|

Bună TPU!

Îmi dați va rog niște sfaturi pentru clasa a 8a pentru examenul de la matematica? Nu sunt bună la matematica, sunt foarte paralela, cei care ati fost ca mine cum ati reușit sa îl luați?

Profa de matematica a spus ca nu ma baga în examen daca nu iau nota 5 la simulare.

Ideea e ca am încercat toate modurile posibile, meditații, colegi dar chiar dacă știu după ceva timp nu mai știu (probabil învăț mecanic) va rog sa îmi dați niște sfaturi! Va rog fără comentarii răutăcioase!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Nu o spun cu rautate, DAR banuiesc ca problemele tale cu matematica sunt ceva mai vechi.
Acum mai e aproximativ jumatate de an pana la examen, iar pana la simulare, foarte putin (din cate stiu, e in martie).

Sa iei 5 la mate nu e deloc greu, INSA trebuie sa iei materia incepand cu clasa a 5 si sa o parcurgi din nou.
Iar pentru asta e nevoie de timp si vointa.

Xerozeaza lectiile scrie la clasa de la o alta colega binevoitoare, daca tu nu ai scris tot, sau nu intelegi ce ai scris.

Apoi reciteste-le, parcurge problemele facute in clasa inca o data, si daca ai timp, fa altele noi de la probleme propuse, sau dintr-o culegere.

Daca nu intelegi de ce e asa, vizioneaza si niste lectii de matematica pe YouTube. (Prof Ioan Rusu in special, are lectii si pentru gimnaziu).
Si daca chiar iti doresti sa inveti, poti, dar lasa preocuparile colaterale (telefon, internet, etc) si parcurge materia.

https://www.youtube.com/watch?v=Czb-mHR22TI

| explică (pentru NLS):

Bună problema a început cam de pe clasa a 6a cam al doilea semestru pe clasa a 5a avem nite de 7

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Buna!

Am avut o situatie similara cu a ta cand eram in clasa a 8-a, mai putin amenintarile din partea profesorului.
Sfatul meu este sa inveti formulele la algebra, si teoremele la geometrie, in limita logicii, bineinteles. Daca nu le intelegi pe toate nu e o problema grava, este important sa intelegi macar o parte, si sa reusesti sa iei capacitatea in prima instanta.
Poate te poti muta in prima banca, ajuta extraordinar de mult, iti spun din proprie experienta! Am reusit sa iau capacitatea la matematica cu aproape 6, dupa ani de zile cu chinuri, 3 in teze, si nu numai. Presupun ca aveti teme, incearca sa rezolvi singura exercitiile mai usoare, cu formulele in fata, si ulterior poate poti sa treci la ceva mai dificil. Scrie tot ce va preda! Te poate ajuta considerabil la facut teme acasa happy
Si in cele din urma, lucreaza in plus acasa! Poti sa intelegi cu totul si cu totul altfel cand despici firul in 4 singura, si ai timp sa te gandesti la rezolvare.
P.s.: ai incredere in tine, chiar daca nu stii de 10!

| explică (pentru lolita24):

Bună îți mulțumesc foarte mult eu am încercat sa mai rezolv simulare și modele din ani trecuți și mi-am calculat punctajul și mia ieșit 5 în plus noi pe a 7a am dat simulare și am luat 5.05 deși aveam note foarte mici

| a răspuns:

Lasind deoparte porcaria aia de matematica de generala - eu am dat admitere la liceu cu aia, am luat 9, 6 fara prea multe meditatii, mai mult chiuleam de la ele - ce ma frapeaza la intrebarea ta e ce ai zis de profa. Cum adica sa nu te bage in examen? Examenul ala trebuie sa il dea TOTI elevii. Iar legat de nota, vaca aia de profa isi da interesul cu tine? Organizeaza niste meditatii simbata pentru cei ramasi in urma sau care vor sa se perfectioneze cum facea o profa de-a mea?

| explică (pentru GabiDumitrescu):

Bună nu ea nu organizează nu pot sa spun ca striga la tine atunci când grestesi sau nu știi rezolva noi facem ore și după școală vinerea o ora și în cursul săptămânii în ora de tehnologie o colega a întrebat dacă da meditații și a spus ca nu da meditați la clasele la care preda

| a răspuns:

Nu trebuie sa dai BAC-ul in prima sesiune daca nu esti pregatita, poti sa il dai in a doua sesiune dupa ce te pregatesti la matematica.