere sexuală ( BTS ) – la o utilizare CORECTĂ!

De aceea, recomand NEAPĂRAT folosirea PREZERVATIVULUI ( alunecarea va fi mai uşoară, eviţi riscul de sarcină şi diverse boli cu transmitere sexuală ) – mai ales în cazul unei noi relaţii, sau o relaţie „pasageră" ( ori una sub semnul întrebării )!

Dar e foarte important să fiţi ATENŢI la modul de "manevrare" a prezervativului ( deschiderea lui şi "montarea", apoi e importantă mărimea, şi nu în ultimul rând "demontarea" acestuia ) - de asemenea, recomand VERIFICAREA prezervativului după FIECARE "partidă" ( să nu se fi rupt/tăiat; se poate verifica atât vizual, cât şi prin umplere cu apă ) - pentru mai multă siguranţă!

Dacă folosiţi prezervativ de fiecare dată şi la fiecare "număr/partidă" ( ATENŢIE la modul de manevrare/desfacere şi "montare/demontare" ) NU există risc de sarcină ( siguranţă de 99-100 % ), DAR ( repet ) preferabil să-l verifici după partidă!

Dacă îţi cunoşti datele ciclului pe ultimele 6 luni ( cel puţin ) poţi să-ţi calculezi : când are loc ovulaţia, perioada cu fertilitate „ridicată" şi data următoarei menstruaţii – folosind „metoda calendarului"!

Un ciclu menstrual este perioada care ÎNCEPE cu PRIMA zi de ciclu ( inclusiv acele zile de menstruaţie ) şi PÂNĂ în prima zi de menstruaţie din ciclul următor - dar fără acea zi, deoarece ea intră la calculul lunii următoare!

Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile )!

Cea mai fertilă zi este în ziua ovulaţiei, iar perioada cu fertilitate RIDICATĂ ( şi cu risc MAXIM de sarcină ) ESTE cu 5 zile înainte de ovulaţie şi până după ovulaţie cu 2 zile ( după )!

În primul rând, e foarte IMPORTANT să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru ) – eventual cu verde zilele în care ai făcut dragoste!

Nu se ştie când ai nevoie de el...

Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.

Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.

Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.

Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp.

Folosind „metoda calendarului" ( prezentată cu exemple pe site-ul SURSĂ http://www.mamicamea.ro/......eptie.html ), POŢI să-ţi calculezi CORECT data venirii menstruaţiei şi perioadele cu fertilitate ridicată sau scăzută!

Apoi, o întârziere ( a menstruaţiei ) de până la 7-10 zile ( faţă de data calculată CORECT cu metoda calendarului ) este acceptabilă - dacă întârzie mai mult, atunci pot fi alte „probleme".
Dacă întârzierea este mai mare de 7-10 zile, atunci NEAPĂRAT trebuie să faci test de sarcină ( atunci când ai făcut sex neprotejat sau s-a rupt prezervativul ) şi un control ginecologic.

Atunci când „presupui" că ai rămas însărcinată, pentru mai multă siguranţă POŢI face un test de sarcină - dar, ATENŢIE : la momentul testului TREBUIE să ai cel puţin 3 săptămâni de la ultimul contact sexual neprotejat!

În GENERAL, testul de sarcina trebuie facut dupa MĂCAR 1 saptamana de la intarzierea menstruatiei sau dupa MĂCAR 3 saptamani dupa un contact sexual neprotejat – AMBELE condiţii TREBUIE îndeplinite ( după caz )!

Daca il faci mai repede si rezultatul e pozitiv inseamna ca embrionul s-a implantat repede, dar daca e negativ nu inseamna ca nu exista sarcina.

Atunci când suspectezi o eventuală sarcină, se face 1 test de sarcină la 7-10 zile de la data la care TREBUIA să-ţi vină ciclul ( dacă e regulat, sau la 15-20 zile dacă e neregulat ) SAU la cel puţin 3 săptămâni de la contactul sexual neprotejat - iar dacă rezultatul e neconcludent : liniuţă/e incomlete, greu vizibile, posibile „umbre" etc., atunci se REPETĂ testul la 3-5 zile!

În cazul unui ciclu neregulat, este PREFERABIL să se REPETE testul de sarcină la 3-5 zile după primul ( INDIFERENT de rezultatul testului anterior )!

Un test CORECT se face din PRIMA urină de dimineaţa, şi NU sunt recomandate acele teste tip „bandă" care se introduce într-un vas cu urină – tocmai de aceea că poţi să GREŞEŞTI mult mai uşor ( introduci prea MULT banda în urină )!

Te duci la farmacie şi cumperi 1-2 teste de sarcină, test tip "stilou" ( analiză pe bază de urină, NU de sânge sau altele, deci nu test tip „bandă" ) - au un preţ mediu de 10-15 lei/test ( NU cumperi din cele mai ieftine, că sunt şi cu vreo 4-5 lei, DAR nici cele mai scumpe )!

ÎNAINTE de a face testul, seara anterioară ( sau dimineaţa devreme ) - deoarece testul se face din PRIMA urină de dimineaţa - CITEŞTI cu atenţie INSTRUCŢIUNILE, şi le urmezi ÎNTOCMAI, în special TIMPUL de control ( trebuie verificate EXACT la timpul indicat, NICI mai repede, dar nici mai târziu, deoarece testul va fi NECONCLUDENT )!

Pentru alte detalii, vezi articolul de la linkul : http://www.contraboli.ro/cum-se-face-un-test-de-sarcina/

Indiferent de denumirea testului şi de "reclama" care i se face, NEAPĂRAT să-l faci din PRIMA urină de dimineaţa!

EU personal, NU am ÎNCREDERE în acel tip de test "Sure Check" ( care foloseşte urina de peste zi, poate fi NECONCLUDENT, şi cu asta nu-i de glumit ) - şi asta din acelaşi MOTIV pentru care la ORICE analiză/test de urină, din sistemul MEDICAL, se CERE PRIMA URINĂ de dimineaţa ( aceea este cea mai concludentă )!

Acum, tu faci cum doreşti, dar eu NU recomand acel tip de teste, decât DACĂ se foloseşte ( la acel test ) PRIMA urină de dimineaţa ( să NU urinezi în timpul nopţii, altfel urina de la test NU va fi concludentă )!

În CONCLUZIE : pentru a scăpa de orice „bănuială" atunci când ai avut contact sexual neprotejat ( sau s-a rupt prezervativul ), mai ales dacă următorul ciclu o să-ţi întârzie, poţi să FACI testul de sarcină şi, deoarece ( cred că ) ai ciclu neregulat, să REPEŢI acel test la 3 zile după primul ( indiferent de rezultatul primului test )!

Ambele teste TREBUIE să iasă NEGATIVE; dacă unul iese negativ şi celălalt pozitiv – atunci trebuie un consult ginecologic pentru a verifica supoziţia de sarcină ( îţi face un test de sânge pentru depistarea sarcinii )!

Dacă faci testele CORECT atunci au SIGURANŢĂ de 98-99 %, se „confirmă" unul pe altul.

Toate cele bune.

| Azµre a răspuns:

Un test de sarcină! Copileeee!

| generator20 a răspuns (pentru Azµre):

Esti un tampit laughing

| Azµre a răspuns (pentru generator20):

De ce mă rog?

| generator20 a răspuns (pentru Azµre):

Scuze era pentru alt cineva, bun raspuns!

| generator20 a răspuns (pentru generator20):

laughing

| LeMousiqe a răspuns:

Fă şi tu un test de sarcină!
O zi bună!

| Violente a răspuns:

Ești tu sigură că prezervativul nu s-a rupt?
Băiatul a ejaculat în prezervativ?

De cat timp ai simptome de "ciclu"?
Sanii cum se prezintă?
Fă totuși un test de sarcină, te rog.

Răspuns utilizator avertizat
| gazza01 a răspuns:

Poi din moment ce tu ai avut menstruatzie, chiar si dupa 3 sapt, nu esti gravida, sigur 100%!

| Music4life a răspuns:

Pentru linistea ta ia-ti un test de sarcina.
Dureri si intarzieri poti avea si de la o raceala la ovare. Daca nu-ti vine-n o luna maxim doua mergi la ginecolog.

| alex4ndru a răspuns:

Nu esti insarcinata! poti sta linistita! Doresti sa discutam mai amanuntit? happy