| Mara19977991 a întrebat:

Cum pot sa scap de masturbare, îmi vine să mă masturbez de ceva timp și nu știu ce să fac. Ajutor va rog

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza de mai multe ori pe zi si n-au nicio boala.

http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

| Mara19977991 explică (pentru doctorandus):

Deci ar fi cv normal, mersi mult

| doctorandus a răspuns (pentru Mara19977991):

Sigur, nu e normal sa te masturbezi 8 ore/zi decat daca faci videochat.

| Mara19977991 explică (pentru doctorandus):

Nu fac videochat, și îmi vine mai mult o dată la 3 zile câteodată și 5, eu nu mă masturbez, doar am senzația de masturbare.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Mara19977991):

Mara19977991 explică (pentru doctorandus):
Deci ar fi cv normal, mersi mult
Acceseaza si citeste urmatoarele articole stiintifice si medicale :
https://www.clinicaoananicolau.ro/hormonul-fericirii/
https://www.unica.ro/relatii/femeile-si-beneficiile-masturbarii-1486
Multa sanatate!

19 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dorinta de a *scapa* de masturbare este simptom de boala mentala. Cere trimitere la psihiatrie.

| Mara19977991 explică (pentru doctorandus):

Vreau mai mult sa scape pentru că de aproape un an îmi vine să mă masturbez întruna...

Răspuns utilizator avertizat
| Jassmina a răspuns:

Si care-i problema?
Te poti masturba foarte simplu si usor: cu un deget pe clitoris, daca esti virgina, fara sa ceri voie nimanui si fara sa spui nimanui.
Masturbarae nu-i o boala, matreata sau mizerie sa scapi de ea, ci o necesitate fiziologica de a te elibera de tensiun/ excitare acumulata in timp. Este de altfel recomandat sa te eliberezi, macar 1 data pe saptamana!

| Holiday a răspuns:

Singura optiune viabila este sa treci pe sex. Desi e foarte probabil sa te mai masturbezi din cand in cand si in situatia asta. Dar oricum, nu intelegem de ce iti faci griji, e un lucru natural si nu te afecteaza in niciun fel.

Răspuns utilizator avertizat
| BAIATULdinOZ a răspuns:

Nu scapi e un viciu

| palaxce111 a răspuns:

Daca vrei sa te ajut trebuie sa vb in pv pe sau ceva ca sunt prea multe detalii