|

Bună TPU! Sunt în clasa a 8 a și sunt foarte varză la limba română, ce pot face? La matematică mă descurc foarte bine, dar la română îmi este foarte greu și nu știu ce o să fac la examen... Vă rog dați-mi câteva sfaturi. Mulțumesc anticipat! Cel mai bun răspuns va primi funda.

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Am fost in aceeasi problema dar am reusit numai cu meditatii dar iti dau un sfat intai cauta toata teoria si iti faci acolo un caiet cu toata si inveti cate putin iti cumperi o culegere cu teste pentru evaluare (eu lucram dintr o culegere de la editura delfin) dupa fiecare lectie invatata fa exercitii si pune ce ai invatat in aplicare si lucrezi de pe o culegere cu raspunsuri la sfarsit iar dupa ce ai terminat exercitiile vezi ce ai gresit si mai repeti teoria la chestia aia la care ai gresit.Trebuie mereu sa repeti ce ai invatat ca sa iti ramana in minte sa nu le uiti eu asa am facut.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Crezi că profesorul tău de matematică ar sta mai bine decât tine la română? Ca să fii pe aceeași linie înaltă la toate materiile nu cred că poate cineva.
Te-ar ajuta meditațiile ca să nu fi prea jos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Romana e foarte simpla, si nu vorbesc dpdv al unuia care e bun la romana si ii place, ci... logica simpla
1. citesti operele ca pe povesti, si trebuie sa retii povestea nu detalii
2. citesti cu atentie "teoria", adica elementele literare (inceput, continut, incheiere, metafore, epitete, cum se face un comentariu) dupa care aplici LOGIC peste poveste si... atat

eu NU am memorat niciodata nimic la romana, am tratat-o chiar ca fiind stiinta si nu papagal

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu prea ai ce face decât să memorezi. Cele mai multe lucruri nu au și unele se contrazic intre ele, dar asta e realitatea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bea tinctura de rozmarin 2 capacele la o cana de apa. Ajuta memoria, ajuta creierul sa se concentreze. Ia si niste spirulina, da organismului un tonus pozitiv. Avand aceste instrumente, apuca-te din timp sa inveti. In fiecare zi 2 ore. Daca stii la mate, unde e cel mai greu, n-as crede ca nu poti la romana. Mai degraba nu vrei. E greu pana te apuci... ca dupa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează