| bb680 a întrebat:

Buna,imi puteti spune TOT ce este legat de profilul filologie la liceu? Ce materii sunt,despre teze/bac, la ce ma ajuta mai departe la facultate etc. Orice informatie este bine venita!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Diaa22 a răspuns:

Păi eu sincer am ales filologia pentru a scăpa de matematicălaughing) Cele mai importante materii sunt română, engleză și istorie, mai ales. Tezele le vei da din cele de mai sus + latină. Vei avea de ales dintre istorie și geografie. Acest profil te dezvoltă din punctul meu de vedere mult mai mult decât altele, acum depinde mult și de unde vrei să dai mai departe. Bac-ul se dă din 3 materii, română, istorie și la alegere dintre logică/psihologie/sociologie/filozofie. Plus că vei avea de dat niște competențe pentru intrarea în bac, alea fiind engleză și TIC. Mai departe poți intra la facultatea de litere, drept, jurnalism, psihologie, sociologie, științele educației, poți chiar și la academia de poliție având în vedere că tu deja te-ai pregătit pentru istorie și română. Sper că te-am ajutat!?

1 răspuns:
| SingleForOne a răspuns:

Înveți să scrii idei cât mai complexe, atât ideea în sine, cât și cuvintele și paragrafele să pară cât mai elocvent, și eficient, și cât mai rapid pe o perioadă scurtă de timp, și te obișnuiești să gândești critic și rapid cam orice propoziție sau frază sau cuvânt folosit într-un text, fie al tău sau altul. Te poate ajuta în facultatea de jurnalism, de litere, de psihologie, de drept, și multe altele.