anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti despre o postliceala de asistent medical si facultate tot aceeasi specializare, adica stiu ca in spitale sunt mai multe asistente cu postliceala decat cu asistente licentiate. Ce parere aveti, ce ati alege din punctul vostru de vedere, va rog? Sa fac postliceala sau facultate?

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dacă ai luat bacul mergi la facultate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu poti compara o postliceala cu o facultate. Esti licentiat pe viata si nu ai facut doar un curs de calificare. Esti mult mai valoros pe piata muncii. Zic sa te respecti si sa dai la facultate cum fac cei ce vor sa ajunga departe si sa faca medicina cu seriozitate si nu doar de forma la o postliceala.

| vmalex21 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar de unde.Am intalnit absolventi de postliceala mai bine pregatiti ca aia cu facultate.La multe concursuri din motive de costuri sunt favorizati cei cu postliceale. Daca vrei sa inveti si ai interes poti excela si la o postliceala.Eu fac o scoala de asistenti medicali in strainatate, sunt absolvent de liceu cu Bacalaureat.Aici asistentii se formeaza in scoli profesionale sanitare in cadrul spitalelor.Crede-ma ca cine termina aici poate da lectii alora cu Facultatea de Asistenta Medicala din Romania care or fi toba de teorie dar cu lacune mari la practica.Sunt in schimb absolventi de liceu sanitar care la randul lor stiu mult mai multe ca absolventii de facultati de asistenta medicala.Asta cu facultatea e ceva menit sa aduca bani unor universitati si sa dea de lucru unor profesori.Un an la postliceala costa 2500 de lei pe cand unul la facultate ajunge si la 5000 de lei.

| vmalex21 a răspuns:

De multe ori risti sa intampini probleme daca candidezi ca absolvent de facultate.De ce? Pentru ca spitalul trebuie sa iti dea salariu mai mare deoarece ai studii superioare si nu le prea convine.Meserie se poate invata in ambele variante, am cunoscut absolventi de postliceala care stiau meserie mult mai bine ca aia care au terminat facultatea. Diferenta e la pretul scolarizarii si pe alocuri la materie, un an la postliceala costa 2500 de lei pe cand la facultate si 5000.Mai nou daca ai Bacalaureatul luat si vrei dupa postliceala poti sa intri direct in anul 3 de Facultate deoarece se vor echivala creditele obtinute in postliceala.