| Cristinna31 a întrebat:

De ce la bătrânețe multe persoane parcă scad în înălțime?
Ați observat și voi asta?
De exemplu, aveam un profesor în liceu care măsura cam 1.80. Avea vreo 60 de ani pe atunci. Acum, când are vreo 70, nu mai este la fel de înalt și parese că masoară cu 5-6 cm mai puțin. Am observat la mai mulți acest lucru, nu doar la el.
Ce se întâmplă cu structura osoasă la bătrânețe de ajung unii oameni să scadă în înălțime?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| HappyUser a răspuns:

Pe măsură ce îmbătrânim, discurile dintre vertebrele şirei spinării, descrise ca fiind un fel de pernuţe din gel, se usucă şi devin mai subţiri. Astfel, şira spinării se comprimă. La asta poate contribui şi osteoporoza, boala pierderii de masă osoasă. Cei care au această boală pot suferi fracturi mici ale coloanei, deseori fără să ştie. „Cel mai bine îţi dai seama cum se întâmplă dacă încerci să calci pe o doză de suc şi vezi cum se striveşte", explică doctorul Reuben.

3 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu e adevarat, probabil muschii si grasimea se mai duce incat sa se vada o diferenta mica a complexului corporal

| AnOnImuSS1 a răspuns:

Salut,din cauza problemelor de sanatate ce le au in timpul vietii le e afectata inaltimea oasele nu mai sunt la fel, capata o usoara deformare pe parte cognitiva si un -este si muschiul piciorului care se preseaza. Daca observi cand te trezesti esti mai inalt.iar in timpul zilei scazi usor in inaltime deoarece muschii calcaiului sunt presati de greutatea corpului, iar un alt factor scaderii in inaltime se datoreaza si cocosarea omoplatiilor si a coloanei!