| lllullla a întrebat:

Ce sunt creditele de la facultate? Sunt note? Sau se acorda in functie de nota?

Răspuns Câştigător
| Marius0189 a răspuns:

O materie la facultate, se face doar un semestru. Fiecare materie e cotata cu un anumit numar de credite. De exemplu: Matematica are 5 credite, tu trebuie sa promovezi acel examen (adica sa iei minim 5) ca sa primesi acel numar de credite. Poti sa iei si 10 ca tot 5 credite primesti, nu conteaza nota.
Intr-un an universitar, trebuie sa acumulezi minim 40 de credite ca sa treci in anul urmator, altfel ramai repetent. O alta conditie: daca in primul an, ai ramas cu restante, si ai trecut in anul 2, in anul 2 ai facut cele 40 de credite, nu poti sa treci in anul 3 daca nu esti integralist(sa ai toate exemenel luate) din anul 1. Sper ca m-am facut inteles... daca nu intelegi ceva, lasa-mi un PM. Stima!

5 răspunsuri:
| Gizăz a răspuns:

Creditele sunt niște puncte pe care le faci pe parcursul unui an universitar. Fiecare materie studiată valorează un anumit număr de credite. Ca să treci anul trebuie să ai cel puțin jumătate plus unu din acele credite(așa e la majoritatea facultăților dar fiecare e liberă să stabilească asta exact). Ca să iei creditele aferente materiei respective trebuie să promovezi cursul în sesiune sau restanță deci trebuie să iei minim nota 5.

| ionutz03 a răspuns:

Pe fiecare semestru ai o serie de examene, fiecare examen are un numar de credite (ex: examen matematica = 4 credite, engleza = 3 credite). Cand termini anul trebuie sa ai acumulate un minim de credite stabilit de facultatea la care esti ca sa poti trece anul (la mine in primul an avea minim 45 credite ca sa treci anul iar in total daca luai toate examenele aveai 60, in anul 2 trebuiau 90 si tot asa...)
sper ca ai inteles ceva big grin

| nesuferit a răspuns:

Fiecare materie are un numar de credite, in fuctie de cat de inportanta este materie

| Motofelea_Alex_1992 a răspuns:

Pff..Eu n-am inteles aboslut nimic din ce ati zis voi ..in fine. Fiecare an are 60 de credite. Daca faci faculta de 3 ani ai 180 de credite, daca faci de 6 ai 360 de credite. Daca vrei sa promovezi anul, trebuie sa ai minimum 30 de credite. Numarul de credite se calculeaza asa. Sa zicem : Am examen de Anato, ala are 5 credite si sa zicem ca iau nota 5. Am un numar de credite de 25. Am examen de 9 credite, iau nota 7, am un numar de credite de 63. Si numarul ala de credite care o sa-l aduni, iti va da nota ta finala.

| timean a răspuns:

Buna.creditele de la facultate asa sa ti le imaginezi ca fiind niste buline rosii.de obicei sunt in nr de 33, depinde de fiecare facultate.fiecare examen are un nr de credite,(exp: engleza are 4 credite, stiintele politice 7 credite)asa se impart incat totalul creditelor sa fie 33etc...ai inteles?