|

In urma cu o luna si o saptamana m-am despartit de iubita mea, ea are 15 ani si eu 19, iar dupa ce ne-am despartit m-am asigurat ca ii venise ciclu ca sa nu am probleme. Tin sa precizez ca am facut protejat cu ea si doar de doua ori fara prezervativ insa ii venise ciclu, acum ii intarzie ciclu de 6 zile si ma intreb daca nu cumva am lasat-o insarcinata?, cu toate ca am avut grija sa folosim protectie fara sa avem parte de incidente neplacute...

E posibil ca ea sa fie insarcinata?!

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Da.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună!

DA, este posibilă o eventuală sarcină :(

DEPINDE de aspectul acestei menstre, precum şi a următoarei menstruaţii!


COPIAZĂ răspunsul meu şi du-l prietenei tale :


Există "ciclu peste sarcină" : acesta apare cam la aceeaşi dată ( în lunile 1-4 de sarcină ), durează DOAR 1-2 zile, este slab cantitativ şi sângele este închis la culoare ( maroniu/brun-roşcat ).

Dacă menstruaţia ta a avut aceste "caracteristici", atunci e POSIBIL să fi însărcinată!

Dacă, în schimb, menstra a fost "normală" şi a durat 3-7 zile cu o cantitate acceptabilă de sânge, atunci NU cred să fi însărcinată.

"Ciclul peste sarcină" este o denumire GENERICĂ ( de aceea am obiceiul s-o pun în ghilimele ) pentru o FALSĂ menstruaţie, adică o sângerare care apare DUPĂ fecundarea ovulului.

Pot exista 2 ( sau chiar 3 ) situaţii :
1. poate fi vorba de o sângerare de implantare a ovulului fecundat în peretele uterului ( numită şi "sângerare de nidaţie" ), care apare la 5-10 zile după fecundare
2. poate fi vorba de "sângerare deciduală", care este o sângerare similară menstrei şi poate apărea din cauza unor disfuncţii hormonale ( care provoacă desprinderea unei părţi din mucoasa uterină )
3. mai RAR, apare "Ciclul menstrual regulat" - situaţia este întâlnită mai ales atunci când femeia rămâne însărcinată în apropiere de debutul următoarei menstruaţii.

Vezi detalii la linkul :
http://www.mami.ro/......na-1819757

http://www.sfatulmedicului.ro/......cina_10870În cazul sexului NEPROTEJAT, aici este o altă "discuţie" :

NU se face sex neprotejat decât atunci când îţi DOREŞTI un bebe!

Poţi rămâne însărcinată în ORICE perioadă, dacă faci sex neprotejat!

În general, cu 5 zile înainte de menstră + perioada menstruaţiei + 5 zile după menstră este o perioadă...2006 - 2207 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate da, poate nu, poate ca vei afla sau nu in curand, daca nu cumva fata este destul de desteapta sa te joace putin, asa cum va dori ea. Raspunsul concret la intrebarea ta este: da, poate fi insarcinata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Spune-i sa faca un test de sarcina. Metodele astea de protectie (mai ales prezervativul), nu-s sigure deloc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu te-ai protejat, ei i-a venit ciclul, si apoi te-ai despartit de ea. Presupun ca de atunci nu ai mai avut relatii sexuale cu ea. Deci daca este insarcinata, clar nu este cu tine. Dar mai gandeste-te la posibilitatea ca ea, vrea doar sa te sperie, sa te intorci la ea eventual big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bineinteles, este posibil. Insa poate ca ii intarzie deoarece are 15 ani si mai apar anumite dereglari, e adolescenta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Stai linistit nu cred ca este insarcinata in schimb poate avea dereglari hormonale sau ale menstruatiei. E bine daca ar face un test de sarcina si mai apoi consulte un medic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează