| Popoviciu_Carina_2001 a întrebat:

Cum se luau decizile politice in perioada comunista in Romania?

3 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Le lua nea Nicu. Din patru in patru ani se intrunea Marea Adunare Nationala pentru doua saptamani, aproba tot ce hotarase si ii mai dadea girul pe patru ani.

| ale28bz a răspuns:

Deciziile politice se luau unanim de toţi cei prezenţi în congres era regula de bază a dictaturi, nu conta realitatea conta doar convingerile bravului conducător, iar cei ce aveau ceva împotriva erau închişi şi torturaţi (vezi filmuleţe pe net). Modul în care s-a scăpat de comunism e mai barbar decât comunismul în sine. Au fot omorâţi prin împuşcare când în România era abolită condamnarea la moarte, culmea e că această decizie a fost una politică de tip mioritic. Ar fi bine să îi scrii o scrisoare Domnului Iliescu şi să îl întrebi, unde sunt Ruşi care au invadat în 89 ţara, cine, a tras şi de ce? A mulţumit minerilor ca apoi să îl închidă pe Miron Cozma pentru acte pe care le aprobase. Ar trebui el să fie închis pentru lovitura de Stat din 89 judecat pentru crime împotriva umanităţi, pentru instigare la violenţă, pentru manipulare în masă. Sper să aibă scrisă o carte pe care să o publice postmortem în care să prezinte scuze tuturor pentru crimele de la lovitura de stat şi de la cele trei mineriade. Revoluţia a fost o păcăleală atâţia morţi şi astăzi atâţia hoţi.
Dar ca să revin la subiect, decizile politice se luau după bunul plac al Tovarăşului Ceauşescu şi stimatei sale soţii doctor academician Elena.

| Caliman_Cristian_1991 a răspuns:

Pai, Daca era sa se aleaga un nou presedinte se organizau asa zisele "alegeri", dar de fapt era totul aranjat de la inceput sa iasa Ceausescu.

Iar opinia publicului nu prea conta (sau deloc).