| Ancandf875 a întrebat:

cate ore trebuie sa treaca de la ultima ejaculare ca sa nu existe spermatozoizi in lichidul preejaculator?
Auzisem ca daca nu si-a dat drumu cu 48 de ore inainte esti safe, iar altii spun ca intr-un decurs de cateva ore inainte

4 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Sperma care a ramas in uretra penisului dupa ejaculare, intra in procesul natural de fluidizare dupa ce au trecut in jur de 10-15 minute de la ejaculare. Procesul de fluidizare se termina in circa 30-45 de minute si sperma devenind extrem de lichida, aproape cu o consistenta ca si cea a apei, se scurge din uretra penisului in totalitate in circa 2-3 ore Chiar daca nu are loc o urinare si in acel caz dupa circa 4 ore de la ejaculare, se considera/apreciaza ca intreaga cantitatea de plasma spermatica se scurge din uretra si astfel sunt eliminati cel putin teoretic toti spermatozoizii care au existat in sperma ramasa in uretra. Iar in cazul in care are loc si o urinare, atunci in mod cert, sigur si garantat este imposibil sa mai existe spermatozoizi viabili in uretra. Sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Dupa urinare si spalare a penisului cu apa calda si sapun spermatozoizii nu mai sunt viabili. Dar pentru o mai buna protectie folositi prezervativul.

| CopilThembel a răspuns:

Nu trebuie sa treacă ore. E de ajuns ca după ce a ejaculat și după sa urineze și s-a eliminat tot și nu mai exista niciun spermatozoid pe canalul urinar.

| Ancandf875 explică (pentru CopilThembel):

Ma panichez degeaba deci. Oricum la noi au trecut cam 15 ore.