anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce meserie poți urma după ce termini profilul economic? Pot face o facultate diferită sau trebuie să rămân pe economic? Nu vreau să devin contabil sau să lucrez la bancă.

3 răspunsuri:
| Yurisa a răspuns:

Nu conteaza profilul, la facultate nu te intreaba nimeni
Poti merge pe limbi straine, litere, arte, bio, chimie, orice vrei tu

| laSoledad a răspuns:

De la un liceu cu profil economic (dar si de la filo, mate-info sau stiinte ale naturii) poti urma mai apoi cu usurinta oricare din departamentele economice:
Finante-Banci;
Contabilitate si informatica de gestiune;
Economia comertului, turismului si serviciilor;
Marketing;
Management;
Cibernetica economica;
Business Administration; Economie agroalimentara si a mediului, etc.
Toate aceste departamente au ceva comun in primul an de facultate la toate facultatile publice din tara, si anume faptul ca in anul I esti initiat de la 0 in bazele economiei. De aceea, vei studia materii precum microeconomie, macroeconomie, matematica, finante, marketing, statistica, fundamentele serviciilor, etc - toate de la 0. Tu, facand un liceu economic, vei sti mare parte din ele in anul I. Abia din anul 2 si 3 te specializezi in domeniul ales, avand materii mai tehnice si mai complexe din domeniul respectiv. Asa ca, poti alege pe urma orice profil la facultate care crezi ca ti se potriveste. Legat de mediul profesional, poti lucra mai apoi intr-o companie in departamentele financiar-contabil, logistica, achizitii, marketing, asigurari, banci, piete financiare, management, antreprenoriat, poti lucra in administratia publica, in comert, in alimentatie, etc. Asadar, ai multe ramuri pe care poti merge, dupa cum am descris in raspunsul din link, nu trebuie sa ramai neaparat pe conta.
Eu am mai raspuns mai detaliat la o intrebare de genul asta: https://www.tpu.ro/go-to-answer/17132532/

| BlackBriliant a răspuns:

Profesia se numeste c3nturista precum deeaqq, care tocmai si-a luat abonament de lepadatura