| klau074 a întrebat:

Sunt in clasa a 10-a, la profil pedagogic. Dupa ce termin liceul, voi primi o diploma recunoscuta la nivel european cu specializarea invatator-educator.
Vreau sa lucrez la protectia copilului sau asistenta sociala, sau ceva in gen. De ce studii am nevoie? Ma poate ajuta cineva?

4 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Sistemul pedagogic românesc este total deosebit de cel occidental ( european ) și american.
Nu poți profesa pedagogie ( profesor, învățător, educator) în Europa și America cu o diplomă obținută în România.
Tu nu vezi că acum și pentru a fi învățător ( în România ) trebuie să ai studii superioare?

| corolav a răspuns:

Măi copile, nu te îmbăta cu apă rece!
Tu ai 17 ani și eu am 70.
Ce înseamnă generație și ce înseamnă promoție?
Promoția se consideră pe an școlar. Generația înseamnă aproximativ 20 - 25 de ani.
Cine din România îți garantează ție că dacă vei absolvi liceul Pedagogic și apoi orice facultate din România ( cu profil didactic), vei merge în Occident sau în America de Nord și, doar cu diploma de studii din
România, vei putea preda în școlile din aceste țări?
În Occident, atitudinea profesorului față de elev este cu totul diferită de cea a profesorului din România.
În școlile și Universitățile din România, care produc cadre didactice, se pune prea puțin accent pe metodele pedagogice de lucru cu elevii.
Cea mai dificilă situație a cadrelor pedagogice din Occident o au în special învățătorii ( institutorii). Munca și atitudinea acestora față de școlari, în special a celor între 5 și 11 ani, este de o dificultate extremă iar responsabilitatea este aproape de necrezut. De necrezut pentru un absolvent de pedagogie în România și chiar și pentru cadrele didactice ( profesori ) din liceele și universitățile din România, care predau obiectul numit PEDAGOGIE.
Un profesor ( învățător), care nu se poate adapta sistemului occidental, riscă foarte ușor să-și piardă postul pe care poate cu mare greutate l-a obținut.
Dacă ții neapărat să mergi să profesezi drept cadru didactic în Occident, caută cărți speciale de pedagogie, specifice țării în care ai vrea să te naturalizezi.
Plus că, limba țării respective trebuie să o cunoști la perfecție.
Nu poți să te prezinți în fața școlarilor cu lipsuri în cunoașterea limbii. Rîd copiii de tine și e suficient să se întîmple o dată sau de două ori și nu mai ai credit în fața lor, nu te mai ascultă. Nu mai ești acela care să fii în situația de a- i învăța tu pe ei.
Eu zic să te mai gîndești!
Sau, în cel mai fericit caz, mai repeți o dată, acolo, în țara respectivă, toate cursurile pe care nu ți le va echivala Ministerul Educației din acea țară.
Să ai sănătate!

| Violleta2022 a răspuns:

Nope!
Diploma este recunoascuta in Romania, nu in Europa!

| klau074 explică:

Aceasta este prima generatie care primeste diploma recunoscuta!