|

Buna.

Daca 2 luni nu am luat anticonceptionale, iar acum am inceput Belara din prima zi de ciclu, gen mi-a venit vineri pe la 21:30, am luat prima pastila apoi am continuat sambata si duminica la ora 20 protectia este imediata sau trebuie sa astept cele 7 zile?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Chiar daca a existat acea perioada de pauza de 2 luni in care NU ai mai folosit metoda de protectie oferita de pastilele AC, dar ai inceput din nou sa folosesti pastilele AC, in acest caz protectia contraceptiva garantata se instaleaza incepand chiar din prima zi a ciclului menstrual in situatia in care prima pastila AC de pe blisterul folosit acum a fost administrat in primele 24 ore ale primei zile de sangerare menstruala. Adica ai devenit perfect protejata in cazul in care prima pastila AC a fost folosita in ziua de sambata (14 Septembrie) inainte de ora 21:30.
Doar in cazul in care a fost depasit termenul de 24 de ore si prima pastila AC a fost folosita dupa ora 21:30, numai in acel caz pe perioada primelor 7 zile, este necesar sa fie folosita si o a 2-a metoda de protectie (prezervativul, ovule spermicide, etc.) in cazul in care vor fi intretinute acte sexuale. Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

În cazul tău nu e nevoie să aștepți acele zile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu trebuie să aștepți. Dacă le iei deja de 3 zile e ok

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează