|

Buna seara, am o intrebare despre DSD (Deutsche Sprachdiplom)Recent am intrat la un liceu german - filologie (Adam Muller Guttenbrunn din Arad, pentru cei care stiu, insa ii irelevant)Intrebarea mea este legata despre acel DSD. Am prieteni acolo care trec a 11-a si ei doresc sa dea acel DSD ca sa scape de examen la bac (un fel de cambridge pentru evaluarea nationala, cred ca este asemanarea potrivita).Eu nefacand germana la gimnaziu, nu stiu nimic, si am intrat la o clasa de filologie pentru incepatori care incep germana de la 0, cu 4 ore pe saptamana daca nu ma insel.

Eu sincer as vrea sa dau toate acele examene (ECDL, etc) sau ce mai este pe acolo, nu sunt sigur, nu m-am informat insa stiu sigur ca acel DSD exista, asa ca intrebarea mea este:Daca doresc sa dau DSD-ul, sa il dau in clasa a 10-a sau a 11a?

Daca cumva il dau in clasa a 10-a, o sa intre si materia de la clasele 11, 12 sau strict cele de la 9-10? La fel si daca il dau in a 11-a, o sa intre numai cele PANA in a 11-a sau toate, inclusiv a 12-a?

Credeti ca acel DSD se "merita" sa il dau daca eu o sa incep sa invat germana in clasa a 9-a, sau acela este recomandat pentru cei care deja au bazele (eu inca nu am bazele stabilite) stabilite?Daca cumva stiti, as dori un raspuns, daca se poate. Niste sfaturi daca puteti, si alte informatii daca stiti.

Funda!happy

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

DSD-ul nu era doar pentru cei de la matern germana?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ana112112):

Nu stiu, de aceea intreb, ca daca ii doar de la matern inseamna ca eu nu il pot da.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LemonMan777):

Nein ist für Ausländer
Das Deutsche Sprachdiplom (DSD) der Kultusministerkonferenz ist das einzige schulische Programm der Bundesrepublik Deutschland für Deutsch als Fremdsprache im Ausland. Das Deutsche Sprachdiplom wird mit einer Prüfung zum Abschluss eines mehrjährigen schulischen Deutschunterrichts erworben.
https://www.kmk.org/themen/deutsches-sprachdiplom-dsd.html

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RAY):

Ok, am inteles, insa este doar pentru matern sau si pentru incepatori?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează