| Leila1637 a întrebat:

Buna TPU.
Am o problema, luna trecută pe 14 Februarie am luat pastila de a doua zi pentru ca a fost un accident cu prezervativul, însă mi-a venit ciclul luna aia. Problema este luna asta, săptămâna trecută am avut tratament cu antibiotice și trebuia sa îmi vina ciclul in Weekend, am avut o mică sângerare marți dimineața și dupa aia s-a oprit de tot. Tin sa menționez ca am și o usturime in zona vaginală pentru ca am stat in zăpada.
Îmi cam fac griji, am întreținut relații sexuale in aceasta perioada însă toate au fost protejate. Oare am o dereglare hormonală din cauza pilulei luată luna trecută?

9 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cel mai bine mergi la medic sa te consulte, ce varsta ai?

| Jassmina a răspuns:

Uita de ciclul pe urmatoarele 6-12 luni, deoarece acum experimentezi efectele negative ale pastilei de a doua zi.
Ma indoiesc ca zapada ti-a intrat in vagin sa te infecteze, deci nu ai cum sa ai usturimi de la zapada, dar de la boli cu transmitere sexuala, poti avea.

| corbulalbrosu a răspuns:

Hormonii din pastila contraceptiva (de a 2-a zi) de regula raman prezenti si activi in organismul femii care a folosit asa ceva, de obicei minim 3-4 luni si ca urmare pe toata aceasta perioada vor produce efectul de dereglare a activitatii hormonale proprii si de asemenea deregleaza intr-o anumita masura care in unele cazuri poate fi mai mica sau mai mare si a lungimii ciclului menstrual.
Ciclurile pot sa fie mai scurte sau mult mai lungi comparativ cu lungimea ciclurile anterioare. De asemenea si procesul de sangerare menstruala poate fi drastic modificat atat ca mod de desfasurare cat in privinta modului de manifestare care poate deveni cu totul anormal si atipic fata de ceea ce ai fost obisnita sa se intample la terminarea ciclurilor menstruale anterioare.
Fiindca nimeni nu are posibilitatea sa stie care este situatia real existenta in acest moment, este indicat sa-ti faci un test de sarcina care sa fie repetat dupa 4-5 zile indiferent care va fi primul rezultat obtinut. Multa sanatate!

| Floareasoarelui26 a răspuns:

Dupa ce iei pastila de a doua zi, urmatoarele menstruatii se pot desfasura atipic, aceasta cauzand un dezechilibru hormonal in organism.

Daca imi permiti un sfat, usturimea vaginala nu ar putea fi cauzata niciodata in lume pentru ca ai stat in zapada.Este cauzata de un dezechilibru la nivelul florei vaginale in urma tratamentului cu antibiotic, ciuperca Candida albicans preluand controlul.Te sfatuiesc sa mergi la farmacie si sa cumperi niste ovule pentru aceasta problema.Recomandarea mea personala este Zifex.Tratamentul dureaza 7 zile.Un ovul inainte de culcare si fara raport sexual normal (indiferent daca folositi protectie sau nu) pe perioada tratamentului.
Daca nu ti se pare o recomandare buna, atunci intreaba in farmacie de un tratament pentru candida, explicand faptul ca ai luat tratament cu antibiotic.
Numai bine!

| Leila1637 explică (pentru Floareasoarelui26):

De vreo 3 zile iau Uractiv și chiar mă ajuta, mulțumesc mult pentru sfat!

| Leila1637 explică (pentru Floareasoarelui26):

De vreo 3 zile iau Uractiv și chiar mă ajuta, mulțumesc pentru sfat!

| SasukeMacelaru a răspuns:

Dă-mi o poza cu păsărica ca să ma uit că-mi dau seama după aspect ce probleme are.

| HaprianDavid a răspuns (pentru SasukeMacelaru):

Vreau si eu, sunt gincolog de profesie.

| mariapumndefieeer a răspuns:

Looooooooooooooooooooooool