| June20 a întrebat:

După o perioada de 1 an in care nu am avut contact sexual, ieri am făcut sex cu prietenul meu neprotejat. Astăzi am început sa am dureri menstruale (după cum le am in fiecare luna) și mi-a venit menstruația. Aceasta mi-a venit cu vreo 3 zile mai repede decât, după calculele mele, ar fi trebuit.

Credeți ca a avut vreo influența actul sexual? Și din moment ce mi-a venit astăzi, ma gandesc ca nu mai poate exista riscul unei sarcini, nu?

Multumesc

4 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu daca credem si daca e vreun studiu stiintific in privinta asta sa vedem

Durata ciclului menstrual variază pentru fiecare femeie. Depinde de frecvența actului sexual?

Pentru a răspunde la această întrebare, în anii '70 au fost efectuate mai multe studii în Statele Unite.

Au implicat femei cu frecvențe sexuale diferite, care nu au folosit contraceptive hormonale sau dispozitive intrauterine și au obținut prima perioadă cu cel puțin 7 ani înainte de studii.

S-a dovedit că, dintre respondenții care au făcut relații sexuale în mod regulat, durata ciclului menstrual a variat în cea mai mare parte de la 26–33 zile (29, 5 zile în medie).

Această durată este considerată cea mai favorabilă pentru concepție, deoarece astfel de cicluri sunt de obicei ovulatoare.

La femeile care fac sex neregulat, durata ciclului menstrual a variat la o scară mai largă; cicluri foarte scurte sau foarte lungi, care sunt de obicei anovulatoare, au fost observate mai des decât cele din grupul care au relații sexuale mai regulate.

Poate regla sexul regulat ciclul menstrual?
După ce au devenit sexuale, unele fete pot observa că ciclurile menstruale lor s-au schimbat.

Într-adevăr, sexul poate provoca schimbări în organism. Rolul cheie îl joacă orgasmul.

Declanșează eliberarea unei cantități mari de oxitocină.

Acest lucru nu este obligatoriu pentru concepție, dar este necesar pentru reglarea fluctuațiilor hormonilor feminine, reducerea stresului și gestionarea ciclului menstrual.

Activitatea sexuală modifică, de asemenea, nivelurile de diverși hormoni care afectează ciclul, ceea ce îl face regulat și simptomele sindromului premenstrual mai puțin pronunțate.

http://flo.health/......-connected
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4633338/
Un set extins de date prospective a fost examinat pentru dovezi de covariație între momentul dorinței sexuale și o serie de caracteristici ale ciclului menstrual. În orice ciclu menstrual dat, dorința sexuală a fost de obicei experimentată cu câteva zile înainte de schimbarea temperaturii bazale a corpului (BBT), în jurul datei de ovulație preconizate. Mai mult, s-au găsit corelații pozitive între ziua schimbării BBT și ziua debutului dorinței sexuale și între durata ciclului menstrual și decalajul temporal între debutul dorinței sexuale și schimbarea BBT. Aceste rezultate sunt în concordanță cu un model în care dorința sexuală este afectată de același proces care reglementează ciclul menstrual. Acest proces este de natură hormonală, ceea ce sugerează că factorii hormonali contribuie la dorința sexuală.
https://link.springer.com/article/10.1007/BF01542338

| Violleta2022 a răspuns:

Nu, nu are nici o infleunta asupra menstrei.
Cat despre sarcina, este imposibil sa se produca cu 1 zi inainte de menstruatie, pentru ca nu erai demult in perioada fertila.
Folositi prezrevativul pe viitor, ca va protejeaza integral de sarcini nedorite si boli cu transmitere sexuala.

| corbulalbrosu a răspuns:

Este determinat si stabilit atat stiintific cat si medical, faptul ca desfasurarea ciclului menstrual din prima sa zi cea de pornire a menstruatiei si pana in ultima zi a ciclului cea situata inaintea zilei de incepere a unui ciclu menstrual NOU, care incepe din momentul in care porneste urmatoarea sangerare menstruala, este programat si se desfasoara STRICT HORMONAL, conform planificarii si a ''dirijarii'' induse de activitatea hormonala, care poate fi mai mult sau mai putin perfecta. Pornirea menstruatiei cu 3 zile in avans fata de data care a reiesit in urma calculului sau a pronosticarii anticipate s-a datorat faptului ca in decursul ciclului menstrual aterior din motive de obicei inexplicabile, la un moment dat s-a produs o dereglare in desfasurarea activitatii hormonale si astfel lungimea ca numar de zile preconizate a ciclului, s-a scurtat cu 3 zile. Atat si nimic mai mult. Fiindca actul sexual a fost intretinut in una din zilele ''perioadei de infertilitate absoluta'' a ciclului menstrual trecut, adica intr-o zi in care formarea sarcinii este 100%/absolut IMPOSIBILA chiar si daca sperma ajunge in vagin, reiese ca este cu totul exclusa orice posibilitate de a fi insarcinata. Multa sanatate!

Răspuns utilizator avertizat