| Alex9012 a întrebat:

In ce consta sesiunea de restante? Ideea este ca am lipsit cam mult la anumite materii si cred ca voi avea restante. Daca am restanta la o materie trebuie sa refac seminariile sau examenul din sesiune va fi nota mea de trecere la acea materie?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, asa este, numai ca nu sti la ce facultate este cel care a intrebat. De altfel, ai observat ca in raspunsul meu am precizat ca numai la anumite facultati trebuie refacute seminariile

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sesiunea de restante este reprezentata de o saptamana sau doua in care dai examenele picate sau la care nu te-ai prezentat.
Refacerea seminariilor depinde de facultate. Sunt facultati in care nu esti primit in examen daca nu ai prezente la seminarii si atunci va trebui, pe parcursul semestrului II sau al vacantei de vara sa refaci seminariile (i modul hotarat de profesor) pana ajungi la numarul de prezente obligatorii (50 sau 80%) si abia apoi ti se va permite sa intri in examen. Fara a le reface, nu intri niciodata in examen (nici in sesiunea de restante, nici altadata). pe de alta parte exista facultati si materii unde intrarea in examen nu este conditionata de prezenta la seminarii. Tot ce trebuie sa faci este sa te prezinti la examen si sa iei nota de trecere. Nota la o materie se stabileste la examenul final (fie ca il dai in sesiunea ordinara, fie ca il dai intr-o sesiune de restante sau reexaminari). In aceasta nota, intra cu preponderenta variabila nota stabilita pentru activitatea la seminarii. De exemplu, daca nota la seminarii conteaza 30% si tu ai lipsit sau nu ai invatat la seminarii si ai nota 1, va trebui sa ai cel putin nota 6 in examenul final ca sa iei nota de trecere (adica 5), fiindca nota va depinde si de nota la seminarii (ponderea o stabileste fiecare profesor)

| stpu a răspuns (pentru Brigaela):

Daca intrarea in examen este conditionata de prezenta la seminarii si studentul n-a indeplinit numarul de prezente, nu poate intra in examen, insa se poate prezenta, in perioada de restante din toamna, sa sustina examenul de restanta. Fiecare profesor este platit pentru un anumit nr de studenti, iar seminariile sunt organizate in functie de un anumit nr de studenti. Deci prezenta altor studenti, decat cei inscrisi in acel semestru la seminarul respectiv, este imposibila, deoarece nu figureaza pe lista.
Ai pierdut seminariile, adio seminarii. Nu pot fi recuperate.

| Brigaela a răspuns (pentru stpu):

Nu e in toate facultatile asa. De exemplu, in Facultatea de medicina, unde predau eu, nu poti intra in examen daca nu ti-ai recuperat seminariile, asa ca se fac recuperari cu studentii absenti (platesc asta la secretariat). Stiu cu certitudine ca asta se face si la Facultatea de Fizica, deci mai sunt si altele

| stpu a răspuns (pentru Brigaela):

La medicina probabil seminarul este un fel de pratica. Noi la seminar vorbim despre nemurirea sufletului si despre ceea ce am citit; neavand nicio treaba cu practica sau aplicatii in urma a ceea ce am studiat la cursuri.
In general facultatile care se bazeaza pe teorie(filosofie, jurnalism, litere, stiinte politice, psihologie) nu pun accentul pe seminar cum e la medicina, fizica, automatica, mecanica s.a.

| Brigaela a răspuns (pentru stpu):

Da, asa este, numai ca nu sti la ce facultate este cel care a intrebat. De altfel, ai observat ca in raspunsul meu am precizat ca numai la anumite facultati trebuie refacute seminariile

| BiuL a răspuns:

Restanta inseamna examen picat, deci in sesiune de restante mai dai odata examenele pe care nu le-am putut lua din prima sau la care nu te-ai prezentat. In sesiune de restante se dau si maririle, adica daca la un examen ai luat 7 si nu iti convine poti sa mai dai odata si iti ramane nota mai mare.
Nu trebuie sa refaci seminariile.

| valentino52 a răspuns:

In sesiune de restanta vei da examenul din sesiune si aceea va fi nota ta de trecere. Nu trebuie sa refaci seminariile desi la mine la o materie ne-a pus sa le refacem, mai bine zis sa le platim. In general in sesiunea de restante din toamna nu costa nimic examenele din anul trecut (gen esti anul 3 si treci 4, restantele din anul 3 nu trebuie sa le platesti). In schimb platesti pentru restantele din anii anterior 50 lei pentru a putea sustine examenul. Dupa sesiune de restante in majoritatea facultatilor vine sesiune de RR (re-restanta) unde taxa pe examen e in jur de 100 de lei. Unele examene au fost cu partial, acolo e putin mai complicat. Depinde de profesor.

| Alex9012 explică:

Sunt student la politehnica