| cecilliaa a întrebat:

Am o problema ..mare pot sa spun.In luna iulie mi-am inceput viata sexuala iar la o saptamana mi-a aparut o secretie anormala(cu aspect branzos) si abundenta cu o anumita senzatie de usturime la urinat si era foarte incomoda senzatia pe parcursul zilei.in plus eram tot timpul uda pot spune in ciuda faptului ca foloseam proteslipuri. am tratat-o cu lomexim crema si cu bai de sezut in ceai de musetel sau in otet cu apa.in 5, 6 zile mi-a trecut. in luna august mi-a aparut din nou si am fost la farmacie unde mi s-a recomandat 5 ovule cervucid insa de la primul ovul nu am mai avut nimic dar am continuat sa le iau. am crezut ca am scapat insa in luna septembrie mi-a aparut iar si am constatat ca imi apare la cateva zile dupa terminarea menstruatiei. m-am dus la farmacie,i-am explicat ce se intampla. farmacista mi-a spus ca este posibil de la tampoane in cazul in care folosesc( si foloseam dar mai mult de 3, 4 pe menstruatie nu) sau de la partenerul meu in cazul in care i-am transmis si lui asa numita "infectie". am luat iar 5 ovule cervucid si cate 2 pastile administrate una pe samtamana atat eu cat si prietenul meu de flucovim. la fel a trecut si chiar am crezut ca s-a terminat calvarul. insa nu. luna aceasta,mi s-a terminat menstruatia si la 5, 6 zile mi-a aparut iar si de aceea m-am hotarat sa scriu aici. mentionez ca sunt deja in a2a zi de cand mi-a aparut. m-am gandit ca poate fi de la gelul intim pe care il folosesc chiar din luna iulie sau de la tampoane, fiind hotarata sa nu le mai folosesc. din lipsa de bani nu pot merge la un control ginecologic intru-cat sunt anazile de facut si toate cele.dar cred ca e nevoie neaparata sa merg indiferent. va rog dati-mi un sfat!

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu ti-ai trata corect infectia cu candida. este mult prea putin un tratament de 5 zile, trebuia sa mergi la ginecolog si sa faci tratament macar 10 zile, urmat de un nou consult si din nou tratament la nevoie. Oricum, dat fiind ca esti activa sexual trebuie sa mergi la ginecolog, iar chestia cu banii nu cred ca e valabila, fiindca o femeie care nu are bani sa mearga la ginecolog NU isi incepe viata sexuala. Asa ca lasa prostiile, vinde ceva inutil (gen mobilul sau calculatorul) si du-te urgent la ginecolog (mai ales ca am impresia ca ai ratat si consultatia obligatorie din prima luna de la inceprea vietii sexuale, ceea ce este foarte foarte grav)

| dariaelena a răspuns:

Infectia asta se numeste candida si nu poti sa o tratezi asa cu orice, ar fi foarte bine daca ai ajunge la un control, analize nu iti face doar te controleaza.Infectia poate aparea din mai multe cauze nu doar de la gelul intim sau tampoane.Si daca i'ai transmis'o si partenerului cu atat mai mult trebuie sa te duci la ginecolog pentru ca trebuie sa urmati amandoi tratamenthappy

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Infecţia iniţială ( eventual şi recidivele ) pot proveni de la folosirea unui gel de igienă intimă sau de la tampoane – ar fi INDICAT să NU mai foloseşti acel gel, iar tampoanele să fie Always.
Apoi, NU e „normal" ca infecţia să revină aproape lunar ( sau o dată la 2 luni ) – e posibil ca să nu fi fost tratată corespunzător sau să fie o combinaţie de mai mulţi microbi ( NU doar o candida )...

De asemenea, aceste infecţii NU se tratează acasă, aiurea, la recomandarea unora, sau chiar a farmacistei, FĂRĂ a face analizele necesare la un cabinet ginecologic.

E posibil să fie vorba de o candidoză - atunci apar secreţii albicioase şi cremoase/lipicioase ( uneori brânzoase ), urât mirositoare şi însoţite de usturimi sau mâncărimi.

Pentru asta TREBUIE să mergi urgent la GINECOLOG : o să-ţi facă un test de secreţie vaginală ( "lamela" ) şi va identifica microbul/tipu infecţiei - în funcţie de asta îţi va prescrie şi tratamentul necesar ( de obicei antibiotic/ovule pentru tratamentul intravaginal + cremă pentru tratamentul extern + analgezic/dezinfectant intern, probabil spălături vaginale cu Tantum Rosa ).

Testul pentru secretiile vagine este efectuat pentru a putea fi depistate cauzele vaginitei, sau a inflamatiilor de la nivelul vaginul si a zonei din jurul vaginului (zona ce poarta denumirea de vulva). Cel mai adesea vaginita este cauzata de o infectie, dar uneori aceasta boala poate sa apara si ca urmare a reactiei organismului la sapun, bai cu ulei, spermicid sub forma de unguent, sau dusuri. Vaginita se manifesta prin simptome precum senzatii de mancarime in zona vaginala, dureri si scurgeri anormale.

Dintre infectiile care au ca rezultat dezvoltarea unei vaginite, amintim:

Candidoza - in general candidoza este provocata de anumite ciuperci, precum Candida albicans. Tocmai de aceea ele sunt supranumite si infectii cu fungul Candida, iar formele de manifestare ale acestei infectii includ senzatii de mancarime in zona vulvei, o secretie alba, branzoasa, si o durere usoara in timpul actului sexual. Este foarte important sa intelegeti ca infectiile vaginale nu pot fi incluse in randul bolilor cu transmitere sexuala (BTS).

Tricomoniaza (Trichomonas Vaginalis) - este o infectie provocata de parazitul Trichomonas Vaginalis. Aceasta infectie este cunoscuta si sub denumirea de tricomonas, iar dintre simptomele cele mai frecvente animtim scurgerea vaginala galben-verzuie, spumoasa si urat mirositoare, durere in timpul actului sexual si dureri in partea inferioara a abdomenului. Tricomoniaza intra in categoria bolilor cu transmitere sexuala.

Vaginoza bacteriana - aceasta infectie reprezinta o schimbare a echilibrului florei bacteriene vaginale, manifestata prin o scurgere vaginala inconsistenta si laptoasa, cu miros urat de peste. La multe dintre femeile care dezvolta aceasta forma de infectie simptomatologia lipseste aproape in totalitate. Vaginoza bacteriana nu este o boala cu transmitere sexuala.

Alte boli cu transmitere sexuala (BTS)- infectii precum chlamydia, negi genitali, sifilis, herpesul genital (herpes simplex), sau gonoreea pot la randul lor sa afecteze sanatatea vaginului. Prezenta acestor infectii poate fi stabilita prin efectuarea unor teste aditionale.

De ce se face testul?

In general testele pentru secretiile vaginale sunt efectuate pentru indentificarea cauzelor care duc la aparitia unor simptome precum senzatii de mancarime si arsuri la nivel vaginal, miros urat, eruptii si scurgeri vaginale anormale.

Pregatire pacient

Pentru ca rezultatele testului pentru secretiile vaginale sa fie cat mai precise este recomandat ca inainte cu 24 de ore de a se recolta proba sa nu faceti dus, sa nu folositi tampoane interne si nici sa nu aplicati tratamete intravaginale. Deasemenea vezica dumneavoastra trebuie sa nu fie plina, atat pentru confortul personal, cat si pentru a eficientiza desfasurarea testului. In plus, testul acesta nu se poate efectua in perioada ciclului menstrual.

Rezultate anormale ale scurgerii vaginale:
- daca scurgerea este alba si branzoasa, acest lucru poate indica dezvolatrea candidozei;
- daca scurgerea are o culoare galben-verzuie, este spumoasa si miroase urat, acest lucru se poate datora tricomoniazei;
- daca scurgerea este inconsistenta, are o culoare alb-gri, si prezinta un iz puternic de peste, acest lucru este datorat vaginozei bacteriene.

Ce poate afecta testul?

Rezultatele testului pot fi influentate de nerespectarea indicatiilor de pregatire a pacientului, si anume: efectuarea testului in timpul ciclului menstrual, administrarea unor tratamente pentru infectiile vaginale fara prescriere medicala (aceste tratamente trebuie stopate cu cel putin 2-3 zile inainte de prelevarea mostrei), sau de intretinerea de raporturi sexuale cu 24 de ore inainte de efectuarea testului (acest lucru modifica PHul vaginal normal).

Pentru alte detalii vezi linkul/sursa :
http://www.i-medic.ro/analize/test-secretii-vaginale

De asemenea, să CERI medicului un tratament şi pentru partener; NEAPĂRAT trebuie ca şi el să se trateze, altfel vei lua IAR microbul de la el.

Dacă nu-i dă nici un tratament atunci să-şi cumpere de la farmacie Canesten cremă ( sau Clotrimazol cremă ), cu care să se ungă de 3 ori pe zi - dar, ÎNAINTE de a se unge cu crema, să se spele BINE cu apă + săpun, apoi să se spele cu apă călduţă + bicarbonat alimentar, să se şteargă uşor prin tamponare locală şi la vreo 15-30 minute să se ungă cu acea cremă.

Și, pe parcursul tratamentului, este strict INTERZIS să aveți relații sexuale.

Deci, recomand un consult la medicul GINECOLOG!

| DeDeDya a răspuns:

E ceva normal! Cum sa tratezi asa ceva cand oricarei fete (femei) ii vine asa ceva straight face? Chiar si mie imi vine, si nu numai dupa menstruatie oh go on. Mentionez ca am 13 ani si nu mi-am inceput inca viata sexuala happy!

| AnOnIm1220 a răspuns:

Pai du-te la medic si apoi vezi si tu ce iti zice si poate nu trebuie sa te duci obligatoriu sa faci analize si altele

| valikc21 a răspuns:

Lol asta se intampla la ori ce femeie asteapta 1- 2 ani siti trce da nu mai face s**