| andreeayoyo a întrebat:

Buna[scuze de categorie] Maine la 8 de dimineata o sa merg la o prietena pentru ca imi da un pui bichon havanez...nu stiu ce mananca nu stiu cand sa-i spal va rog ajutati-ma am nevoi de sfaturi urgent[mai ales cei care au bichon havanez]. Raspunsuri dezvoltate plss

Răspuns Câştigător
| Bibuşca a răspuns:

Buna!
Nu este pretetios asa ca va manca apraope orice ii vei da(nu uita fara carne de porc).Ii poti da bobite(Royal Canin am auzit ca sunt cele mai bune).
Dai si mancare gatita pentru ca doar sa manance bobite se va plictisi.Ii poti da legume fierte,orez fiert, pui fiert, ciorba cu paine sau biscuiti.
Ti-am dat niste exemple de hrana.
Pai, trebuie sa-l speli varsta de 2-3 luni.Nu uita ca trebuie sa-i faci vaccinurile(cele 2 cel de o luna si cel de 2)dupa cel de-al doilea ii vei putea baie completa. Daca este mai mic de 2 luni sterge-l cu un servetel umed pe picioare(cand il scoti afara)si pe botic(dupa ce mananca).
Nu va avea nevoie de o bona dar daca e mai mic de 2 luni trebuie sa ai grija.
Trebuie sa-l speli cu sampon special pentru caini nu cel pentru oameni.
Pentru vaccinuri trebuie sa te duci la Farmacia Veterinara si sa-i intrebi acolo cum se ingrijeste cum sa-i dai vaccinurile...
Citeste asta: http://www.vanzaricaini.ro/sfatul-veterinarului/Vaccinarea-cateilor_25/ (despre cate vaccinuri si ce vaccinuri trebuie pentru patrupedul tau).
Asta este despre hranirea Bichonilor: http://www.adoptiicaini.ro/ce-mananca-un-bichon-havanez-la-4-luni/.
Asta este cum sa-ti dresezi bichonul sa-si faca nevoile unde trebuie: http://www.animale-iubite.ro/......-a31.html.
Cand il iei si noaptea vrea in pat mai bine nu-l pui in pat pentru ca asa se va invata si n-o sa mai poti sa-l dai jos din pat adica se va obisnui sa doarma langa tine.
Citeste si asta: http://www.animalutze.com/articole/baia-cainelui-cand-de-ce-cu-ce-si-cu.php aici te va invata cand sa-i faci baia cainelui tau.
Vreau sa te anunt cand il scoti la plimbare(3 luni dupa terminarea vaccinurilor trebuie sa-l scoti ca sa nu se intalneasca cu paraziti)i-ai un Ham nu lesa pentru ca lesa se va rupe usor hamul nu se va rupe va fi foarte bun.
Sunt niste caini foarte energici si trebuie tinuti in casa pentru ca sunt caini(Bichonii) de apartament.Trebuie periati zilnic pentru a nu le mai cadea parul si sa aiba o blana frumoasa. Uite citeste si asta este despre ingrijirea speciala pentru Bichonii Havanezi: http://www.bichon-de-vanzare.ro/istoric/Bichon-Havanez-2.html.
Nu trebuie sa-ti faci griji cum sa ai grija de el pentru ca este un caine oarecare.
Pa, pa!

2 răspunsuri:
| Bibuşca a răspuns:

Pardon, n-am vazut ca a scris cineva acel site asa ca eu iti voi da altul: http://www.infocaini.ro/rase-de-caini/rasa/bichon-havanez.

| Ŧคгคภย๓є a răspuns:

Ingrijire
Rasa de catei bichon havanez are cateva reguli de ingrijire pe care proprietarii trebuie sa le aiba permanent in vedere.Detin o vezica urinara ceva mai mica decat cea a altor rase de catei, in consecinta nu strica asa aveti in casa o ladita cu nisip in cazul in care catelul dumneavoastra nu mai rezista pana la a fi scos afara. Havanezul dispune de o blanita bogata care reclama o ingrijire zilnica. In cazul in care un exemplar se arata a nu fi dornic de acest periat, prefereabil este sa-l tundeti scurt, in consecinta ingrijirea fiind mult mai simpla.Desi nu sunt catei care sa necesite multa miscare, la baza rasa bichon havanez este una activa, vioaie, fiind nevoie sa-l lasati sa alerge in voie atunci cand este scos afara.
Sanatate
Desi la prima vedere ar parea ca aceasta rasa sufera de o sumedenie de boli, acest lucru nu se va intampla daca achizitionati un exemplar de la o firma cu traditie care sa va ofere o garantie contractuala sau de la un crescator priceput in cresterea acestei rase. Cluburile de caini din rasa bichon havanez, asa cum este si Havanese Club Of America, au incercat si incearca in mod continuu sa gaseasca solutii in eradicarea acestor probleme de sanatate. In ciuda acestor maladii, rasa havaneza este considerata in general sanatoasa si au o speranta de viata cuprinsa intre 12-16 ani.

Maladiile specifice havanezului (insa atentie, nu inseamna ca le face in mod obligatoriu, ci maladiile mai frecvente pe care le face):

-Cataracta;

-Luxatia de Patela;

-Displazia Hip;

-Chondrodysplasia;

-Surditate.

Asadar, canisele ar trebui sa faca o serie de teste si analize aplicabile la havanezii de reproductie, cu privire la depistarea acestor maladii cum ar fi: sedinta Baer, test anual CERF oftalmologic, palpare patelara periodica si o evaluare Hip.De multe ori crescatorii aplica testul "sapunelii" care presupune udarea blanii pana cand aceasta devine mulata pe corp, in acest sens putandu-se cu usurinta observa orice fel de deveri osoase.Pentru a preintampina aparitia de bazin ingust, organizatiile si cluburile de havanese din intreaga lume lupta pentru observarea si preintampinarea aparitiei si raspandirii acestei devieri de la normal a conformatiei bazinului.
Blana Havanezului
Recomandarea noastra este ca aceasta rasa sa fie periata in mod regulat datorita parului lung pe care il are.Multe persoane considera havanezul ca fiind nonalergic sau hipoalergic, ceea ce este partial adevarat. Daca sunteti o persoana ca fiind cunoscuta a fi alergica sa fiti mai intai expusa in fata unui havanez pentru a putea vedea daca sunteti sau nu alergica.Havanezul are la dispozitie trei tipuri de blana: buna, care este similara cu cea a maltezului, buclata care se aseamana cu cea a bichonului frise si ondulat care este cea mai de dorit fiind specifica havanezului.Parul havanezului este lung, moale, abundent si nu trebuie sa fie aglutinat.In extrem de putine cazuri apare o mutatie genetica care duce la aparitia parului scurt la aceasta rasa. Din cauza naturii foarte toride din Havana, cainii din rasa bichon havanez au o blanita care are rol de protectie pentru aceste raze si actioneaza ca o palarie cu boruri largi si ca agent de racire pentru micul hot dog de timpul zilei.
Aspect Exterior
Havanese arata ca un caine jucarie, este de asemenea un caine viguros si robust pentru o astfel de dimensiune, insa nu ar trebui sa nu se creeze aparenta de fragilitate sau de a fi excesiv de delicat. Inaltimea este de 216 - 292 mm, masurata la nivelul greabanului iar aspectul general arata ca este putin mai lung decat inalt. Un aspect unic de rasa este topline, ceea ce inseamna ca este putin mai ridicat de crupa, ceea ce da rasei Havanesului agilitate in miscare. Are o fata expresiva, cu ochii migdalati, cu urechi de lungime medie si aplecate spre fata. Coada este curba pe spate atunci cand nu este in miscare.

AKC standard precizeaza "caracterul lui este, in esenta jucaus mai degraba decat decorativ si caracterul lui trebuie sa denote aceasta, aspectul lui general este de o jucarie in marime naturala iar cand sta acasa se joaca mai mult cu copiii si face trucuri haioase.


sper ca te-am ajutat... daca nu e destul gasesti aici destule informatii despre el http://www.bichon-de-vanzare.ro/istoric/Bichon-Havanez-2.html