Cum poți preveni agresiunea sexuală?

Cum poți preveni agresiunea sexuală?

Un copil nu este niciodată vinovat pentru abuzul la care este supus, însă există câteva modalități în care pot fi prevenite astfel de situații:

  • învață faptul ca propriul corp îți aparține și nimeni nu are dreptul să îl atingă fără acordul tău;
  • atunci când un adult îți cere să manifești anumite comportamente cu caracter sexual (săruturi, mângâieri, atingeri), spune "NU!" și anunță o persoană adultă de încredere;
  • nu vorbi cu persoanele necunoscute și nu le urma dacă îți cer acest lucru;
  • învață diferența dintre un secret bun (surpriză) și unul rău (ceva ce ținem pentru noi, dar știm că este greșit și ne face să ne simțim inconfortabil);

Regulile de prevenire se aplică şi atunci când vorbim despre persoane pe care le cunoşti. Chiar dacă le placi şi au autoritate asupra ta, nu au dreptul să te atingă în zonele intime.

CE TREBUIE SA FACI

  • Stabileşte limite - nimeni nu trebuie să atingă părțile tale intime și nimeni nu are dreptul să îţi ceară să îi atingi părţile intime
  • Nu permite unei alte persoane adulte să îţi facă poze în ipostaze indecente. De asemenea, nu îi trimite astfel de materiale, chiar dacă este o persoană pe care o cunoşti.
  • Învaţă să spui NU! Unii copii se simt incomod cu faptul că le spun oamenilor „nu”. E în regulă să îi ceri unui adult să plece, dacă se întâmplă ceva care simţi că este greşit. Dacă îţi este teamă de reacţia agresorului, atunci poţi inventa un motiv plauzibil.

Suntem rezultatul atingerilor trăite. Apără-te de cele nedorite. Apără-te de agresiunea sexuală. Sună la 116111! Scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro sau pe http://www.116111.ro (disponibil 24/7).                                                        Află mai multe la https://www.116111.ro/AtingeriNedorite/

            

TPU.ro susține campania “Atingeri nedorite”, organizată de Asociația Telefonul Copilului, cu sprijinul Ambasadei SUA în România.

54 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu dai curs „invitatiilor".

| Emma30555 a răspuns (pentru darrio2007):

Agresiunea e agresiune nu poti da invitații la asa ceva, nu se justifică scuze in ceea ce priveste agresiunea sexuală. Pentru un redus orice poate fi o" invitatie", adica in mintea lui sa fie percepută asa fără ca victima să aibă vreo vina sau sa provoace in vreun fel.

| AerProaspatMatinal a răspuns (pentru darrio2007):

In mintea unui psihopat orice poate fi perceput ca o "invitatie". Asa ca singura solutie e sa incetez pur si simplu din a exista.
Poate in loc sa dam vina pe victima, mai bine dam vina pe agresor, pentru ca ei abuzeaza oameni, nu haine.

| Anonim67377882 a răspuns (pentru Emma30555):

Oarecum.
Dar sa zicem ca vine un betiv si se da la tine, tu il mai si numesti in toate felurile. Ca nah trebuie sa te,, aperi' cumva, dupa ala vine si iti da una de nu te mai aduni de pe jos... Si te violeaza.

PS: nu, nu te gandi ca i-au apararea aluia dar zic. Sunt destule tari in gura si nu se gandesc ca dau de unu care e chiar bolnav si le da una.

| darrio2007 a răspuns:

De acord cu tine intr-o anumita privinta. Dar cand am spus „invitatii" nu m-am referit strict la haine.
Tu de ce te-ai gandit la asa ceva?
"invitatiile" pot fi de diverse feluri. In ziua de azi, multe fete sunt foarte naive, cand li se ofera exact ceea ce viseaza de mult timp. Si nu se mai gandesc la consecinte.
Sau daca este bine sau rau, in ceea ce fac.

| cuvant a răspuns:

Comunica cu oricine dar in momentul in care discutiile devin intime fii precaut sau precauta.
Nu te intalni seara in locuri izolate, roaga pe cineva sa vina cu tine la intalnire daca nu cunosti persoana si incearca sa mergeti in locuri publice.
Corpul e al tau si viata emotionala e a ta. Nu lasa pe nimeni sa se foloseasca de ele.

| T0T a răspuns:

De acord, dar până într-un punct.
La pubertate toți simt și am simțit dorințe cu caracter sexual, cei mai mulți chiar mai intens decât după trecerea acestei perioade. Cred că fiecare ar trebui să aibă dreptul de a își descoperi și exercita sexualitatea, consimțit desigur. Trebuie să existe niște bariere, însă aceste bariere să nu implice castrarea psihologică sau limite, interdicții „comunistoide". În acest sens educația sexuală e foarte importantă, dar mă îndoiesc că ar fi predată cum mi-aș imagina că ar fi benefic. Ideea ar fi ca educația sexuală să intre în educația socială. Sexualitatea e un nod dintr-un graf complex al individului și al interacțiunii acestuia cu mediul exterior. Cred în libertatea fiecăruia de a își exercita sexualitatea așa cum simte, dar având în minte că unele acțiuni pot avea urmări. Atunci când nu se poate vorbi de vreun context cu urmări negative, barierele nu cred că sunt necesare. Ideea e ca copiii să fie educați să devină responsabili, dar nu prin izolare sau castrare psihologică, ci prin educație corespunzătoare. Cel mai important lucru rămâne: Niciodată nu accepta ceva dacă te face să te simți inconfortabil sau dacă nu simți că vrei cu adevărat acest lucru! Așa ceva nu ar avantaja niciun lucru de bună-credință, sincer. În rest, dacă simți, dă-i drumul! Dar nu face ceva ce te poate costa mai târziu (de exemplu poze - pentru a deveni șantajabil).

| Frank51 a răspuns:

Spray cu piper.

| Werrich a răspuns:

In primul rand prin intermediul unor ore de prevenire în rândul elevilor.

| HyperboreaSchizoPosting a răspuns:

Spray cu piper

| Brizbriz a răspuns:

Camere video cu inregistrare continua video SI audio peste tot in firma

asta a fost solutia care a rezolvat DEFINITIV copierea la BAC, nimeni nu si-a mai riscat pielea

"nu" sunt bani pentru asa ceva, atunci la primul raport de hartuire sexuala (raport nu si dovedit) se suspenda licenta firmei, angajatii sunt trimisi acasa in somaj tehnic pana se instaleaza sistemul de inregistrare

| mont a răspuns:

Cele mai importante metode după mine ar fi:
- in caz ca se simte in pericol/e abordat și i se fac avansuri sexuale sa tipe cât poate de tare și sa fuga;
- sa nu țină secret in caz ca cineva încearcă sa ii facă avansuri sexuale sau chiar este abuzat sexual sa zica imediat părinților, familiei sau oricărui adult de încredere ori colegilor sau oricui îl poate ajuta/poate împiedica sa se repete agresiunea sau tentativa iar vinovatul sa fie pedepsit, sa nu ezite sa sune chiar la 112 dacă alta varianta nu e și are ocazia sau dacă nu poate ca l-ar auzi agresorul sa trimită mesaj altei persoane din familie și sa ceara acest lucru;
- măsuri generale pentru prevenirea și altor tipuri de agresiuni: evitat zonele periculoase singur(a) pe timpul nopții - fie și cu un coleg sau o colega dar mai bine in grup, e mai in siguranța ori cu un prieten mai mare. E bine sa aibă un grup de prieteni apropiați și de încredere;
- când se merge la petreceri grija la alegerea locației, orei si a modalității de întors acasă, de evitat locațiile dubioase, nu se accepta băutura sau țigări de la străini, dacă este o petrecere acasă la un prieten sau o prietena sau un coleg mai bine sa rămână acolo pana dimineața dacă nu exista modalități de a ajunge in siguranța acasă;
- sa nu mearga cu masina cu persoane necunoscute - gen autostop, dacă e nevoie mai bine un Uber, taxi (comandat prin aplicație), un prieten sau părinte;
- orice întâlnire cu persoane necunoscute sau recent cunoscute sa fie doar in spații publice populate/intens circulate (gen cafenea, stație de metrou) si pe timp de zi, preferabil sa fie și cu un prieten/o prietena dacă se poate.

Astea îmi vin in minte acum.

| Seba2013 a răspuns:

Ceea ce a facut Hercule in a doua munca din cele 12. A ucis Hidra din Lerna.

Platon in Republica spune ca omul este alcatuit:
-De micul om
-Leul
- Si bestia(fiara policefală).

Acest monstru are o mie de capete care se regenereaza si reprezinta hedonismul si voluptatea. Insa daca combatem consumismul si apetitele incesante nu i se mai duplica capetele. Hedonismul se refera la placerile jose si carnale, nu cele superioare ale sufletului si eudaimonice.

Daca nu exista aceasta ostilitate si furoare, omul se salbaticeste. Este indispensabila virtutea si arma cumpatarii. Daca le surfeaza castiga, insa daca se situeaza dedesubtul lor, pierde si se face tiranic.

Galateni 5:16, 17. În Duhul să umblaţi şi să nu împliniţi pofta trupului.
Căci trupul pofteşte împotriva duhului, iar duhul împotriva trupului;
Galateni 5:23 şi-au răstignit trupul împreună cu patimile şi cu poftele.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Uite câteva sfaturi care te pot ajuta să previi agresiunea sexuală:

1) Dacă ești un copilaș mic sau chiar adolescent, stai langa un părinte sau dacă părintele nu e prin preajma ta, atunci stai cat mai departe de persoanele din jurul tău.

2) Plimbărică cu niste persoane de încredere cum ar fi prietenul sau chiar părinții.

3) Nu știi pe unde se pot ascunde pedofili? În cazul ăsta, nu te plimba singur prin parc sau chiar în altă parte, fii cu părinții lângă tine, mereu unde te-ai duce.

4) Încearcă să eviți spatiile restrânse, unde nu este ușor de ieșit și unde cineva te poate incercui.

5) purtați oricând la voi telefonul in buzunar, de un caz de pericol, sa sunați pe cineva sau chiar la 112.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Asa bine

| troleibuz a răspuns:

Statistic, majoritatea abuzurilor au loc in familii, in cercuri de persoane apropiate, cunostinte, nu pe strazi si in baruri. Comentariul tau e misogin, absurd, si e sincer ingrijorator ca esti in libertate. Nu ai o gandire de om sanatos si te asigur ca destule femei cu educatie au trecut prin multe mizerii din cauza unor oameni ca tine. Ar trebui sa cunosti mai multe, ca se pare ca esti rupt de lume. De fapt, nu. Cel mai bine pentru siguranta tuturor e sa te inchizi in casa.

| Mopmop a răspuns:

Implicarea autoritatilor mai activa.
Lectii speciale pe tema asta la scoala.
Legislativul sa dea Legi clare si pedepse mari!
Daca in fiecare oras se dau pedepse gen 20 ani pentru asemenea fapte pe viitor persoanele cu aceste inclinatii se vor gandi de 2 ori daca sa o comita sau nu.
Implicarea BOR mai activa pe subiect.

| tudorvolcano a răspuns:

Pentru fete/femei:
- evitarea plimbărilor singure, neacompaniate (de preferință, să fie și un băiat de încredere în grup pentru securitate), în special noaptea
- evitarea spațiilor restrânse, din care este greu de ieșit, și unde cineva poate fi ușor încercuit sau ținut la perete, sau a cartierelor cu o reputație mai puțin bună, și preferarea spațiilor publice, mari
- spray paralizant tot timpul în geantă
- preferarea unei ținute decente, nu una care să dezvăluie prea mult sau care să fie prea provocatoare (chiar dacă nu e vorba de agresiune sexuală, riscați să fiți abordate de persoane nu tocmai plăcute, eventual să fiți confundată cu o prostituată și să vi se propună relații intime pentru o anumită sumă de bani)
- evitarea consumului de alcool și a drogurilor: dacă ați fost la un bar/discotecă/club etc. și ați amețit, veți fi ținte ușoare pentru agresorii sexuali; păstrați-vă sobrietatea (nu e vorba de nicio discriminare bărbat/femeie aici, și bărbații beți sunt ținte ușoare pentru furturi, pierderea obiectelor, violență fizică etc.)

Iar pentru copii:
- păstrați o anumită distanță față de străini, păstrați o anumită apropiere de casă, ca să vă vadă părinții de la balcon
- dacă e vorba de vreun profesor care să vă agreseze sexual, raportați acest lucru la părinți, la ceilalți profesori, spuneți și la restul colegilor de școală
- tot timpul telefonul la voi, într-un buzunar cu fermoar, și să fie conectat la telefonul părinților, ca să vă poată localiza, dacă cineva va încerca să vă facă ceva. În caz de urgență, la prima oportunitate sunați la 112.

Pentru persoanele de sex feminin și copiii de sub 15-16 ani, nu încercați să răspundeți violent agresorilor sexuali: este o diferență de greutate, înălțime, forță, hormoni etc., care nu poate fi contrată nici de experți în arte marțiale sau în sporturi de luptă.
În general un băiat de 15-16 ani, cu un antrenament de bază în MMA, arte marțiale etc., poate înfrânge cu ușurință o campioană la sporturi de lupte, iar copiii prepuberi, nu prea au nicio șansă, dacă hormonii lor nu au produs încă o dezvoltare serioasă, care să aducă o anumită greutate (de la 70 de kg în sus), și o anumită înălțime (de la 1, 65 m în sus).
De asemenea, mare parte din agresorii sexuali au o anumită încredere în ei, datorită faptului că au eventual experiență în lupte de stradă, au făcut 2-3 cursuri de box/kickboxing/jiu-jitsu etc., este periculos să îi confruntați fizic, sau mai rău, să îi enervați degeaba.

| raMLesS a răspuns (pentru tudorvolcano):

E nu are nici o sansa laughing Asta crezi tu, daca fata are ceva experienta il bate cu tot cu antrenamentul lui de baza laughing, e adevarat ca e o diferenta de forta dar poti sa mentii distanta fata de el fara probleme, si stai linistit ca unul care face sport si lupte de contact nu o sa faca niciodata asa ceva pentru ca au potential si nu s-ar limita la astfel de lucruri mizere, pot agata femei cu usurinta pentru ca au incredere in ei.
Daca fata nu stie lupte, sa aiba cu ea un spray in poseta, e si mai safe.

| tudorvolcano a răspuns (pentru raMLesS):

Îmi amintesc când făceam karate, erau și câteva femei care se descurcau foarte bine, sensei de 5 dani, a doua în grad, era femeie, la fel și fiica sensei-ului meu, avea 4 dani, se puteau apăra destul de bine, dar aici e vorba de 20 de ani de experiență și practică.
Totuși, nu știu de ce am încă dubii. Am văzut cum Brian Shaw, strongman de aproape 200 de kg, era imposibil de pus la pământ de un luptător UFC.
La fel cum pur și simplu nu te poți bate cu un tigru de 500 de kg cu mâinile goale, sau cu o gorilă, diferența de greutate și mărime contează.
Dacă agresorul are 1, 90 m, 100 și ceva de kg cu destulă masă musculară, iar victima e o fată de 1, 65 m, 60 de kg, șansele sunt minime pentru fată. Artele marțiale îi dau o șansă, ÎN NICI UN CAZ CERTITUDINEA DE A CÂȘTIGA.

Nu e vorba că are potențial și că poate agăța femei cu ușurință. Mulți dintre cei care recurg la agresiuni sexuale sunt deja însurați, și nu au neveste care arată rău, și au și bani. Încrederea lor în ei deseori îi conduce la gesturi neinvitate, îmi amintesc că o dată trebuia să țin la distanță pe unul că atingea părul unei fete, și fetei nu-i plăcea. Mai era un pic și intra peste ea la baie, dacă nu eram eu.

| Brizbriz a răspuns (pentru tudorvolcano):

"Totuși, nu știu de ce am încă dubii. Am văzut cum Brian Shaw, strongman de aproape 200 de kg, era imposibil de pus la pământ de un luptător UFC.
La fel cum pur și simplu nu te poți bate cu un tigru de 500 de kg cu mâinile goale, sau cu o gorilă, diferența de greutate și mărime contează."

confunzi artele martiale cu lupta intre buldogi

wing chun a fost inventat SPECIAL ca o femeie plapanda cu mainile goale sa poata invinge un soldat solid, inarmat si in armura
de asemenea mai e aikido, care foloseste forta adversarului impotriva lui, da, nu e perfect, un adversar care stie ce e aia nu se lasa condus, dar putini si stiu ce e aia
iar apoi e krav maga, aia chiar rupe, daca ajungi la un nivel destul de ridicat

in plus, in Romania nu am auzit, insa prin state chiar sunt cursuri speciale de autoaparare pentru femei, care chiar si reusesc, la servici nu o sa dai la fiecare a doua miscare de un Brian Shaw

| Mosotti a răspuns (pentru tudorvolcano):

Foarte bine spus.

| Mosotti a răspuns (pentru tudorvolcano):

Pai normal, ca e fizica pura, unu de 1, 9 m si 100 si ceva de kile cu muschi, are o masa mare, aia degeaba da, ca forta nu poate fi destula sa-l afecteze pe ala, artele martiale ii dau o sansa dar mai mica.
Singura sansa sa creasca forta este sa creasca viteza manevrelor fata, ca e masa x acceleratia, cand n-ai masa, maresti acceleratia, dar depinde, trebuie sa o maresti destul de mult daca poti.

Ala poate sta sa nu faca nimic, si aia sa dea picioare si pumni cat vrea, ca ala nu se misca de pe loc, doar se fereste sa nu-l loveasca in zona capului.
Si cand ala pune mana pe ea si o apuca de un picior sau ceva, adios, e terminoiu pentru ea.

| tudorvolcano a răspuns (pentru Brizbriz):

Wing Chun este efectiv, dacă găsești un maestru adevărat. Cei din China sunt în mare parte falsuri, lucru dovedit de Xu Xiaodong.
Prin lovituri în ochi, în gât, etc., poate fi un lucru letal.

Aikido, am avut karateka care făceau și aikido în dojo-ul la care mergeam, unele mișcări sunt interesante, și uneori chiar le mai foloseam la noi în dojo. De menționat că însuși Shihan care ne antrena, era 1 kyu la Aikido (făcuse în timpul adolescenței, dar după s-a lăsat și s-a apucat de karate, deci avea 60 și ceva de ani de când nu mai făcea Aikido, dar mai ne punea să facem 1-2 tehnici de Aikido ocazional).

Krav maga, de asemenea foarte interesant. Au scos toată partea coregrafică din artele marțiale, și au lăsat doar partea de luptă.
Nu au aceleași exigențe pentru tehnica perfectă, controlată la milimetru, cum se face în artele marțiale tradiționale, ca Jiu-Jitsu, Karate, Muay Thai, Tae Kwon Do, Vovinam Viet vo Dao etc., pentru că se concentrează ca loviturile lor, deși mai slabe, să poată lovi, similar cu boxul, unde contează să dai cât mai multe lovituri care să nimerească decât una letală (la box, este totuși un motiv, deoarece impactul pumnului este atenuat de mănuși mult mai mari ca la MMA, pentru ca meciul să țină mai mult și să fie mai palpitant pentru public).
Practic, când cineva face arte marțiale, în primii 4-5 anii nu face mai nimic practic pe stradă, abia când ajunge la albastră sau maro, învață să se bată, ceea ce e foarte lent (deși sunt motive bine întemeiate).

Diferența între Brian Shaw și un luptător de MMA este similară cu cea între un bărbat de 100 de kg și o femeie de 60 de kg.
Dacă este o altă alternativă înafară de a lupta, cum ar fi spray paralizant, este o soluție mult mai bună decât a te pune cu cineva cu o greutate de două ori cât a ta. Nu este ceva potrivit celor ce fac arte marțiale să fie prea încrezători în propriile abilități, încât să meargă fără grijă; mare parte din noi avem instinctul de a păstra o distanță minimă, să nu mergem pe o stradă unde să fim încercuiți etc., și să simțim amenințarea de la distanță, nu să mergem țanțoși să ne etalăm abilitățile.

| Brizbriz a răspuns (pentru tudorvolcano):

Blablabla, "interesant", blablabla
sincer dude, nu intelegi DELOC ideea, compari arte martiale cu luptatori de top of the top

in viata reala NU FUNCTIONEAZA ASA

in viata reala, o pitipoanca, mica de statura, trece prin zona de camine a Politehnicii si un malau mare tare si "voinic" ii toarna in cap o galeata de apa rece, sustinut de restul IMBECILILOR, care urlau de la ferestre de "fecirire" ca, ce masculi e ei, e ca e subt 50, pot sa fie si 500, tot nu au valoare mai mare de 0 virgula cinci... IMPREUNA

revenind

tipa, cat se poate de CALMA, zambeste, apuca malaul de umeri BINE (si ridica bratele, umerii lui erau aproape de fruntea ei, atat de mica era) dupa care ii da doi genunchi in coa... chestiile alea rotunde, cu care baietii fac, copii

malaul cade jos, sfarsitul povestii

... cine a hartuit sexual pe cine?!?

| raMLesS a răspuns (pentru Brizbriz):

"wing chun a fost inventat SPECIAL ca o femeie plapanda cu mainile goale sa poata invinge un soldat solid, inarmat si in armura"
rolling on the floor In ce filme traiesti nene? Daca inamicul are putina experienta, te fenteaza si iti da un croseu de nu stii ce-i cu tine, karatele si wing cianul si restul artelor de genul sunt doar de spectacol, nu sunt de bataie, de bataie e kickboxing-ul, muay thay-ul, nu astea.

| Taniae a răspuns:

Cand esti pe un drum mai putin circulat, intunecat, tii cheile intre degete.
Si/sau vorbesti la telefon.

| VereoGRAND a răspuns (pentru Taniae):

Mereu le tin intre degete si nu ma gandeam sa nu fiu violat laughing
de ce sa le tin acolo?

| Allemando a răspuns:

Zic eu că cel mai bine este să nu te îmbraci sau să areți provocator (fuste mini, bluză fără buric etc).

| Lorena6879 a răspuns:

Eu am învățat judo

| User252426 a răspuns:

Legitimă apărare

| VereoGRAND a răspuns:

Eu am alta parere :


Stabileşte limite - nimeni nu trebuie să atingă părțile tale intime și nimeni nu are dreptul să îţi ceară să îi atingi părţile intim - De specificat limite personale nu urlate in gura mare pe la toti, fiind copii poate intervenii oricand ambitia cuiva mai,, important,, si devine mai rau decat daca n-ar avea limite!

Învaţă să spui NU! Unii copii se simt incomod cu faptul că le spun oamenilor „nu". E în regulă să îi ceri unui adult să plece, dacă se întâmplă ceva care simţi că este greşit. Dacă îţi este teamă de reacţia agresorului, atunci poţi inventa un motiv plauzibil - Un agresor care a plecat de acasa cu gandul sa faca asta nu va fi oprit nici de NU nici nu v-a lua ca atare parerea copilului de a nu-l atinge. E foarte clar faptul ca de asta o face pe un copil, ca opozitia pe care o poate pune fizic e zero.Copilul este usor de influentat /prostit nu are nevoie de cuvinte sa se apere, mult mai bine ar fi sa fie invatat sa fuga, de ce? Daca fuge e clar un NU, daca scapa bine, daca nu scapa de viol si-a spus cel mai mare refuz pe care-l avea, nu stau.Cum sa fie invatat copilul sa fuga? Exact pe drumul pe care a venit, inapoi, nu cauta drumuri de scapare, sa-l calce masina sau sa pateasca ceva.inapoi pe unde a venit pentru ca deja stie cum e si nu vor fi probleme.

| ovidiu29asd a răspuns:

Ce raspunsuri aveti fratilor...se vede ca suntem comunisti pana in maduva oaselor. Da, e bine sa recomandam iubitelor sa nu mearga prin spatii restranse, da, e bine sa aiba la indemana in geanta un spray cu piper, sa recomandam copiilor sa nu stea de vorba cu toti oamenii pe care ii intalnesc pe strada, dar nu aici e problema de fond laughing Ca sa previi ceva, indiferent de natura, poti face 3 lucruri: 1. sa investesti masiv in educatie/psihologi in aceasta speta care sa identifice din timp(adolescenta sau inainte) persoanele care ar avea un comportament deviant care ar putea deveni violatori sau pedofili, ceea ce pica, pentru ca e mai profitabil sa investim in borduri si panselute; 2. sa recompensezi persoanele care denunta/autodenunta/identifica aceste abuzuri, ceea ce mi se pare absurd, pentru ca nu ai face decat sa atesti astfel de comportamente si 3. sanctiuni severe(si aici nu ma refer la taierea organului sau cateva ore de sparing cu parintele victimei, ci niste ani de puscarie pe bune) pentru astfel de comportamente, nu sa pui un minor sa stea fata in fata cu agresorul si sa explice unui juriu sau avocatului apararii cum a fost violat de agresor

| darrio2007 a răspuns (pentru ovidiu29asd):

Ce legatura are comunismul cu intrebarea?

| Brizbriz a răspuns (pentru darrio2007):

Tineretul din ziua de azi acuza de comunism "babalacii" care au idei care lor nu le convin, chiar daca ideile sunt de minim bun simt, si sa le ignori e o imbecilitate
chiar in cazul asta, tipul spune ceva de gen "viol, bine ai venit"... din cate inteleg, nu prea vorbeste cu toti dintii in acelasi timp, si/sau are niste alcool mai bine rafinat la bordhee hee

| Anonim67377882 a răspuns (pentru ovidiu29asd):

Dale da la copii si femei spray-uri. Tu te crezi cumva in filme?

| daculliber a răspuns:

Cel agresat are un avantaj, și anume că agresorul îl subestimează. De multe ori agresorii se cred Chuck Norris și își subestimează victima. Aceea este cea mai mare greșeală a lui și poate fi folosită de victimă care trebuie să atace brutal și fără milă. ORICE E PERMIS.

| Ionut003 a răspuns:

Il musti pe agresor de cuc

| 123TuEstiGay a răspuns:

Devi barbat fortos ( faci bratul mare )

| Kakuzu a răspuns:

Permis de port arma!

| Iaonr a răspuns:

Agresezi tu prima

| kingk0bra a răspuns:

Ii dai un șut în oo

| kingk0bra a răspuns:

Ii dai un șut în...

| ionvasile22 a răspuns:

Nu mai iesi afara

| BabiNepotu a răspuns:

Fugi de acea persoana cat mai repede! Nu este ok pentru sanatatea ta!

Întrebări similare