| Gigi777 a întrebat:

Daca ati fi profesori, cum ati face lectia pe care o predati mai interesanta?

Cum ati putea sa captati atentia elevilor si sa inteleaga lectia si orice prost? Ati prezenta lectia cu ajutorul Powerpoint-ului? Ati face un canal de Youtube cu lectiile pe care le predati?

Credeti ca ar trebui elevii sa scrie pe caiet lectia pe care o prezentati, avand in vedere ca pot sa citeasca lectia din manual sau o au postata pe internet de voi?

Le-ati da teme pentru acasa? In ce consta temele?
Elevii o sa copieze tema pe care le-o dati de pe Brainly, fara macar sa incerce, sa gandeasca, ce faceti?
Le-ati da sa citeasca un roman? Ce faceti daca elevul nu reuseste sa citeasca romanul sau daca vine la ora cu un rezumat de pe internet? Dar cartile audio?
Ar fi referatele ca tema o idee buna? Elevii pot sa faca copy-paste de pe wikipedia.

Cum le-ati introduce elevilor lectura cartilor? Le-ati citi elevilor carti? Ce fel de carti le-ati introduce elevilor(ramaneti la clasicele lui Caragiale, Creanga, Eminescu sau altele)? Cum alt fel le-ati imbogati vocabularul si dezvolta imaginatia elevilor? Dar creativitatea?

Ce faceti in cazul in care aveti parte de elevi nesimtiti, care nu va respecta? Ati lasa elevi corigenti? Ati pune note?

Ati discuta despre jocuri video, seriale, filme cu ei?
De exemplu: Avem jocul "Call of duty" care prezinta niste batalii din Al Doilea Razboi Mondial, ceea ce ar fi ceva educativ la istorie, dar este cam violent sau sa discutati despre un film, exemplu"What a wonderful life" despre importanta vietii, stiu eu, la dirigentie

Ati face proiecte pe echipe? (Tineti cont ca sunt unii elevi antisociali si sunt unii care nu fac nimic si lasa pe altii sa faca totul.)

Ce subiecte ati discuta cu elevii si ce i-ati dori sa-i invatati[despre viata, despre igiena, despre economie, stiu eu(pe langa materia din programa scolara, la orele de dirigentie poate)]?

Ati crea un club de sah, fotbal, jocuri video, lectura, etc?

Cum procedati daca un elev injura, consuma alcool, tutun, etc?

Ati dori sa fiti psihologul elevilor vostri? Sa-i ajutati daca au vreo problema personala, care au comportament antisocial, sa le dati sfaturi. Cum ati ajuta elevii care au nevoi speciale?

Ati preda lectia online(cum?) sau la scoala sau altundeva? Cat timp ar decurge lectia voastra si pauzele?

Ganditi-va ca elevii au fost invatati de la varste fragede cu tablete, Samsung Galaxy S4, Youtube, jocuri pe calculator si nu au pus mana in viata lor pe o carte.

Raspundeti la ce intrebari doriti, cum doriti. Vreau sa citesc parerile voastre si doresc argumente la raspunsuri(ex: da, pentru ca...). Va multumesc pentru raspuns anticipat!

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
1 răspuns:
| Digikey a răspuns:

Lectiile se fac doar fata in fata.
Restul e Can Can.