| sabin89 a întrebat:

Ce rudă era Henric de Navara cu regele Ludovic al XII-lea?
EDIT Henric al II-lea, nu Ludovic.

20 răspunsuri:
| sabin89 explică:

Cei trei fii ai lui Ludovic al XII-lea au urmat pe rând la tronul Franței. După moartea celui de al treilea, se spune că Henric era următorul în linie. De ce? Ce anume îi oferea acest drept?

| Darkmagic a răspuns (pentru sabin89):

Pot sa scriu ca nu inteleg intrebarea? happy
Care fii ai lui Ludovic XII?

| relian a răspuns (pentru sabin89):

Ludovic 12 n-a avut nici un fiu, doar fete, asa ca n-a avut ceine sa urmeze la tron din familia lui.
Cred ca citesti de prin alte lumi paralele laughing alta explicatie nu-i.

Sa rasund la intrebare, cei doi de care intrebi faceau parte din aceiasi dinastie, erau rude indepartate, dinastia Capetian.

Asta era dreptul lui Henric, venea din aceias dinastie. Banui, dinastia is toate neamurile inrudite, alea formeaza o dinastie.
Dinastiile au mai multe case, sau familii, dar care is inrudite.

Baga pe nea google si sigur gasesti, scrie si tu "Family tree of French monarchs" o sa vezi acolo cum sta treaba.

| sabin89 explică (pentru Darkmagic):

Scuze, Henric al II-lea

| sabin89 explică (pentru relian):

Scuze, Henric al II-lea, nu Ludovic.

| relian a răspuns (pentru sabin89):

E bun si asa rau, pui oamenii pe drumuri Sabine laughing pui oamenii sa citeasca, sa se informeze, esti bagabont laughing

| sabin89 explică (pentru Darkmagic):

Britanica menționează ceva despre rudenie. Henric de Navara și copiii lui Henric al II-lea ar fi fost veri de gradul doi. Nu spune cum anume erau ei în relația asta de rudenie, dar îi cred pe cuvânt. "From 1561 to 1567 he lived with his second cousins, the children of the king of France".
Acum, simplul fapt că era "văr de-al doilea" nu ar fi fost suficient să-i dea dreptul de moștenitor la tron. Ce altceva? Tatăl lui a fost rege al Navarei; deci al Navarei, nu al Franței. Bunicul? Un duce de Vendome. Și, mergând tot înapoi pe linia genealogică, abia cu zece generații în urmă dai peste un rege al Franței, acesta fiind Louis IX (1214-1279).
Să vii tu după zece generații și să spui că ai dreptul de moștenitot mi se pare cel puțin ciudat. Dar, asta a fost.

| minrest a răspuns (pentru sabin89):

Faptul ca se tragea din Robert de Clermont, al saselea fiu al regelui Ludovic IX al Frantei. Au trebuit sa mearga atat de departe in trecut pentru ca sa respecte Legea Salica, care exclude transmiterea tronului prin femei, iar Legea Salica avea meritul ca excludea mostenirea tronului de catre englezi. Sper ca nu gresesc; oricum dinastia de Valois se schimba, si la tron vine casa de Bourbon, deci inrudirea este de fapt intre dinastii, si ca atare este foarte indepartata.

| minrest a răspuns (pentru sabin89):

Erau veri de gradul doi prin alianta, oricum. Este interesul Frantei sa aiba pe tron pe cel care este mostenitorul de drept.

| sabin89 explică (pentru minrest):

"Erau veri de gradul doi prin alianta" - la ce alianță te referi?

| relian a răspuns:

Acelasi raspuns, faceau parte din aceiasi dinastie, dar din familii diferite, unu casa Bourbon, alantu casa Valois.

Cele dpua casse erau inrudite, asa ca erau rude, chiar daca departatea, insa la baza aveau ceva comun.

Henry de Navara, a fost rege sub numele de Henry IV.

Nu stiu, dar chestia asta mi se pare pierdere de timp laughing sa stai sa ce anume? Sa afli arborele vietii a unora, pentru ce anuyme, cu ce te ajuta?
Sincer nu vad pe cine ar ajuta chestiile astea.O sa spui ca este isotire, aia e ca astea nu-s istorie, is deja cacanarii laughing

| sabin89 explică (pentru relian):

Vreau să dau admiterea la istorie. Și, dacă mă întreabă chiar asta, ce fac?

| relian a răspuns (pentru sabin89):

Daca dai admitere ce spui, atunci nu te apuci sa inveti cautind informatii pe TPU, admiterea se da informindu-te sin cartile invatate anterior, iar daca acolo nu ar fi trecute grade de rudenie, garantat nu poate sa bage aia, intrebarea asta.

Asa ca daca dai admitere, cauta cartile dupa care se invata, acolo sigur exista informatia asta.

Dar mai mult decat sa spui ca faceau parte din aceiasi dinastie, nu vad ce ar fi de spus mai mult, doar sa arati dinastia lu peste rpajit, care avea 2-3 familii, care is alea si ura si la gara laughing

Nu te apuci acu sa insiri acolo toate partidele sexuale ce le-au avut altii pe vremuri laughing

| sabin89 explică (pentru relian):

Hai măi, că am glumit. Nu dau la nicio istorie. Trebuia să pun și eu fața asta care râde laughing

| relian a răspuns (pentru sabin89):

Stiu ca ai glumit, dar am vrut si eu sa o fac pe ala care nu se prinde, sau sa par mai serios, chitit, calare pe situatie laughing

| SydneyFunnelWeb a răspuns:

Nu erau neamuri. Au domnit în perioade diferite și proveneau din case diferite (Bourbon și Valois). Singurul lucru care îi leagă astăzi este faptul că au avut fundul așezat pe același tron. Dar, numai unul dintre ei a fost "tatăl neamului" francez din perioada aia.

| sabin89 explică (pentru SydneyFunnelWeb):

"numai unul dintre ei a fost "tatăl neamului" francez din perioada aia" - anume care?
Vezi că am editat. Nu e vorba de ludovic, ci de Henric al II-lea.

| SydneyFunnelWeb a răspuns (pentru sabin89):

Tăticul lor era Ludovic nr.12. happy

| Alexandru9971 a răspuns:

Henric de Navara și regele Ludovic al XII-lea nu erau rude. Henric de Navara, cunoscut și sub numele de Henric al IV-lea al Franței, a fost rege al Navarei și, ulterior, rege al Franței din 1589 până în 1610. El a fost fondatorul dinastiei Bourbon și a fost strămoșul multor monarhi francezi ulteriori.

Ludovic al XII-lea al Franței a domnit în perioada 1498-1515. El a fost urmașul dinastiei Valois și a fost căsătorit cu regina Anne de Bretania. Ludovic al XII-lea nu a avut o legătură familială directă cu Henric de Navara sau cu dinastia Bourbon.

Este important de menționat că istoria europeană este complicată, iar legăturile dintre casele regale pot fi complexe și interconectate prin căsătorii și alianțe politice. Dacă există un alt context specific sau un alt personaj pe care îl aveți în vedere, vă rog să specificați pentru a vă oferi informații mai precise.


sper ca te-am ajutat!

| RaduRobertRO a răspuns (pentru Alexandru9971):

GBT este de nota 10 happy