| PaltineanAlex a întrebat:

Buna ziua! As vrea sa invat bazele programarii si dupa un timp de gandire, am decis sa incep sa invat Python. Problema este ca nu stiu cum sa o fac. Adica, stiu cateva chestii (precum print, \n, \t, dar in rest, nu stiu sa rezolv probleme simple precum scrierea unui cod pentru a reda data si ora). As vrea sa stiu ce carti as putea lua pentru a invata. Vreau sa mentionez ca am inceput sa folosesc 2 cursuri de pe yt cu bazele limbajului si vreau sa folosesc si cursuri de pe codeacademy. Astept sugestii si multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| Ineys a răspuns:

N-ai de unde sa stii astfel de chestii si nu cu asta se incepe. Astea se rezolva cu un simplu search pe Google, pentru ca efectiv nu ai de unde sa stii asa ceva daca e vorba de un limbaj pe care nu l-ai folosit niciodata.

In Python exista o biblioteca datetime care iti furnieaza data si ora si altele.

E destul de simplu daca te uiti la un exemplu pe net, dar ce vreau eu sa spun este ca un programator care a programat doar in C/C++ n-are de unde sa stie sa afiseze data si ora in Python pentru ca e ceva specific limbajului si trebuie sa-ti spuna altcineva sau sa citesti de undeva.

Cel mai bun sfat pe care poti sa-l primesti este sa te apuci de un proiect, ceva mai de dificultate medie, nici sa-ti ia luni de zile si sa nu intelegi majoritatea codului pe care-l iei de pe net, dar nici sa il termini cu prea mare usurinta. Un proiect din care ai de invatat ceva. Cauta pe internet beginner projects Python si gaseste ceva ce-ti place apoi apuca-te de programat.

N-o sa fie foarte usor, probabil o sa-ti petreci 90% din timp pe Google cautand tot felul de solutii, dar ideea e sa le intelegi si sa le memorezi, ca in viitor cand te lovesti de o problema pe care ai intalnit-o in proiectul asta o sa ai si rezolvarea in cap.

Algoritmica nu e asa grea. De obicei nu o sa folosesti algoritmi complicati, dar e indicat sa inveti cativa, mai mult sa-i intelegi si sa poti sa-i reproduci, nu neaparat sa-i memorezi linie cu linie ca asa n-ai facut nimic.

Sunt sigur ca exista pe Youtube cursuri video de introducere in Python, urmareste-le, chiar te vor ajuta.

4 răspunsuri:
| mentholinks a răspuns:

Ti-as sugera sa inveti algoritmica intai, ca un limbaj il inveti intr-o luna.

| PaltineanAlex explică (pentru mentholinks):

Si cum as putea invata algoritmica? Este o materie propriu zisa sau ar trebui sa invat C++, cum se face la liceu?

| CataCatalin994 a răspuns (pentru mentholinks):

Majoritatea invata algoritmica programarii invatand un limbaj de programare, foarte putina lume o invata separat.

| suntserios a răspuns (pentru mentholinks):

Intro luna? Lool. Eu programez in c++ de vreo 12 ani si tot nu il stii complet...