|

Heei,am si eu o intrebare.Sunt la facultate in anul 2 si la inceputul semestrului 2 am depus dosar pentru bursa sociala, iar azi s-a afisat lista cu potentialii beneficiari ai burselor. Aparent am avut medie pe semestrul intai ca sa iau si bursa de merit si apar si pe lista burselor de merit si pe lista celor sociale.Intrebarea e,daca eu am depus dosarul pentru bursa sociala si nu am depus pentru bursa de merit,pot face ceva ca sa iau bursa de merit in locul celei sociale sau pot sa o iau numai pe cea sociala din moment ce am depus numai pentru ea dosar, eu nestiind ca am medie sa pot lua si bursa de merit sau le pot lua pe amandoua?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Poti beneficia de ambele burse, conform Ordinului MEN nr. 3392/2017, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"CRITERII din 27 februarie 2017 de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin material pentru studenţii şi cursanţii din învăţământul superior de stat, învăţământ cu frecvenţă
ART. 18.(1) Studenţii pot beneficia de orice tip de bursă pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master, cu excepţia burselor pentru stagii de studii universitare şi postuniversitare prevăzute la art. 10.   
(2) Un student nu poate primi două tipuri de burse simultan din aceeaşi categorie, dar are dreptul să opteze pentru cea cu valoare mai mare sau care se acordă pentru o perioadă mai îndelungată de timp.  
(3) Prin excepţie de la alin. (2), studenţii care beneficiază de bursă socială pot primi şi orice alt tip de bursă reglementat în prezentul ordin.  
(4) Studenţii care se încadrează în prevederile alin. (3) şi care au dreptul să primească atât bursă de performanţă, cât şi bursă de merit trebuie să opteze pentru una dintre ele, putând să o aleagă pe cea cu valoare mai mare sau care se acordă pentru o perioadă mai îndelungată de timp."  

2 răspunsuri:
| a răspuns:

La bursa de merit nu se depune dosar dar mă îndoiesc că poți lua ambele burse, nu știu care se acordă în cazul ăsta.

| a răspuns:

Depinde de ei daca au bani, ca acum toti banii se duc pe spitale si pe acest virus nu pe burse.