| Fabyana307 a întrebat:

Bună ziua, as avea si eu o intrebare care ma cam ingrijoreaza de cateva zile, menstruatia trebuia sa imi vina pe 26 martie, azi este in a 5a zi de intarziere, care credeti ca ar putea fi cauzele?
P.s. As vrea sa precizez ca nu am contact sexual in ultimele luni.

5 răspunsuri:
| Anonimgirltpu a răspuns:

Menstruatia poate sa intarzie si fara un motiv de ingrijorare. Ea se regleaza constant. Nu e ceva fix, mai ales daca esti adolescenta.
De expemplu mie in adolescenta mi-a sarit o luna. Daca ai dureri sau alte simptome poate ai o problema medica si trebuie sa vezi un doctor.

| corbulalbrosu a răspuns:

Raspunsul corect in cazul tau este unul singur si anume : ciclu menstrual NEREGULAT.
Datorita faptului ca in multe cazuri pot sa existe unele posibile, sau probabile mici afectiuni medicale care actioneaza la nivelul a una sau a mai multe glande endocrine existente in organism (tiroida, ovare, hipofiza, glanda pituitara, suprarenale, etc.), apar schimbari in activitatea hormonala si ca urmare ciclul menstrual poate fi mai mult sau mai putin dereglat. Din cauza dereglarilor hormonale, activitatea ovarelor este inhibata si apare efectul de intarziere in formarea, dezvoltarea si maturizarea ovulului, Fiindca ovulul nu este eliberat la timp, ciclul menstrual in mod logic si normal se mareste/lungeste uneori chiar foarte mult.
De asemenea trebuie sa cunosti si sa stii pe viitor, ca uneori si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale cu abateri de lungime foarte mici de +/- 1-2 zile, exista posibilitatea sa apara disfunctionalitati in desfasurarea ciclului menstrual si ca atare apare posibilitate sa se produca dereglari mai mari sau mai mici ale activitatii hormonale. La randul lor, dereglarile hormonale provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul menstrual REGULAT pe o anumita perioada de doar cateva luni de zile poate sa devina chiar NEREGULAT. Pe baza celor precizate se poate aprecia ca neinceperea sangerarii menstruale in urma cu 14-15 zile la data calculata probabil cam in jurul datei de 2-4 Septembrie, este o urmare a unor dereglari hormonale care s-au produse in acest ciclu. Durata abaterii ca lungime a ciclului menstrual poate sa prezinte variatii de la cele mici (frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la dereglari si mai mari chiar si de 10-14 zile (de obicei in plus) si uneori dereglarea poate sa devina grava/severa incat sa fie chiar si de 2-3 luni fara sa existe o sarcina instalata in uter. S-a constatat ca astfel de dereglari de lungime a ciclului menstrual apar si se produc destul de frecvent la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, uneori ''accidental'' si cu totul inexplicabil, activitatea hormonala poate fi mai mult sau mai putin dereglata de functionarea incorecta/deficitara a unuia sau a mai multe glande endocrine dintre cele care exista in fiecare organism. In astfel de situatii consultatia ginecologica devine mai mult decat necesara. Multa sanatate!

| Fabyana307 explică (pentru corbulalbrosu):

Asta e copiata de la altcineva, nu? Pentru ca ciclul meu menstrual nu are absolut nicio legatura cu luna septembrie?

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Fabyana307):

Este un raspuns ''standardizat'' pe care-l am in arhiva de raspunsuri si il transmit identic sau adaptat la situatia concrecta de fiecare data.