anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cum poti motiva un copil sa fie mai atent la scoala?

6 răspunsuri:
cami
| cami a răspuns:

In primul rand copilul dvs trebuie angrenat (pe langa activitatile scolare) in diverse activitati ale case.
-puneti-l sa-si chiteasca hainutele(aici vb de un copil pana in 11ani)
-sa stearga vasele
-sa duca gunoiul
iar motivatia ar fi aceea k daca ia o nota mare va fi scutit 2 zile sa stearga vasele de exemplu.
SaU daca copilul dvs are o varsta mai mare, capabil sa inteleaga ce se petrece in jurul sau, motivati-l prin a-i spune ca un om cult si invatat va putea sa-si procure ceea ce-si doreste, pe cand un om slab cultival...va fi intotdeauna ultimul luat in seama, ultimul ascultat.

| gabrielutzu a răspuns:

Nu poti.

| christian a răspuns:

Daca ai incerca sa il motivezi promitandu-i lucruri care si le doreste in schimbul notelor bune poate deveni doar un vanator de note. Cred ca cel mai bine este sa ii explici cum poti mai bine pe intelesul lui cat de important este sa fie atent si sa invete bine pentru viitorul lui

| gabimaris a răspuns:

De vina este sistemul de invatamant care a pierdut pe drum metodele si mijloacele care ii atrag pe copii si ii fac sa fie mai atenti, le ofera motivatii reale in actiuni cu finalitati imediate (pentru a fi mai usor intelese de elevi). Ce pot face parintii? Cred ca ar fi util sa explice copilului cam la ce il ajuta in viata informatia pe care o primeste la scoala, cu exemple scurte si clare, la indemana copilului!

| nicoleta_5825 a răspuns:

Probabil ca daca ai incerca sa ii explici pe cat posibil notiunea de scoala ar reusii sa inteleaga.

| dyenutzadyana a răspuns:

Nu stiu.in orice caz nu urlandu-i toata ziua invata!
p mine nu m-a ajutat nimeni nici in clasele mici la invatat nici acum ca sunt in clasa a 10-a.am inv din propria initiativa.nu sunt un geniu... dar sunt multumita d mine.sunt la mate-info intensiv, prima clasa am avut media 9, 50...in fine
totusi l-ai putea motiva cumparandu-i cv ce isi doreste atunci cand ia o nota buna...sau mai bine explicandu-i ca invata pentru el/ea pentru viitorul lui...nu pentru altiitonguetongue bafta!

Întrebări similare