|

Buna TPU, câte clase sunt obligatorii? Aș putea să renunț la școală în clasa a 10 a și să fac o postliceală sau am nevoie de 12 clase?
Daca as putea să renunț în clasa a 10 a credeți că ar fi mai bine sa o fac ținând cont că nu cred că voi lua bacul?

Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

In ziua de azi subiectele la bac sunt din ce in ce mai usoare comparativ cu subiectele din trecut. Merita sa faci 12 clase, sa inveti incat sa le treci si sa poti intra in bac. Si merita sa inveti incat sa iei bacul, fiindca e destul de usor daca citesti cat de cat. Pentru ca acea diploma de bac este minima cerinta de angajare la majoritatea locuitorilor de munca. Poti sa faci dupa si alte cursuri si scoli, dar e important sa obtii diploma aia, chiar si cu 6, chiar si cu 7, dar numai s-o ai. Ca sa te poata angaja apoi oricine. Doar nu vrei sa te angajezi la negru si sa-si bata joc de tine angajatorul sa nu-ti dea bani destui la salariu si 0 bani de asigurare de sanatate si de pensie. Gandeste-te pe termen lung, in perspectiva. Gandeste-te la binele tau pe viitor. Ai intreaga viata in fata. Nu ti-o irosi in primii ani de adult...

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Pentru a urma o scoala postliceala este obligatoriu sa fi terminat liceul, cu diploma de bacalaureat sau fara aceasta diploma, depinde de cerintele fiecarei scoli postliceale.

| a răspuns:

Teoretic, 10. Practic, nimeni nu se uită la tine dacă nu ai bacul, examenul acela e un pișu, e chiar păcat să nu-l ai.

| a răspuns:

Unele școli postliceale cer diplomă de bac. Eu zic că mai bine încerci acum să termini 12 clase, dacă renunți cu sigurantă nu te vei reapuca în viitor și cel mai probabil, vei regreta.