| Diddina99 a întrebat:

Pe data de 5 Decembrie mi-a venit menstruația care a durat 5 zile, după ce am terminat cu menstruația am avut contact sexual neprotejat și am fost nevoită sa iau escapelle (pentru prima data). Acum la aproximativ 6 zile de când am luat escapelle am început sa am sângerări. Dureri de burta ca și la menstruație. Mi-a venit menstruația din nou? La o săptămâna distanță? Sau ce? Nu înțeleg.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Raspunsul corect este NU. Sangerarea care a aparut reprezinta o reactie adversa, de aparare a organismului fata de hormonii care au ajuns in organism si au inceput sa-ti deregleze intreaga activitate hormonala.
De obicei aproape intotdeauna, cu rare exceptii, dupa trecerea a circa 4-7 zile de la data la care a fost folosita pastila de urgenta, contraceptiva Escapelle, Postinor2, sau pastila avortiva ellaOne, se produce o sangerare care cantitativ este slaba si se poate manifeste pe o perioada de circa 2-3 zile, foarte rar mai multe zile. Aceasta sangerarea reprezinta in realitate un efect advers, de aparare a organismului fata de ''invazia'' hormonilor sintetici proveniti din pastila contraceptiva care au rolul de a actiona si a bloca/inhiba activitatea organelor reproducatoare in special asupra ovarelor, ceea ce are de regula ca urmare, efectul de dereglare a activitatii hormonale pe o perioada mai lunga de timp. Producerea sangerarii NU reprezinta si nici NU semnifica faptul ca hormonii proveniti din pastila folosita si-au facut sau nu efectul scontat. Faptul ca efectul contraceptiv al pastilei s-a produs efectiv (a avut loc sau nu), se va adeveri ca fiind sigur numai in momentul in care va porni menstruatia. Pana in acel moment al menstruatiei nimeni nu se poate pronunta in vreun fel. Fiindca exista posibilitatea ca din cauza dereglarilor aparute in organism pornirea menstruatie sa intarzie sa se produca/sa se amane mai mult de 21 de zile fata de data la care a fost folosita pastila, in acel caz raspunsul corect poate fi determinat doar de catre un test de sarcina efectuat in acel moment. Nici un medic ginecolog nu te poate ajuta in aceasta problema/privinta. Multa sanatate!

5 răspunsuri:
| Emilian65 a răspuns:

Nu este menstruatie. Sangerarile de care vorbesti sunt din cauza ca ai luat acele pastile atunci cand nu trebuia.

| Diddina99 explică (pentru Emilian65):

Cum adică atunci când nu trebuia? Ce să fac in situația asta?

| sofisis a răspuns:

De curiozitate, voi cititi vreodata prospectele la pastilele astea?
Este sangerarea care indica faptul ca pastila a avut efect si ca NU etsi gravida. Era problema daca nu sangerai!

| ywar a răspuns:

Daca ma uit la fotografia ta, adevarul ca si eu as vrea sa fufu cu tine. Esti pe felie! Ce mai! Romancele e frumoase si le place la romani sa aia si aia. happy Prietenii stie de ce.

| Eteda a răspuns:

Din cauza pastilei menstruatia ti s-a dereglat. Pastilele sunt foarte puternice, de asta medicul recomanda metodata asta doar de 2 ori pe an. Ai dereglari hormonale!